MOVIMENTS SOCIALS


L’AVV Sant Antoni de Llefià celebra 60 anys d’història


L'entitat ha esdevingut una eina de suport mutu al servei de la comunitat i el barri


avv-sant-antoni-llefia
 Cartell 60è aniversari (Foto: AVV Sant Antoni Llefià)


Redacció - 13/12/19         

twitter share   facebook share

El 30 d’abril de 1959 es va constituir de manera oficial l’AVV Sant Antoni de Llefià, convertint-se així en una de les primeres associacions veïnals de l’Estat tolerades pel règim franquista. 60 anys després, celebraran el dissabte 14 de desembre un acte commemoratiu amb la col·laboració de la Comissió de Cultura. Durant tot el matí, hi haurà diferents activitats lúdiques, culturals, infantils i esportives. A més, es comptarà amb la presència de tots els presidents vius de l’entitat.

 

Una associació amb molta història

Durant els seus primers anys en funcionament, va ser controlada i tutelada pel règim franquista. En quant va acabar la dictadura, va esdevenir una escola de democràcia i d'educació cívica, gràcies al seu funcionament obert i plural i a la seva metodologia assembleària. Aquest espai ha estat durant tots aquests anys una eina de suport mutu al servei de la comunitat i el barri.

 

L’associació ha esdevingut un espai de denúncia i reivindicació. Ha destacat pel seu treball en urbanisme, participació veïnal i treball en xarxa. A més, durant tota la seva història ha comptat amb múltiples iniciatives, projectes socials i entitats culturals i esportives.

 

Jordi López, l’actual president, explica que un dels reptes actuals de l’associació és difondre el llegat de lluites i aprenentatge d’aquests 60 anys d’història. “Tot això ens ha aportat moltes coordenades i experiències per a la millora i transformació futura del barri i la ciutat”, recalca. A més, insisteix en la importància de continuar teixint una xarxa activa d’entitats per a enfortir relacions i generar dinàmiques col·laboratives. “Facilitar el protagonisme de les generacions més joves en l’àmbit associatiu és clau”, afirma.

 

Des de l’associació compten amb altres propostes, com ara treballar un pla d’equipaments integral amb espais per a les entitats, aconseguir un casal de joves i un casal digne per a la gent gran, millorar l’accessibilitat a l’espai públic, incentivar la mobilitat sostenible, l’economia social i les cooperatives i millorar la situació del lloguer i l’accés a l’habitatge, entre altres propostes. 


ACTUALITAT

21/01/20

arbre-badalona-temporal-gloria

Cau un arbre a sobre de la façana de l'Institut Isaac Albéniz

Un segon arbre ha caigut a l'Escola Joan Coret
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

20/01/20

image1

Badalona es mobilitza perquè es reprengui la recerca de l’Enoc, el nen desaparegut a Hondures fa més d’un mes

El dimarts 21 de gener a les 17.10h hi haurà una nova concentració davant de l’Institut Escola Rafael Alberti
Llegir l'article complet
ECONOMIA LOCAL

17/01/20

la-page-badalona

“Sempre busquem alternatives perquè creiem que és possible trobar opcions més sostenibles”

Entrevistem a La Page, un estudi de disseny gràfic badaloní amb 30 anys d'experiència
Llegir l'article complet
CONVIURE

15/01/20

salut-alta-centre-nocturn-sense-sostre

Badalona obre un espai nocturn per a les persones sense llar

L'Operació Hivern està impulsada per les entitats de la Taula Sense Llar i els serveis socials municipals
Llegir l'article complet