TECNOLOGIA SOCIAL


Les TIC a peu de carrer


Dissabte vinent, 29 de juny, al vespre se celebra el Fòrum TIC Social de Badalona, promogut per Llefi@Net Xarxa Ciutadana amb la col·laboració d’associacions i entitats. És una jornada divulgativa per apropar les tecnologies de la informació a les associacions, entitats, veïnes i veïns del barri i de la ciutat de Badalona. L'objectiu és conformar un espai de trobada per socialitzar experiències i coneixements de diferents projectes, que relacionen les tecnologies i la seva vessant social.


forum-tic-llefia
 Fòrum TIC Social de Badalona 2018.


Jordi López, enginyer i membre de Llefi@Net Xarxa Ciutadana i de l’AVV Sant Antoni de Llefià - 25/06/19         

twitter share   facebook share

Des de fa uns quants anys, el barri badaloní de Llefià organitza el Fòrum TIC Social de Badalona, forum.llefia.org, promogut per Llefi@Net Xarxa Ciutadana amb la col·laboració d’associacions i entitats. És una jornada divulgativa que té la voluntat d’apropar les tecnologies de la informació a les associacions, entitats, veïnes i veïns del barri i de la ciutat de Badalona, amb l’objectiu de conformar un espai de trobada per socialitzar experiències i coneixements de diferents projectes, que relacionen les tecnologies i la seva vessant social. Habitualment, es desenvolupa en el marc de la Plaça de Trafalgar, a l’aire lliure, per tal d’apropar encara més les activitats tecnològiques a l’espai públic que compartim entre tots els ciutadans.

 

El paper de les dones en l'àmbit tecnològic

Enguany, el XIX Fòrum TIC Social se celebra el dissabte 29 de juny a partir de les 19:30 h, un vespre digital que està nodrit de xerrades i tallers. Són activitats per conèixer temes com l’apoderament digital i les estratègies que es poden portar a terme des dels municipis per augmentar la sobirania digital o el paper de les dones en l’àmbit tecnològic, a partir de de múltiples experiències. El fòrum comptarà amb la participació de la comunitat de dones GeoChicasOSM, que treballen per a reduir l’escletxa digital i de gènere a la comunitat OpenStreetMap mitjançant projectes col·laboratius com el mapeig dels locals d’oci adherits al protocol en contra de les agressions sexuals #NoCallem. També treballen els mapes de localització de recursos per a les dones i la iniciativa “Las Calles de las mujeres”, que fomenta la visualització i generació de contingut online sobre les referències als noms de dones als carrers de Badalona i d’altres ciutats del món.

 

L’aplicació pràctica de la robòtica educativa i la tecnologia al servei de la creativitat dels més petits

S’aborda també en aquesta edició del Fòrum TIC Social, l’aplicació pràctica de la robòtica educativa i la tecnologia al servei del desenvolupament de la creativitat dels més petits. Així mateix, també es presentaran projectes d’ús social de les TIC al barri de Llefià, que faciliten eines de gestió, participació i comunicació, com la xarxa de pantalles autònomes amb informació cultural i del comerç de proximitat del barri; un bot interactiu des del mòbil amb missatgeria instantània, per a fer seguiment i estar al dia de les obres que s’estan realitzant a la Plaça Trafalgar; el mapa d’accessibilitat del barri i una plataforma per a la gestió de les entitats, entre d’altres projectes. A més, es pot visitar una carpa per conèixer com participar i connectar-se a la xarxa lliure, oberta i neutral de Guifi.net, que promou l’economia col·laborativa i facilita un accés a internet solidari i sense discriminacions socioeconòmiques, culturals i territorials.

 

Les TIC a peu de carrer, implicant els ciutadans i les ciutadanes, les administracions, les empreses, les entitats i les organitzacions, facilitant el treball per la cohesió, l’autonomia i l’apoderament de les persones i les comunitats en l’àmbit social, laboral i tecnològic, teixint xarxa per millorar l’entorn i emprant la tecnologia com una eina al servei de la transformació i la participació.

 

Al Fòrum, com al carrer, trobem un bon mostrari de propostes i inspiracions que ens interpel·len a treballar dia a dia per a la transformació social, en aquest cas des de les TIC, defensant i apostant per un model tecnològic que ens ajudi a transitar cap una societat més justa, més connectada, més humana, més operativa i eficient, i més sostenible i responsable. La tecnologia ens farà lliures… o esclaus! Què volem?


CULTURES

18/11/19

musica-africa

“Des-cobrint” l'Àfrica a través de les seves músiques

El cicle de xerrades participatives en format radiofònic pretén que els assistents aprenguin a apreciar les músiques del continent africà
Llegir l'article complet
CONVIURE

15/11/19

ajuntament-badalona

La participació ciutadana a través dels canals municipals

Analitzem l’efectivitat dels òrgans de participació de l’Ajuntament de Badalona
Llegir l'article complet
MOVIMENTS SOCIALS

11/11/19

favb-badalona

Com valora el moviment veïnal la participació a Badalona?

Un dels principals reptes de l'associacionisme badaloní és aconseguir generar una xarxa associativa en l'àmbit de ciutat
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

11/11/19

eleccions-generals-badalona

El PSC torna a guanyar a Badalona

En Comú Podem i ERC, la segona i la tercera força més votada
Llegir l'article complet