ACTUALITAT


El Ple Municipal aprova treballar en un recàrrec del 50% en l’IBI dels pisos buits


Les reformes de les pistes d'atletisme Paco Àguila i el camp de rugbi de Badalona es van aprovar per unanimitat


ple-municipal-ajuntament-badalona
 Ple Municipal de novembre (Foto: Ajuntament de Badalona)


Redacció - 27/11/19         

twitter share   facebook share

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Badalona, celebrat el passat 26 de novembre, va aprovar la moció presentada pel grup municipal ERC-Avancem MES on es demanava treballar en la implementació d’un recàrrec del 50% en l’IBI dels pisos buits i una bonificació de fins al 95% per a lloguers amb renda limitada. La pujada de l’IBI, si s'aprova finalment, només afectarà els pisos buits que siguin propietat d’entitats financeres o fons d’inversions immobiliaris, d’acord amb l’esmena del Partit Popular. Tot i això, es preveu que si finalment hi ha una aplicació d'aquesta mesura, sigui a l'any 2021, ja que el Ple d'Ordenances d'enguany no es va arribar a celebrar. 

 

Els principals acords

Les reformes de les pistes d’atletisme Paco Àguila i el camp de rugbi de Badalona es van aprovar durant la tarda de dimarts. La moció, presentada per ERC – Avancem MES i el Partit Popular, proposava al govern municipal que les obres es portessin a terme durant l’any 2020 i, per tant, apareguessin al proper pressupost d’inversions. Així mateix, van demanar que durant el període d’obres, s’oferís una instal·lació alternativa per les entitats i els usuaris. Tot i haver estat aprovada, la regidora d’esports Helena Bayo va comentar que es portaria a terme l’obra durant el llarg del mandat, sense concretar cap data.

 

D’altra banda, es va aprovar la modificació del Pla General Metropolità per a l’ordenació dels espais públics i equipaments de l’Antic Escorxador. Aquest pla té l’objectiu d’ajustar les qualificacions urbanístiques de l’entorn de l’Antic Escorxador per adaptar-les als usos existents i a les urbanitzacions i infraestructures executades.

 

Durant el ple també va haver temps de parlar sobre la lluita contra l’emergència climàtica i la crisi ecològica, a causa d’una moció presentada pel grup municipal ERC – Avancem MES. Es va aprovar la proposta per desenvolupar polítiques concretes, com ara l’elaboració d’un Pla de Transició Energètica Municipal adaptat als objectius establerts al Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima 2021 – 2030. També es va acceptar l’elaboració d’un Pla de Resiliència i Adaptació al Canvi Climàtic a la ciutat i desenvolupar mesures per afavorir l’autoconsum d’energia elèctrica.

 

Altres mocions aprovades van ser la defensa d’un canvi en la política de residus a la ciutat emmarcada en el nou acord metropolità Residu Zero; la redacció i execució d’un projecte de reurbanització de l’àrea de gossos del parc del Gran Sol; el suport al veïnat del carrer Camèlia del barri de Coll i Pujol; i la transformació, modernització i actualització de polígons industrials i la reactivació de l’economia de la ciutat.

 

60 aniversari de la Declaració dels Drets dels Infants

El grup municipal Guanyem Badalona En Comú va presentar una moció per al compromís de l’Ajuntament amb la mobilitat escolar sostenible i segura. Algunes de les propostes aprovades van ser impulsar els projectes de camins escolars i treballar per pacificar l’entorn dels centres educatius.

 

Dia Internacional contra la Violència Masclista

El Ple es va iniciar amb la lectura de la declaració institucional sobre el Dia Internacional contra la Violència Masclista. Amb aquesta declaració es van comprometre a no pactar amb cap partit ni organització política que negui l’existència de la violència de gènere. Així mateix, es va assegurar que garantirien en l’àmbit municipal una dotació pressupostària adequada i suficient per donar compliment a les mesures de prevenció de les violències de gènere i de protecció i recuperació de les víctimes.

 


ACTUALITAT

21/01/20

arbre-badalona-temporal-gloria

Cau un arbre a sobre de la façana de l'Institut Isaac Albéniz

Un segon arbre ha caigut a l'Escola Joan Coret
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

20/01/20

image1

Badalona es mobilitza perquè es reprengui la recerca de l’Enoc, el nen desaparegut a Hondures fa més d’un mes

El dimarts 21 de gener a les 17.10h hi haurà una nova concentració davant de l’Institut Escola Rafael Alberti
Llegir l'article complet
ECONOMIA LOCAL

17/01/20

la-page-badalona

“Sempre busquem alternatives perquè creiem que és possible trobar opcions més sostenibles”

Entrevistem a La Page, un estudi de disseny gràfic badaloní amb 30 anys d'experiència
Llegir l'article complet
CONVIURE

15/01/20

salut-alta-centre-nocturn-sense-sostre

Badalona obre un espai nocturn per a les persones sense llar

L'Operació Hivern està impulsada per les entitats de la Taula Sense Llar i els serveis socials municipals
Llegir l'article complet