MOVIMENTS SOCIALS


L’AVV Sant Antoni de Llefià celebra 60 anys d’història


L'entitat ha esdevingut una eina de suport mutu al servei de la comunitat i el barri


avv-sant-antoni-llefia
 Cartell 60è aniversari (Foto: AVV Sant Antoni Llefià)


Redacció - 13/12/19         

twitter share   facebook share

El 30 d’abril de 1959 es va constituir de manera oficial l’AVV Sant Antoni de Llefià, convertint-se així en una de les primeres associacions veïnals de l’Estat tolerades pel règim franquista. 60 anys després, celebraran el dissabte 14 de desembre un acte commemoratiu amb la col·laboració de la Comissió de Cultura. Durant tot el matí, hi haurà diferents activitats lúdiques, culturals, infantils i esportives. A més, es comptarà amb la presència de tots els presidents vius de l’entitat.

 

Una associació amb molta història

Durant els seus primers anys en funcionament, va ser controlada i tutelada pel règim franquista. En quant va acabar la dictadura, va esdevenir una escola de democràcia i d'educació cívica, gràcies al seu funcionament obert i plural i a la seva metodologia assembleària. Aquest espai ha estat durant tots aquests anys una eina de suport mutu al servei de la comunitat i el barri.

 

L’associació ha esdevingut un espai de denúncia i reivindicació. Ha destacat pel seu treball en urbanisme, participació veïnal i treball en xarxa. A més, durant tota la seva història ha comptat amb múltiples iniciatives, projectes socials i entitats culturals i esportives.

 

Jordi López, l’actual president, explica que un dels reptes actuals de l’associació és difondre el llegat de lluites i aprenentatge d’aquests 60 anys d’història. “Tot això ens ha aportat moltes coordenades i experiències per a la millora i transformació futura del barri i la ciutat”, recalca. A més, insisteix en la importància de continuar teixint una xarxa activa d’entitats per a enfortir relacions i generar dinàmiques col·laboratives. “Facilitar el protagonisme de les generacions més joves en l’àmbit associatiu és clau”, afirma.

 

Des de l’associació compten amb altres propostes, com ara treballar un pla d’equipaments integral amb espais per a les entitats, aconseguir un casal de joves i un casal digne per a la gent gran, millorar l’accessibilitat a l’espai públic, incentivar la mobilitat sostenible, l’economia social i les cooperatives i millorar la situació del lloguer i l’accés a l’habitatge, entre altres propostes. 


ACTUALITAT

10/07/20

xarxa-solidaria-de-badalona

La xarxa solidària de Badalona: molt més que 40.000 àpats repartits durant pandèmia

L’epidèmia de la covid-19 ha fet aflorar les grans necessitats que tenen les persones a la ciutat i també ha fet palesa la solidaritat que, sense esperar a l’acció oficial, ha fet bó el lema: «només el poble salva el poble»
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

08/07/20

image1

L’efecte letal de la covid 19 a les residències de gent gran de Badalona i comarca

La pandèmia ha causat morts a residències de Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià. Residències que tenen grandària diferent i són privades o públiques. L’independent fa un primer recompte amb dades de la Generalitat
Llegir l'article complet
CULTURES

08/07/20

cartell-de-les-festes-confinades-de-maig

La comissió de festes titlla de «decisió política» la suspensió pel govern Albiol dels concerts de Festa Major

Critiquen que la justificació per no celebrar els actes musicals fos que a la ciutat no hi ha espais on puguin assistir els seus 224.000 veïns i veïnes
Llegir l'article complet
CONVIURE

07/07/20

platja-badalona-abocament-residus-pluja-canvi-climatic

'Bandera Negra' per a Badalona

Per primera vegada Badalona apareix a l'informe 'Banderes Negres' d'Ecologistes en Acció per la contaminació del mar causada pels abocaments d'aigües residuals
Llegir l'article complet