CONVIURE


Qui explica què passa a Badalona?


La majoria de mitjans tenen un model de finançament basat en la publicitat


marti-i-pujol-badalona
 Imatge del carrer Martí i Pujol de Badalona (Foto: O. Marín)


Olaya Marín - 23/10/19         

twitter share   facebook share

Badalona compta amb un panorama mediàtic divers. Badalona Comunicació hi juga un paper fonamental, ja que disposa dels dos grans mitjans públics de la ciutat: la ràdio i la televisió. A banda d’altres mitjans radiofònics i digitals, la premsa impresa a la ciutat compta amb publicacions com El Tot Badalona, El Diari de Badalona, Línia Nord... Cadascun d’aquests mitjans, amb línies editorials diverses i un model de finançament basat fonamentalment en la publicitat, juguen un paper a la ciutat. Però cap d’ells respon al model de periodisme independent i amb principis cooperatius, que segueix L’Independent de Badalona.

 

L’Independent va arribar a la ciutat per sumar, no per restar, per incrementar la pluralitat del panorama informatiu a Badalona. És la primera publicació de la ciutat que aposta per un model de finançament, on els socis i sòcies, i no només la publicitat, hi contribueixen. Això confereix més independència – d’aquí el nom de la publicació- a les seves informacions vers als poders públics o les grans empreses.

 

D’altra banda, cal tenir en compte que la transformació digital ha portat a respondre abans a la immediatesa que a la informació rigorosa. La societat vol saber què passa a cada moment, però també demanden un periodisme que sigui capaç d’oferir informació en profunditat de temes que afecten el dia a dia de la ciutat i que no marquen l’actualitat mediàtica. A aquesta necessitat de rebre informació més pausada, rigorosa i reflexiva, respon també L’Independent de Badalona. 

 

En definitiva, L’Independent de Badalona, impulsant el model de mitjans independents a Badalona, incrementa la pluralitat del panorama informatiu de Badalona i possibilita la participació ciutadania i del teixit social en els seus continguts, amb un model informatiu que també és permeable a les aportacions de la comunitat.


CONVIURE

15/11/19

ajuntament-badalona

La participació ciutadana a través dels canals municipals

Analitzem l’efectivitat dels òrgans de participació de l’Ajuntament de Badalona
Llegir l'article complet
MOVIMENTS SOCIALS

11/11/19

favb-badalona

Com valora el moviment veïnal la participació a Badalona?

Un dels principals reptes de l'associacionisme badaloní és aconseguir generar una xarxa associativa en l'àmbit de ciutat
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

11/11/19

eleccions-generals-badalona

El PSC torna a guanyar a Badalona

En Comú Podem i ERC, la segona i la tercera força més votada
Llegir l'article complet
MUSEU I EXPOSICIONS

08/11/19

patufet-espai-betulia

Badalona acull l’exposició “Patufet, on ets?”

L’Espai Betúlia exposarà l’obra d’Aureli Capmany fins al gener
Llegir l'article complet