CARNAVAL


El Carnaval arriba a Badalona!


El cap de setmana del 22 i 23 de febrer hi haurà un munt d’activitats, com ara la 38a Rua de Llefià i el carnaval infantil al barri de Bufalà.


carnaval-badalona-2020
 Cartell de Carnestoltes (Foto: Ajuntament de Badalona)


Redacció - 31/01/20         

twitter share   facebook share

La Reina Carnestoltes i la seva cort, la Nimfa el vi i la Nimfa del mar, tornen un any més a Badalona. Enguany, l’Ajuntament de Badalona, la Comissió de Cultura de Llefià, la Comissió de Carnestoltes i la Comissió de Carnestoltes de Bufalà han preparat un munt d’activitats perquè infants i famílies gaudeixin d’aquesta concorreguda festa.

 

El dissabte 22 de febrer a partir de les 17h arriba la 38a Rua de Llefià. La Reina Carnestoltes donarà el tret de sortida del Carnaval el dia 22, des del balcó del Centre Cívic Torre Mena, amb la lectura del pregó, i ho farà acompanyada de la seva Cort formada per quatre súbdits i dues nimfes esbojarrades. Un cop acabi, encapçalarà la desfilada d’infants i adults disfressats pels carrers del barri. La festa acabarà amb un ball de disfresses i un concert del grup musical La Golden Beat a la plaça de Trafalgar.

 

El diumenge 23 de febrer a partir de les 10:30h, la Reina Carnestoltes tornarà perquè tots els nens i nenes gaudeixin d’una rua infantil al barri de Bufalà. La temàtica d’enguany serà la vida saludable i s’iniciarà a la masia Ca l’Andal. Un cop acabi, hi haurà un ball de disfresses amb el concert de Rah-mon Roma i l'espectacle Ràdio Europa, una nova proposta d’animació infantil i familiar.

 

Altres activitats

Durant tot el cap de setmana, els badalonins i badalonines podran gaudir d’un munt d’activitats. El divendres 21 de febrer hi haurà una festa de carnaval a la plaça Roja, organitzada per la taula de lleure educatiu Badalona Sud.

 

El dissabte 22 de febrer, hi haurà més rues de carnestoltes. Una se celebrarà al centre de la ciutat i sortirà a les 18h des de la plaça de la Plana per anar fins a plaça de la Vila. A la mateixa hora, també s'iniciarà la del barri de Canyadó – Casagemes. Aquesta començarà al carrer de Lola Anglada i arribarà també fins a la plaça de la Vila per gaudir del ball de carnaval. A més, la Comissió de Festes de Badalona ha organitzat un ball de carnaval a partir de les 22:30h a la plaça de la Plana. El diumenge 23 de febrer hi haurà una nova rua de carnestoltes al barri de Manresà. Començarà a les 17h al carrer d’Occitània i arribarà fins al carrer de Velàzquez. Ho organitza l’AV Manresà.

 

El dia 1 de març se celebrarà l’enterrament de la sardina. La Comissió de Carnestoltes de Bufalà convoca a totes les persones interessades al parc de la Bòbila a les 11:0h per anar plegades al turó de l’Enric.  

 

A més, qui es es vulgui preparar per l’arribada del Carnestoltes, podrà participar en el taller de màscares de carnaval els dies 4, 11 i 18 que es farà al Casal Cívic Pomar.

 

Et pots descarregar tot el programa de les festes de Carnestoltes fent clic aquí.


SANITAT

14/02/20

can-ruti-cristina-vilaplana-roger-paredes-badalona

La UE atorga 16 milions d’euros a Can Ruti per dos projectes sobre malalties infeccioses

Un dels dos estudis investigarà el paper del microbioma intestinal en els casos d’infecció pel VIH i l’altre el potencial dels antiinflamatoris com a tractament adjuvant de la tuberculosi.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/02/20

ajuntament-de-badalona

Guanyem Badalona i el PSC es reuneixen per iniciar negociacions de pressupost i de govern

La primera reunió de negociació es produirà en una setmana
Llegir l'article complet
CULTURES

13/02/20

rambla-de-les-floristes-barcelona-badalona-teatre-zorilla

Activitats que pots fer aquesta setmana a Badalona

Agenda del 13 al 16 de febrer
Llegir l'article complet
MEDI AMBIENT

07/02/20

merce-rius-anar-a-mar

Mercè Rius proposa diferents accions locals per minimitzar l’impacte sobre el mar

La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat va participar al cicle ‘Anar a Mar’ organitzat pel Port de Badalona i l’Escola del Mar
Llegir l'article complet