ACTUALITAT


Un fons voltor vol apujar el lloguer un 80% més a un centenar de veïns i veïnes


Els afectats de l’edifici del carrer d’Indústria demanen a l’Ajuntament de Badalona que intervingui


carrer-industria-badalona
 L’edifici afectat (Foto: O. Marín)


Olaya Marín - 23/10/19         

twitter share   facebook share

Un centenar de veïns podrien perdre el seu habitatge després que Lazora, una propietària d’habitatge, hagi avisat a cinc veïns de l’edifici a través d’un burofax que apujaran el lloguer de 1.000€ a més de 1.800€.

 

Es preveu que la resta dels veïns vagin rebent la notificació en els pròxims mesos, ja que el contracte de lloguer finalitzarà en breus. Si accepten les noves condicions per renovar el contracte, els veïns del carrer d'Indústria veuran el seu lloguer apujat un 80% més. 

 

La Sara, una de les veïnes de l’edifici, ha explicat a L’Independent de Badalona que des del fons voltor no els hi ofereixen l’opció de negociar ni de poder comprar el pis. “Només ens ofereixen la possibilitat de renovar amb una bonificació de tres anys, però després d’aquest període hauríem de pagar el nou preu”, relata. Així mateix, ja s’han reunit amb els diferents grups polítics i amb el mateix govern de l’Ajuntament de Badalona per demanar que intervinguin i els hi ajudin a trobar una solució, ja que la situació serà insostenible.

 

Des del Sindicat de Llogaters ja han començat a organitzar-se per trobar una solució al problema. “Ja estem començant a buscar solucions. Ara mateix el que estem buscant és suport polític i trobar vies per negociar amb el fons voltor perquè no modifiquin el preu del lloguer”, explica l’Eneko, uns dels membres del sindicat. 


CONVIURE

02/06/20

document-xes-barcelones-nord

La Xarxa d’Economia Solidària presenta un pla d’acció amb mesures dirigides a les administracions públiques

El Baix Besòs Cooperatiu - XES ha fet arribar aquest pla als diferents grups municipals dels ajuntaments de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besòs.
Llegir l'article complet
CONVIURE

24/05/20

centre-diurn-folre

404 persones sense llar dormen en centres d'acollida, habitacions de relloguer o espais considerats d'infrahabitatge a Badalona

La Taula Sense Llar de Badalona no ha pogut fer aquest any el recompte de persones sense llar als carrers a causa del Covid-19, però n'ha comptabilitat el nombre de persones que dormen actualment a diferents espais de la ciutat
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

19/05/20

escoles-publiques-badalona

Últims dies per fer la preinscripció escolar a Badalona

Fampas ha publicat una guia per facilitar els tràmits a les famílies
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

12/05/20

xavier-garcia-albiol-partit-popular

Xavier García Albiol torna a ocupar l’alcaldia de Badalona

No s'ha consolidat cap acord entre les forces d'esquerra
Llegir l'article complet