CULTURES


Hi ha lectures d'estiu?


El llibreter Gerard Remendo, de Saltamartí Llibres, ens convida a trobar temps per llegir i ens proposa una lectura d'estiu: 'Persecució' de Toni Sala. L'obra explora l'ànima humana, plantejant la següent pregunta a partir d'una de les protagonistes: què faries tu si sabessis que la teva parella, que fa un any que coneixes, et confessa que ha matat la seva dona?


lectures-d-estiu
 Imatge d'arxiu


Gerard Remendo de Saltamartí Llibres - 13/07/19         

twitter share   facebook share

És clar que sí, però també podem argumentar el contrari, segons com ens agafi la pregunta. Sóc conscient que, de vegades, he recomanat un llibre dient que era fresquet i que anava bé per anar a la platja i, una estona després, m’he trobat recomanant un llibre dens i dient que era “un llibre apropiat per llegir ara a l’estiu  a l’ombra d’una figuera”.

 

El que cal és abandonar “el no tinc temps”. Podem robar temps a la neteja de la casa, a mirar el mòbil, provant de desconnectar-nos de les xarxes i cercar un bon clima per estar sols: nosaltres amb la lectura.

 

Una vegada hem creat aquest bon estat d’ànim, podem llegir el que ens vingui de gust: prim, gruixut, lleuger, dens, clàssic o de rabiosa actualitat. I una altra cosa: el món no és un lloc segur, tampoc li podem demanar al llibre la seguretat que ens agradarà abans de llegir-lo. Cal aplicar la intuïció, la curiositat i deixar-se portar pel que pretén fer l’autora o l’autor amb tu lector, que és qui dona vida al llibre. Sense tu, lector, no hi ha història, les paraules dormen dins de la pàgina esperant la llum de la teva lectura.

 

Us puc recomanar un llibre? I tant, un dels darrers llibres que he llegit és “Persecució” de Toni Sala.

 

Toni Sala, al principi del llibre, ens planteja una gran pregunta per mitjà d’una de les protagonistes: Què faries tu si sabessis que la teva parella, que fa un any que coneixes, et confessa que ha matat la seva dona?

 

A partir d’aquesta pregunta, Toni Sala inicia una trepidant història que va tocant i vorejant les diverses formes del mal. Però, el llibre no es limita a fer-nos una reflexió o a explicar-nos un argument, l’autor explora l’ànima humana i ho fa amb un llenguatge ric, extens i actual.

 

Qui diu que no tenim bons autors, qui diu que no tenim bones editorials?

 

Llegiu aquest llibre i ja ens ho direu!

 


persecucio-de-toni-sala

PVP:18€

Data de publicació: 20 de febrer de 2019
344 pàgines
ISBN: 978-84-949110-4-0
Format: 14 x 21,5cm
Editorial: L’altra editorial

CONVIURE

22/09/19

zxcvb

De la fugida a l'acollida: seguretat més enllà del municipi 

Neus Arnal analitza en clau transnacional quins són tots els factors que condicionen la vida dels infants i joves que emigren sols, els mal anomenats MENA, i les mancances del sistema públic català i espanyol per abordar aquest fenomen. També els desvincula dels problemes de seguretat: el 82% mai no han comès cap delicte. Ho fa després d'haver viscut durant els darrers mesos la mediatització i politització d'aquest fenomen i del recent missatge en xarxes socials de l'alcalde de Badalona, Àlex Pastor (PSC), en què presumia haver aconseguit la no obertura d'un centre per acollir aquests joves al barri del Remei.
Llegir l'article complet
EDUCACIÓ

13/09/19

benvinguda-a-l-escola

De formigues i gegants

Cristina Sánchez, Secretària de FAMPAS de Badalona, reflexiona sobre els nous reptes del curs escolar a la ciutat.
Llegir l'article complet
SANITAT

14/08/19

wildsouls

L’abraçada animal que cura

L’associació badalonina Wild Souls aconsegueix millorar la qualitat de vida de persones amb diversitat funcional i gent gran gràcies a teràpies amb gossos i gats, molts d’ells a la vegada rescatats de l’abandonament.
Llegir l'article complet
EDUCACIÓ

01/08/19

joves-per-l-exit-creu-roja

Joves per l’èxit, una segona oportunitat per estudiar

La Creu Roja posa en marxa un programa de suport a joves que van abandonar els estudis abans d’hora i ara ho volen tornar a intentar.
Llegir l'article complet