ACTUALITAT


El temporal Glòria causa a Badalona danys per valor de més de 7 milions d’euros


L’Ajuntament de Badalona declara que les principals afectacions es van produir a la zona litoral


temporal-gloria-badalona
 Desperfectes causats pel temporal Glòria (Foto: Ajuntament de Badalona)


Redacció - 29/01/20         

twitter share   facebook share

El temporal Glòria va provocar un episodi de pluges i vent que va afectar gran part de Catalunya durant la setmana passada. Segons ha explicat l’Ajuntament de Badalona, la ciutat ha patit  danys per un valor superior a set milions d’euros.

 

Les principals afectacions es van produir a la zona litoral a causa del fort onatge. S’han produït desperfectes al pont del Petroli, al mòdul de la Guàrdia Urbana situat a la platja del Pont d’en Botifarreta, a les casetes de la platja dels Pescadors, al mobiliari urbà de les platges i al col·lector municipal. A més, una gran quantitat de sorra i terra va ser arrossegada pels carrers de la ciutat. Des de l’ajuntament han comunicat que aquests desperfectes tenen un cost d’1.700.000 milions d’euros. Tot i això, encara no s’ha confirmat si les despeses per reparar el pont del Petroli s’inclouen en aquest càlcul de de despeses, ja que encara no s’han estudiat tots els danys estructurals.

 

Els desperfectes del Port Esportiu tenen un cost superior als 3 milions d’euros, ja que és la instal·lació que va patir més danys. La via publica també s’ha vist afectada, ja que va haver-hi moltes incidències als carrers de la ciutat: des de semàfors i elements d’enllumenat municipal trencats fins a arbres i branques caigudes, senyals de trànsit arrencats o tapes de clavegueram trencades per la força de l’aigua. S’ha calculat que aquestes afectacions podrien tenir un cost proper als 2 milions d’euros.

 

Algunes instal·lacions esportives de la ciutat també han patit desperfectes, com ara la coberta del Palau Municipal d’Esports i la del Pavelló de La Plana. Es creu que les reparacions d’aquestes incidències tindran un valor aproximat de 400.000 euros. A més, diversos centres cívics, centres escolars municipals i biblioteques han patit danys per un cost superior als 100.000 euros.

 

L’Ajuntament de Badalona ha elaborat un decret d’emergència perquè el consistori pugui disposar dels recursos econòmics i agilitzar els tràmits necessaris per resoldre la situació. Amb aquest decret, es poden adoptar i aplicar mesures excepcionals per prevenir situacions de risc i reparar els danys que el temporal ha produït. A més, l’últim ple municipal celebrat dimarts, va aprovar per unanimitat una declaració institucional per fer efectiva la reparació del pont del Petroli.


CULTURES

30/06/20

montserrat-butxaca-puigreig-poesia

“Dins d'aquest univers literari en el qual cerco la meva veu pròpia amb tants pares literaris, em vaig preguntar: on són les mares literàries?”

Entrevistem a la poeta Montserrat Butxaca, guanyadora del 20è Premi Betúlia de Poesia - Memorial Carme Guasch pel seu poemari 'Amfíbia'
Llegir l'article complet
CULTURES

25/06/20

musica-badalona

Nova precarietat? No, gràcies!

El sector musical en temps de la Covid-19
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

23/06/20

nova-uci-neonatal-can-ruti

L'Hospital de Can Ruti inaugura els nous espais de l'UCI neonatal

La 6a planta de la Torre Maternoinfantil s'ha habilitat per donar cabuda a 10 llits de crític i 15 de semicrític que donaran cobertura a tota l'àrea del Barcelonès Nord i del Maresme
Llegir l'article complet
CONVIURE

16/06/20

accio-reivindicativa-d-els-verds-de-badalona-per-al-tancament-de-la-incineradora-tersa-de-sant-adria-de-besos-i-en-defensa-de-l-estrategia-catalana-del-residu-zero

Col·lapse dels residus municipals: emergència climàtica i estafa ecosocial

L'Àrea Metropolitana de Barcelona va generar l'any 2018 un total d'1,5 milions de tones de residus. El fracàs de la recollida selectiva a Catalunya es concentra a l’àmbit metropolità i especialment al Barcelonès, comarca on s’obtenen els pitjors resultats. Badalona només recull el 27%.
Llegir l'article complet