ACTUALITAT


El temporal Glòria causa a Badalona danys per valor de més de 7 milions d’euros


L’Ajuntament de Badalona declara que les principals afectacions es van produir a la zona litoral


temporal-gloria-badalona
 Desperfectes causats pel temporal Glòria (Foto: Ajuntament de Badalona)


Redacció - 29/01/20         

twitter share   facebook share

El temporal Glòria va provocar un episodi de pluges i vent que va afectar gran part de Catalunya durant la setmana passada. Segons ha explicat l’Ajuntament de Badalona, la ciutat ha patit  danys per un valor superior a set milions d’euros.

 

Les principals afectacions es van produir a la zona litoral a causa del fort onatge. S’han produït desperfectes al pont del Petroli, al mòdul de la Guàrdia Urbana situat a la platja del Pont d’en Botifarreta, a les casetes de la platja dels Pescadors, al mobiliari urbà de les platges i al col·lector municipal. A més, una gran quantitat de sorra i terra va ser arrossegada pels carrers de la ciutat. Des de l’ajuntament han comunicat que aquests desperfectes tenen un cost d’1.700.000 milions d’euros. Tot i això, encara no s’ha confirmat si les despeses per reparar el pont del Petroli s’inclouen en aquest càlcul de de despeses, ja que encara no s’han estudiat tots els danys estructurals.

 

Els desperfectes del Port Esportiu tenen un cost superior als 3 milions d’euros, ja que és la instal·lació que va patir més danys. La via publica també s’ha vist afectada, ja que va haver-hi moltes incidències als carrers de la ciutat: des de semàfors i elements d’enllumenat municipal trencats fins a arbres i branques caigudes, senyals de trànsit arrencats o tapes de clavegueram trencades per la força de l’aigua. S’ha calculat que aquestes afectacions podrien tenir un cost proper als 2 milions d’euros.

 

Algunes instal·lacions esportives de la ciutat també han patit desperfectes, com ara la coberta del Palau Municipal d’Esports i la del Pavelló de La Plana. Es creu que les reparacions d’aquestes incidències tindran un valor aproximat de 400.000 euros. A més, diversos centres cívics, centres escolars municipals i biblioteques han patit danys per un cost superior als 100.000 euros.

 

L’Ajuntament de Badalona ha elaborat un decret d’emergència perquè el consistori pugui disposar dels recursos econòmics i agilitzar els tràmits necessaris per resoldre la situació. Amb aquest decret, es poden adoptar i aplicar mesures excepcionals per prevenir situacions de risc i reparar els danys que el temporal ha produït. A més, l’últim ple municipal celebrat dimarts, va aprovar per unanimitat una declaració institucional per fer efectiva la reparació del pont del Petroli.


SANITAT

14/02/20

can-ruti-cristina-vilaplana-roger-paredes-badalona

La UE atorga 16 milions d’euros a Can Ruti per dos projectes sobre malalties infeccioses

Un dels dos estudis investigarà el paper del microbioma intestinal en els casos d’infecció pel VIH i l’altre el potencial dels antiinflamatoris com a tractament adjuvant de la tuberculosi.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/02/20

ajuntament-de-badalona

Guanyem Badalona i el PSC es reuneixen per iniciar negociacions de pressupost i de govern

La primera reunió de negociació es produirà en una setmana
Llegir l'article complet
CULTURES

13/02/20

rambla-de-les-floristes-barcelona-badalona-teatre-zorilla

Activitats que pots fer aquesta setmana a Badalona

Agenda del 13 al 16 de febrer
Llegir l'article complet
MEDI AMBIENT

07/02/20

merce-rius-anar-a-mar

Mercè Rius proposa diferents accions locals per minimitzar l’impacte sobre el mar

La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat va participar al cicle ‘Anar a Mar’ organitzat pel Port de Badalona i l’Escola del Mar
Llegir l'article complet