CINEMA


Filmets vol convertir-se en una edició d’ensomni


La 45a edició projectarà durant la setmana del 18 al 27 d’octubre un total de 251 curtmetratges


roughhouse
 Curt “Roughhouse” (Foto: Filmets)


Olaya Marín - 19/10/19         

twitter share   facebook share

Arriba la 45a edició del Filmets Badalona Film Festival sota el lema “Dreaming is possible”. El festival projectarà un total de 251 curtmetratges de ficció, animació i documental. A més, oferirà activitats paral·leles pels professionals del cinema, com ara trobades per parlar sobre la indústria de l’animació a Catalunya i dels festivals de curtmetratge a Europa.

Com a novetat d’enguany, el festival s’estendrà a una tercera ciutat per primer cop en la seva història. Filmets tindrà una nova seu a Sant Boi de Llobregat, fet que li permetrà acostar-se a nous públics. Així mateix, es mantindran com a seus oficials el Teatre Zorrilla, el Teatre Principal i el Teatre Blas Infant a Badalona, i l’Institut Francès a Barcelona.

 

Regne Unit, país convidat

 

Enguany, el Regne Unit serà el país convidat al festival. Filmets obre la gala especial “Genios UK” on es podrà gaudir dels curtmetratges dels directors més destacats de la història del país. El públic assistent tindrà l’oportunitat de descobrir obres menys conegudes dels directors anglesos. Entre les projeccions trobem “Aventure Malgache”, un curt propagandístic que el govern britànic va comissionar a Alfred Hitchcock durant la segona guerra mundial.

 

El públic tindrà també l’oportunitat de veure el primer projecte d’un director de renom, Ridley Scott, quan tan sols era un estudiant de fotografia: “Boy and Bicycle”. Tot i que van passar quinze anys fins que va dirigir un altre metratge, el curt conté elements que van servir de referència en les seves futures pel·lícules.

 

Finalment, s’emetrà un curt de la directora Sally Potter, “The London Story”, on es relata l’aliança de tres personatges excèntrics que intenten destapar el govern. També s’emetran els dos curtmetratges guanyadors dels prestigiosos premis BAFTA 2019: “73 cows” i “Roughouse”.

 

Homenatge a François Truffaut

 

En aquesta edició s’ha decidit homenatjar al director francès François Truffaut. La seva obra debut, “Les Quatre Cents Coups”, va donar peu a la coneguda Nouvelle Vague. Truffaut també és molt conegut dintre del món dels cinèfils pel seu llibre 'Hitchcock/Truffaut'. Aquest llibre transcriu una conversa sobre cinema que va tenir amb Hitchcook durant tota una setmana. El Teatro Zorrila acollirà el que promet ser tot un homenatge al curt “Les Quatre Cents Coups” i a la rellevància que va aportar el director a la nova escena del cinema francès de l’època.

 

La Nit de Venus

 

La gala de la Nit de Venus, serà la nit de cloenda del festival. Es preveu que estigui ple de sorpreses, tot i que l’organització ja ha avançat que hi haurà durant tota la nit un espectacle musical amb la cantant Mone i una banda musical. Com és habitual, la gala serà presentada per la periodista badalonina Lídia Heredia. Els premis més destacats són el de millor pel·lícula, l’especial del jurat i el del públic.

 

I més

 

Enguany comptarà amb una sessió monogràfica dedicada a la temàtica LGBTI. Sota el nom de “Flare Films”, es projectaran diferents curtmetratges anglesos que van participar en el BFI Flare, el festival de cine LGBTI de Londres. L’objectiu d’aquests curts és descobrir i destacar el valor de l’amor i de les persones sense haver de tenir en compte l’orientació sexual.

D'altra banda, el festival acollirà l’estrena mundial del curtmetratge “Stronger Together”. Aquest film explica la relació del jugador de bàsquet Ricky Rubio amb Luca, un nen malalt de càncer. Tots els interessats, podreu veure el curt el dissabte 19 d’octubre a les 12:30h.

 

El festival també vol arribar als infants i joves de la ciutat, és per això que s’han programat activitats cinematogràfiques paral·leles durant tota la setmana. Sota el nom de “Filmets Primària” i “Filmets Secundària”, el Teatre Blas Infante projectarà diferents curts dirigits a alumnes de tercer de primària i de quart d’ESO. D’aquesta manera, s’aconsegueix que el jovent s’apropi a la cultura cinematogràfica. A més, les escoles participants rebran uns dossiers pedagògics per treballar les pel·lícules a les aules.

 

 

 

ACTUALITAT

25/09/20

imatge-de-la-casa-de-la-vila-de-badalona-foto-arxiu

Front comú de tots els partits de Badalona per exigir al PP pactar el pla de recuperació per la crisi

Les forces polítiques que representen sumades 16 dels 27 regidors de la ciutat recorden que l’AMB ha comunicat que hi ha un fons de 2,3 milions disponibles per a la reconstrucció econòmica.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

23/09/20

piquet-solidari-davant-el-domicili-de-bufala-que-es-pretenia-desnonar-foto-tomeu-ferrer

Radiografia d’un desnonament a Bufalà després del confinament

L’emergència habitacional torna als barris de Badalona un cop passada la breu treva de la primera onada de la pandèmia i les mesures adoptades pel govern central per no agreujar la crisi de la vivenda
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

23/09/20

presentacio-del-manifest-de-l-economia-social-per-la-reconstruccio-economica-cultural-i-social-de-badalona-foto-xesbdn

Un total de 40 entitats de l’economia social, cultural i del comerç de Badalona reclamen un pla de xoc per lluitar contra la crisi produïda per la covid

La iniciativa de l’economia social intentarà ajuntar-se amb moviments semblants impulsats per sindicats i associacions de veïns i diverses entitat que defensen el dret a l’habitatge digne
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

22/09/20

d-esquerra-a-dreta-ovidi-huertas-ccoo-julio-molina-favb-i-reyes-solaz-ugt

CCOO, UGT i FAVB urgeixen l’ajuntament de Badalona a crear una mesa de reconstrucció amb els interlocutors socials

Els tres organismes s’ofereixen a treballar amb la patronal i el consistori aportant el seu treball i iniciatives en una perspectiva no partidista
Llegir l'article complet