CULTURES


Neix un espai de treball conjunt del món de la cultura a Badalona


S’ha presentat la iniciativa “Qui crea a Badalona?” , amb què es vol donar visibilitat al món cultural de la ciutat, exposar quines són les necessitats dels projectes i experiències que s’hi impulsen i posar a debat el model de gestió cultural al municipi.


presentacio-qui-crea-a-badalona
 Presentació 'Qui crea a Badalona?' a l'auditori de Muba Formació Musical


Associació Cultural L'Independent de Badalona - 18/07/19         

twitter share   facebook share

Una gran diversitat d’entitats, col·lectius i persones involucrades en l’àmbit cultural de Badalona s’han aplegat aquest dimecres, 17 de juliol, a l’auditori de Muba Formació Musical. En una sala repleta de gom a gom, s’ha presentat la iniciativa “Qui crea a Badalona?” , amb què es vol donar visibilitat al món cultural de la ciutat, exposar quines són les necessitats dels projectes i experiències que s’hi impulsen i posar a debat el model de gestió cultural al municipi.

 

Aquesta primera trobada ha servit per generar un espai de treball conjunt entre els diferents actors culturals de la ciutat, com a punt de partida del projecte. “Qui crea a Badalona” entén la intercooperació com a eina d'enfortiment i transformació social i, per això, la iniciativa ha començat per aplegar i promoure l’intercanvi d’experiències i punts de vista entre els diferents agents implicats.

 

En aquesta primera trobada, els objectius han estat la diagnosi de la situació actual, la recollida de necessitats dels diferents agents culturals implicats, facilitar espais de reconeixement i intercanvi i promoure la identificació i visualització de les experiències culturals de Badalona. També s’ha fet referència a les conclusions de l’Olla Cultural, el procés de debat que es va dur a terme l’any 2018 a Badalona per començar a definir un pla estratègic de ciutat en  l’àmbit de la cultura, però que es va veure interromput. Amb la iniciativa “Qui crea a Badalona?”, es volen recuperar les conclusions dels debats ja mantinguts, superar-les i donar-los continuïtat i recorregut en el temps.

 


presentacio-qui-crea-a-badalona

Entre les impulsores d’aquesta iniciativa, estan Fàbrica de Creació la Mobba, Muba Formació Musical, Teatre La Llavor, l'Obrador de la Riera, La Festa del dibuix, La Sargantana, l’Associació Cultural L’Independent de Badalona. També es compta amb l'impuls i suport de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord. La voluntat és anar forjant una xarxa de ciutat cada cop més àmplia d’entitats i persones compromeses amb la cultura a Badalona.

 

Aquest projecte s’entén com un procés que ha d’anar evolucionant i definint-se a partir del diàleg dels diferents agents culturals de la ciutat. Estan previstes futures trobades i accions reivindicatives després de l’estiu per avançar en l’articulació de la xarxa cultural de ciutat.

 

De “Qui pensa Badalona?” a “Qui crea a Badalona?”

El projecte “Qui crea a Badalona”? neix de la proposta de l’Associació Cultural l’Independent de continuar promovent el debat social i ciutadà al voltant de diferents reptes de ciutat, juntament amb les entitats, persones i culturals implicades en cada àmbit. Amb aquest objectiu, des de principis de 2019, ha impulsat el cicle “Qui pensa Badalona? i ha organitzat debats a l’entorn de temes diversos com l’habitatge, la mobilitat o el consum conscient.

 

El projecte “Qui crea a Badalona?” representa la continuïtat d’aquest projecte en el món de la cultura a partir del treball en xarxa amb les entitats d’aquest àmbit. La campanya comunicativa dels artistes de la Fàbrica de Creació la Mobba, per dignificar les condicions en què es desenvolupen les seves activitats de creació artística en l’antiga fàbrica de Badalona amb aquest nom, ha estat un dels desencadenants d’aquesta iniciativa per debatre sobre el model de gestió cultural de la ciutat. 

CONVIURE

22/09/19

zxcvb

De la fugida a l'acollida: seguretat més enllà del municipi 

Neus Arnal analitza en clau transnacional quins són tots els factors que condicionen la vida dels infants i joves que emigren sols, els mal anomenats MENA, i les mancances del sistema públic català i espanyol per abordar aquest fenomen. També els desvincula dels problemes de seguretat: el 82% mai no han comès cap delicte. Ho fa després d'haver viscut durant els darrers mesos la mediatització i politització d'aquest fenomen i del recent missatge en xarxes socials de l'alcalde de Badalona, Àlex Pastor (PSC), en què presumia haver aconseguit la no obertura d'un centre per acollir aquests joves al barri del Remei.
Llegir l'article complet
EDUCACIÓ

13/09/19

benvinguda-a-l-escola

De formigues i gegants

Cristina Sánchez, Secretària de FAMPAS de Badalona, reflexiona sobre els nous reptes del curs escolar a la ciutat.
Llegir l'article complet
SANITAT

14/08/19

wildsouls

L’abraçada animal que cura

L’associació badalonina Wild Souls aconsegueix millorar la qualitat de vida de persones amb diversitat funcional i gent gran gràcies a teràpies amb gossos i gats, molts d’ells a la vegada rescatats de l’abandonament.
Llegir l'article complet
EDUCACIÓ

01/08/19

joves-per-l-exit-creu-roja

Joves per l’èxit, una segona oportunitat per estudiar

La Creu Roja posa en marxa un programa de suport a joves que van abandonar els estudis abans d’hora i ara ho volen tornar a intentar.
Llegir l'article complet