ACTUALITAT


Badalona commemora el Dia Mundial de la Salut Mental amb activitats de sensibilització


Segons dades de l’OMS, una de cada quatre persones patirà un transtorn mental al llarg de la seva vida


salut-mental-badalona
 Activitats en motiu del Dia Mundial de la Salut Mental (Foto: O. Marín)


Redacció - 21/10/19         

twitter share   facebook share

El Dia Mundial de la Salut Mental va commemorar-se a Badalona amb diferents activitats a la plaça de la Vil·la per posar en relleu les malalties i les experiències personals de qui les pateixen. 

 

Segons dades de l’OMS, una de cada quatre persones patirà un trastorn mental a la seva vida i, el 75%, el tindrà abans dels divuit anys. Això cal sumar-li que anualment moren unes 800.000 persones a causa d’aquests mateixos trastorns.

 

L’OMS també alerta que cada quaranta segons hi ha un suïcidi al món. Això suma un total de setze milions de suïcidis a l’any. Segons explica l’Esther Lobos, cap del Servei de Salut Mental i Addicions del BSA, el suïcidi molts cops no té relació amb una malaltia mental, sinó que és resultat de diferents factors. “Aquests factors poden ser de risc, econòmics o socials. El consum de substàncies, el sentiment d’aïllament o les barreres d’accés poden ser algunes de les causes”, explica l’Esther Lobos.

 

Núria Prats, activista de l’associació ActivaMent Catalunya, fa una crida als mitjans de comunicació i demana que no es continuï amb l’estereotipació de les persones amb trastorns mentals. “Cal dir que no som persones dolentes, perilloses, agressives o gandules. Som persones normals que tenim dret a viure a un Estat que ens escolti i ens respecti”.

 

Segons les últimes dades de 2017 del Departament de Salut, hi ha més de 400 suïcidis anuals. A més, també s’ha detectat que és una de les morts prematures que més estan augmentant en els últims anys, sobretot entre el jovent.


ACTUALITAT

25/09/20

imatge-de-la-casa-de-la-vila-de-badalona-foto-arxiu

Front comú de tots els partits de Badalona per exigir al PP pactar el pla de recuperació per la crisi

Les forces polítiques que representen sumades 16 dels 27 regidors de la ciutat recorden que l’AMB ha comunicat que hi ha un fons de 2,3 milions disponibles per a la reconstrucció econòmica.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

23/09/20

piquet-solidari-davant-el-domicili-de-bufala-que-es-pretenia-desnonar-foto-tomeu-ferrer

Radiografia d’un desnonament a Bufalà després del confinament

L’emergència habitacional torna als barris de Badalona un cop passada la breu treva de la primera onada de la pandèmia i les mesures adoptades pel govern central per no agreujar la crisi de la vivenda
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

23/09/20

presentacio-del-manifest-de-l-economia-social-per-la-reconstruccio-economica-cultural-i-social-de-badalona-foto-xesbdn

Un total de 40 entitats de l’economia social, cultural i del comerç de Badalona reclamen un pla de xoc per lluitar contra la crisi produïda per la covid

La iniciativa de l’economia social intentarà ajuntar-se amb moviments semblants impulsats per sindicats i associacions de veïns i diverses entitat que defensen el dret a l’habitatge digne
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

22/09/20

d-esquerra-a-dreta-ovidi-huertas-ccoo-julio-molina-favb-i-reyes-solaz-ugt

CCOO, UGT i FAVB urgeixen l’ajuntament de Badalona a crear una mesa de reconstrucció amb els interlocutors socials

Els tres organismes s’ofereixen a treballar amb la patronal i el consistori aportant el seu treball i iniciatives en una perspectiva no partidista
Llegir l'article complet