ACTUALITAT


El Ple Municipal aprova un Pla Econòmic Financer per evitar la intervenció dels comptes municipals


Les inversions previstes amb un import de 15.972.361 d’euros es prorrogaran per a l’any 2021


ple-municipal-ajuntament-badalona-desembre
 Ple Municipal de desembre (Foto: Ajuntament de Badalona)


Redacció - 18/12/19         

twitter share   facebook share

L’últim ple de l’any ha hagut d’aprovar un Pla Econòmic Financer per als exercicis 2019 – 2020 per tal d’evitar que l’Estat intervingui els comptes municipals. Aquest nou pla afectarà les inversions que hi havia previstes per l’any vinent amb un import de 15.972.361€, ja que s’han prorrogat per l’any 2021. El Pla s’ha aprovat amb el vot en contra del PP i l’abstenció de Guanyem Badalona i JxCat.

 

La implementació d’aquest nou pla es deu a la Llei Orgànica d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera que es va aprovar l’any 2012. Aquesta llei és un instrument fiscal que obliga als ajuntaments a elaborar un Pla Econòmic Financer per controlar l’equilibri de les finances públiques. En aquest cas, s’ha hagut d’aplicar perquè l’any 2018 no es van executar les despeses del pla d’inversions i, com a conseqüència, es va registrar un dèficit molt elevat.

 

Escoles bressol, habitatge social i suport a les companyies artístiques de la Mobba

Tots els grups municipals van aprovar l’adjudicació del contracte de concessió administrativa per a la gestió i funcionament de les escoles bressol municipals ‘Ralet ralet’, ‘Nero nas’, ‘Pam i pipa’, ‘Uni dori’ i ‘Virolet’. El període de la concessió proposat és de tres anys de duració inicial amb possibilitat de prorrogar-lo dos anys més.

 

Així mateix, des del ple es va aprovar una moció pel retorn social del rescat bancari i per garantir l’accés a l’habitatge social. Des de l’ajuntament s’insta al govern de l’Estat a suprimir la limitació de l’ús del superàvit municipal, per tal de poder constituir un estoc d’habitatge públic de lloguer social. A més, també se’ls ha demanat que cedeixin el 30% d’immobles al lloguer social per a la creació d’un fons social d’habitatge. El grup municipal del PP s’ha abstingut.

 

Des del ple municipal s’ha volgut donar suport a les companyies de creació de Badalona. És per aquest motiu que s’ha demanat que es defineixin els usos i el model de gestió de l’edifici municipal Muebles Rojas, ubicat al barri de Manresà. Des de l’Ajuntament s’han compromès a treballar per aconseguir que les companyies de la Fàbrica de Creació la Mobba segueixin treballant a la ciutat. A més, s’ha acordat convocar un espai de treball participatiu per fer una planificació d’equipaments definitiva.

 

Finalment, tots els grups municipals han aprovat la moció on es demana la construcció definitiva de l’Escola Montigalà i del nou institut Ventura Gassol. Aquesta moció exigeix al govern municipal que convoqui els Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a una reunió conjunta amb la comunitat educativa dels dos centres educatius afectats i la FAMPAS per demanar un calendari per a la construcció dels dos edificis.

 

ACTUALITAT

21/01/20

arbre-badalona-temporal-gloria

Cau un arbre a sobre de la façana de l'Institut Isaac Albéniz

Un segon arbre ha caigut a l'Escola Joan Coret
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

20/01/20

image1

Badalona es mobilitza perquè es reprengui la recerca de l’Enoc, el nen desaparegut a Hondures fa més d’un mes

El dimarts 21 de gener a les 17.10h hi haurà una nova concentració davant de l’Institut Escola Rafael Alberti
Llegir l'article complet
ECONOMIA LOCAL

17/01/20

la-page-badalona

“Sempre busquem alternatives perquè creiem que és possible trobar opcions més sostenibles”

Entrevistem a La Page, un estudi de disseny gràfic badaloní amb 30 anys d'experiència
Llegir l'article complet
CONVIURE

15/01/20

salut-alta-centre-nocturn-sense-sostre

Badalona obre un espai nocturn per a les persones sense llar

L'Operació Hivern està impulsada per les entitats de la Taula Sense Llar i els serveis socials municipals
Llegir l'article complet