CONVIURE


Qui explica què passa a Badalona?


La majoria de mitjans tenen un model de finançament basat en la publicitat


marti-i-pujol-badalona
 Imatge del carrer Martí i Pujol de Badalona (Foto: O. Marín)


Olaya Marín - 23/10/19         

twitter share   facebook share

Badalona compta amb un panorama mediàtic divers. Badalona Comunicació hi juga un paper fonamental, ja que disposa dels dos grans mitjans públics de la ciutat: la ràdio i la televisió. A banda d’altres mitjans radiofònics i digitals, la premsa impresa a la ciutat compta amb publicacions com El Tot Badalona, El Diari de Badalona, Línia Nord... Cadascun d’aquests mitjans, amb línies editorials diverses i un model de finançament basat fonamentalment en la publicitat, juguen un paper a la ciutat. Però cap d’ells respon al model de periodisme independent i amb principis cooperatius, que segueix L’Independent de Badalona.

 

L’Independent va arribar a la ciutat per sumar, no per restar, per incrementar la pluralitat del panorama informatiu a Badalona. És la primera publicació de la ciutat que aposta per un model de finançament, on els socis i sòcies, i no només la publicitat, hi contribueixen. Això confereix més independència – d’aquí el nom de la publicació- a les seves informacions vers als poders públics o les grans empreses.

 

D’altra banda, cal tenir en compte que la transformació digital ha portat a respondre abans a la immediatesa que a la informació rigorosa. La societat vol saber què passa a cada moment, però també demanden un periodisme que sigui capaç d’oferir informació en profunditat de temes que afecten el dia a dia de la ciutat i que no marquen l’actualitat mediàtica. A aquesta necessitat de rebre informació més pausada, rigorosa i reflexiva, respon també L’Independent de Badalona. 

 

En definitiva, L’Independent de Badalona, impulsant el model de mitjans independents a Badalona, incrementa la pluralitat del panorama informatiu de Badalona i possibilita la participació ciutadania i del teixit social en els seus continguts, amb un model informatiu que també és permeable a les aportacions de la comunitat.


SANITAT

14/02/20

can-ruti-cristina-vilaplana-roger-paredes-badalona

La UE atorga 16 milions d’euros a Can Ruti per dos projectes sobre malalties infeccioses

Un dels dos estudis investigarà el paper del microbioma intestinal en els casos d’infecció pel VIH i l’altre el potencial dels antiinflamatoris com a tractament adjuvant de la tuberculosi.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/02/20

ajuntament-de-badalona

Guanyem Badalona i el PSC es reuneixen per iniciar negociacions de pressupost i de govern

La primera reunió de negociació es produirà en una setmana
Llegir l'article complet
CULTURES

13/02/20

rambla-de-les-floristes-barcelona-badalona-teatre-zorilla

Activitats que pots fer aquesta setmana a Badalona

Agenda del 13 al 16 de febrer
Llegir l'article complet
MEDI AMBIENT

07/02/20

merce-rius-anar-a-mar

Mercè Rius proposa diferents accions locals per minimitzar l’impacte sobre el mar

La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat va participar al cicle ‘Anar a Mar’ organitzat pel Port de Badalona i l’Escola del Mar
Llegir l'article complet