CULTURES


L’edifici de la Fàbrica de Creació la Mobba tancarà les seves portes al maig


No s'ha trobat encara cap espai per reubicar a les companyies artístiques


fabrica-creacio-mobba
 La Fàbrica de Creació la Mobba (Foto: La Mobba)


Olaya Marín - 11/12/19         

twitter share   facebook share

L’edifici de la Fàbrica de Creació la Mobba tancarà el pròxim 15 de maig. Segons han avançat les companyies artístiques que treballen allà, el govern municipal els va informar del tancament el passat 22 de novembre. Des de la Mobba asseguren que no els van oferir la possibilitat de traslladar-se a un altre espai perquè “no hi ha cap emplaçament disponible a la ciutat”.

 

Tot i això, el govern municipal ha assegurat a L’Independent de Badalona que tenen la voluntat de “no tirar a terra la Mobba fins que no es tingui un nou espai on els artistes puguin desenvolupar la seva activitat”. Segons expliquen, estan treballant per “endarrerir l’esfondrament de l’edifici”.

 

Des de la Mobba han decidit continuar amb el projecte, sigui a Badalona o a un altre municipi. “Volem continuar treballant en bloc i aconseguir acostar el projecte a més gent. Seria interessant seguir junts perquè separats el projecte no tindria sentit”, ens explica Ramon de los Heros, un dels artistes de la Mobba.

 

A més, demanen al govern municipal que s’aposti per la cultura per tal d’aconseguir una ciutat amb identitat. “Si la ciutat vol créixer, ha d’apostar per donar suport i potenciar els artistes locals i altres tipus d’accions culturals. Si no s’aposta, queda una ciutat gran, però adormida”, afegeix en Ramon.

 

En els últims dies, l’obertura de l’antiga fàbrica la Caci ha generat un debat sobre els usos que pot tenir, una de les apostes que més s’escolten és la de reubicar la Mobba en aquest espai. “La Caci és mot interessant perquè està al centre i té una bona accessibilitat. Si comptéssim amb un espai d’aquest tipus, podríem oferir exposicions i actuacions per apropar la cultura a la societat. Per mi una fabrica de creació és el lloc on comencen a ser visibles els artistes de la ciutat”, opina en Ramon.   

 


CONVIURE

24/05/20

centre-diurn-folre

404 persones sense llar dormen en centres d'acollida, habitacions de relloguer o espais considerats d'infrahabitatge a Badalona

La Taula Sense Llar de Badalona no ha pogut fer aquest any el recompte de persones sense llar als carrers a causa del Covid-19, però n'ha comptabilitat el nombre de persones que dormen actualment a diferents espais de la ciutat
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

19/05/20

escoles-publiques-badalona

Últims dies per fer la preinscripció escolar a Badalona

Fampas ha publicat una guia per facilitar els tràmits a les famílies
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

12/05/20

xavier-garcia-albiol-partit-popular

Xavier García Albiol torna a ocupar l’alcaldia de Badalona

No s'ha consolidat cap acord entre les forces d'esquerra
Llegir l'article complet
CULTURES

10/05/20

badalona-balla

El Muba publica una cançó amb motiu de les Festes de Maig 2020

Grava't ballant la cançó i guanya dos mesos de classes al Muba!
Llegir l'article complet