EDUCACIÓ


L’Escola Montigalà farà vaga i es manifestarà a la Via Augusta


Reclamen que es faci un calendari d'obres del nou equipament educatiu


escola-montigala-badalona
 Calendari de les mobilitzacions previstes (Foto cedida: AMPA Escola Badalona)


Olaya Marín - 14/01/20         

twitter share   facebook share

Les famílies dels alumnes de l’Escola Montigalà organitzen una vaga pel pròxim dimecres i aniran a manifestar-se a la Via Augusta per reclamar la construcció de l’edifici. Després d’onze anys estudiant en barracons i amb el projecte aturat, han decidit mobilitzar-se fins a aconseguir que el departament d’Ensenyament faci un calendari d’obres del nou equipament educatiu.

 

El president de l’AMPA de l’Escola Montigalà, Pedro Boscovich, denuncia que fa més de quatre anys que es va demanar a la Generalitat que s’aprovés un pla de construcció d’obres. “Hem esperat pacientment tot aquest temps, però els polítics han deixat caure el projecte. Nosaltres no acceptem ni acceptarem cap tancament ni cap fusió amb cap escola. És per això que hem agafat el compromís de fa quatre anys i hem encetat les mobilitzacions”. Des de l’AMPA asseguren que durant aquests últims quatre anys tampoc s’han reunit amb cap membre de la Generalitat i que són les famílies les que han de posar diners per fer el manteniment dels barracons.

 

La vaga de demà serà el punt àlgid del calendari de mobilitzacions, després d’estar tres caps de setmana tallant la rotonda que hi ha al costat de l’escola. L’AMPA assegura que continuaran lluitant: el dia 25 tenen previst tornar a sortir a manifestar-se i el 2 de febrer faran una onada solidària al Pont del Petroli. “Seguirem mobilitzant-nos i fent manifestacions. Si cal tancar-se a algun lloc, ens tancarem. Continuarem així fins que el departament d’Ensenyament faci un pla d’obres”, explica en Pedro Boscovich.   

 

L’Escola Montigalà és un projecte arrelat i consolidat al barri, ja que ha esdevingut en els últims anys la primera opció de moltes famílies en el moment d’escolaritzar els fills. L’Ajuntament de Badalona va aprovar a l’últim Ple Municipal de desembre una moció on es demanava al govern municipal que convoqués als Serveis Territorials del departament d'Ensenyament per fer una reunió amb els diferents agents afectats i demanar un calendari de construcció.


CONVIURE

24/05/20

centre-diurn-folre

404 persones sense llar dormen en centres d'acollida, habitacions de relloguer o espais considerats d'infrahabitatge a Badalona

La Taula Sense Llar de Badalona no ha pogut fer aquest any el recompte de persones sense llar als carrers a causa del Covid-19, però n'ha comptabilitat el nombre de persones que dormen actualment a diferents espais de la ciutat
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

19/05/20

escoles-publiques-badalona

Últims dies per fer la preinscripció escolar a Badalona

Fampas ha publicat una guia per facilitar els tràmits a les famílies
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

12/05/20

xavier-garcia-albiol-partit-popular

Xavier García Albiol torna a ocupar l’alcaldia de Badalona

No s'ha consolidat cap acord entre les forces d'esquerra
Llegir l'article complet
CULTURES

10/05/20

badalona-balla

El Muba publica una cançó amb motiu de les Festes de Maig 2020

Grava't ballant la cançó i guanya dos mesos de classes al Muba!
Llegir l'article complet