EDUCACIÓ


L’Escola Montigalà farà vaga i es manifestarà a la Via Augusta


Reclamen que es faci un calendari d'obres del nou equipament educatiu


escola-montigala-badalona
 Calendari de les mobilitzacions previstes (Foto cedida: AMPA Escola Badalona)


Olaya Marín - 14/01/20         

twitter share   facebook share

Les famílies dels alumnes de l’Escola Montigalà organitzen una vaga pel pròxim dimecres i aniran a manifestar-se a la Via Augusta per reclamar la construcció de l’edifici. Després d’onze anys estudiant en barracons i amb el projecte aturat, han decidit mobilitzar-se fins a aconseguir que el departament d’Ensenyament faci un calendari d’obres del nou equipament educatiu.

 

El president de l’AMPA de l’Escola Montigalà, Pedro Boscovich, denuncia que fa més de quatre anys que es va demanar a la Generalitat que s’aprovés un pla de construcció d’obres. “Hem esperat pacientment tot aquest temps, però els polítics han deixat caure el projecte. Nosaltres no acceptem ni acceptarem cap tancament ni cap fusió amb cap escola. És per això que hem agafat el compromís de fa quatre anys i hem encetat les mobilitzacions”. Des de l’AMPA asseguren que durant aquests últims quatre anys tampoc s’han reunit amb cap membre de la Generalitat i que són les famílies les que han de posar diners per fer el manteniment dels barracons.

 

La vaga de demà serà el punt àlgid del calendari de mobilitzacions, després d’estar tres caps de setmana tallant la rotonda que hi ha al costat de l’escola. L’AMPA assegura que continuaran lluitant: el dia 25 tenen previst tornar a sortir a manifestar-se i el 2 de febrer faran una onada solidària al Pont del Petroli. “Seguirem mobilitzant-nos i fent manifestacions. Si cal tancar-se a algun lloc, ens tancarem. Continuarem així fins que el departament d’Ensenyament faci un pla d’obres”, explica en Pedro Boscovich.   

 

L’Escola Montigalà és un projecte arrelat i consolidat al barri, ja que ha esdevingut en els últims anys la primera opció de moltes famílies en el moment d’escolaritzar els fills. L’Ajuntament de Badalona va aprovar a l’últim Ple Municipal de desembre una moció on es demanava al govern municipal que convoqués als Serveis Territorials del departament d'Ensenyament per fer una reunió amb els diferents agents afectats i demanar un calendari de construcció.


ACTUALITAT

21/01/20

arbre-badalona-temporal-gloria

Cau un arbre a sobre de la façana de l'Institut Isaac Albéniz

Un segon arbre ha caigut a l'Escola Joan Coret
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

20/01/20

image1

Badalona es mobilitza perquè es reprengui la recerca de l’Enoc, el nen desaparegut a Hondures fa més d’un mes

El dimarts 21 de gener a les 17.10h hi haurà una nova concentració davant de l’Institut Escola Rafael Alberti
Llegir l'article complet
ECONOMIA LOCAL

17/01/20

la-page-badalona

“Sempre busquem alternatives perquè creiem que és possible trobar opcions més sostenibles”

Entrevistem a La Page, un estudi de disseny gràfic badaloní amb 30 anys d'experiència
Llegir l'article complet
CONVIURE

15/01/20

salut-alta-centre-nocturn-sense-sostre

Badalona obre un espai nocturn per a les persones sense llar

L'Operació Hivern està impulsada per les entitats de la Taula Sense Llar i els serveis socials municipals
Llegir l'article complet