ACTUALITAT


El Ple Municipal aprova treballar en un recàrrec del 50% en l’IBI dels pisos buits


Les reformes de les pistes d'atletisme Paco Àguila i el camp de rugbi de Badalona es van aprovar per unanimitat


ple-municipal-ajuntament-badalona
 Ple Municipal de novembre (Foto: Ajuntament de Badalona)


Redacció - 27/11/19         

twitter share   facebook share

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Badalona, celebrat el passat 26 de novembre, va aprovar la moció presentada pel grup municipal ERC-Avancem MES on es demanava treballar en la implementació d’un recàrrec del 50% en l’IBI dels pisos buits i una bonificació de fins al 95% per a lloguers amb renda limitada. La pujada de l’IBI, si s'aprova finalment, només afectarà els pisos buits que siguin propietat d’entitats financeres o fons d’inversions immobiliaris, d’acord amb l’esmena del Partit Popular. Tot i això, es preveu que si finalment hi ha una aplicació d'aquesta mesura, sigui a l'any 2021, ja que el Ple d'Ordenances d'enguany no es va arribar a celebrar. 

 

Els principals acords

Les reformes de les pistes d’atletisme Paco Àguila i el camp de rugbi de Badalona es van aprovar durant la tarda de dimarts. La moció, presentada per ERC – Avancem MES i el Partit Popular, proposava al govern municipal que les obres es portessin a terme durant l’any 2020 i, per tant, apareguessin al proper pressupost d’inversions. Així mateix, van demanar que durant el període d’obres, s’oferís una instal·lació alternativa per les entitats i els usuaris. Tot i haver estat aprovada, la regidora d’esports Helena Bayo va comentar que es portaria a terme l’obra durant el llarg del mandat, sense concretar cap data.

 

D’altra banda, es va aprovar la modificació del Pla General Metropolità per a l’ordenació dels espais públics i equipaments de l’Antic Escorxador. Aquest pla té l’objectiu d’ajustar les qualificacions urbanístiques de l’entorn de l’Antic Escorxador per adaptar-les als usos existents i a les urbanitzacions i infraestructures executades.

 

Durant el ple també va haver temps de parlar sobre la lluita contra l’emergència climàtica i la crisi ecològica, a causa d’una moció presentada pel grup municipal ERC – Avancem MES. Es va aprovar la proposta per desenvolupar polítiques concretes, com ara l’elaboració d’un Pla de Transició Energètica Municipal adaptat als objectius establerts al Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima 2021 – 2030. També es va acceptar l’elaboració d’un Pla de Resiliència i Adaptació al Canvi Climàtic a la ciutat i desenvolupar mesures per afavorir l’autoconsum d’energia elèctrica.

 

Altres mocions aprovades van ser la defensa d’un canvi en la política de residus a la ciutat emmarcada en el nou acord metropolità Residu Zero; la redacció i execució d’un projecte de reurbanització de l’àrea de gossos del parc del Gran Sol; el suport al veïnat del carrer Camèlia del barri de Coll i Pujol; i la transformació, modernització i actualització de polígons industrials i la reactivació de l’economia de la ciutat.

 

60 aniversari de la Declaració dels Drets dels Infants

El grup municipal Guanyem Badalona En Comú va presentar una moció per al compromís de l’Ajuntament amb la mobilitat escolar sostenible i segura. Algunes de les propostes aprovades van ser impulsar els projectes de camins escolars i treballar per pacificar l’entorn dels centres educatius.

 

Dia Internacional contra la Violència Masclista

El Ple es va iniciar amb la lectura de la declaració institucional sobre el Dia Internacional contra la Violència Masclista. Amb aquesta declaració es van comprometre a no pactar amb cap partit ni organització política que negui l’existència de la violència de gènere. Així mateix, es va assegurar que garantirien en l’àmbit municipal una dotació pressupostària adequada i suficient per donar compliment a les mesures de prevenció de les violències de gènere i de protecció i recuperació de les víctimes.

 


ACTUALITAT

09/12/19

nadal-badalona

El Nadal arriba a la ciutat

Fem un recull d'algunes de les principals activitats culturals i lúdiques que hi hauran durant les pròximes setmanes
Llegir l'article complet
EDUCACIÓ

04/12/19

image1

La Fundació Germina, una llar per a molts infants i adolescents

Germina porta dos anys donant suport a tots aquells joves badalonins que tenen menys oportunitats
Llegir l'article complet
SANITAT

03/12/19

can-ruti

L’Hospital de Can Ruti fixa el primer bioimplant de cèl·lules mares al cor d’un pacient

La cirurgia, pionera en el món, té com a objectiu reparar el teixit del cor després d’un infart
Llegir l'article complet
PATRIMONI I HISTÒRIA

27/11/19

edifici-caci-badalona

L’edifici de la CACI: un centre cultural i social, obert i dinàmic

Falta crear un pla d'usos de l'espai per atendre les demandes culturals de la ciutat
Llegir l'article complet