ACTUALITAT


Denuncien una agressió racista en un centre de menors de Bufalà


L’agressor, un veí de Badalona de 32 anys, ha sigut detingut


passarel-la-instal-lada-entre-el-barri-de-bufala-i-la-morera
 Passarel·la instal·lada entre el barri de Bufalà i la Morera (Foto: Ajuntament de Badalona)


Olaya Marín - 04/02/20         

twitter share   facebook share

Dos menors i dos treballadors del centre de menors del barri de Bufalà van ser víctimes d’una agressió racista, segons ha informat la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) de la zona del Baix Besòs. L’agressor, un veí de Badalona de 32 anys, ha sigut detingut per atemptat contra els agents de l’autoritat i passarà a disposició judicial, ja que va agredir als agents dels Mossos que es van personar en el lloc dels fets.

 

Segons ha explicat UCFR, el dilluns al matí una educadora va ser increpada en un bar pel seu origen magrebí. Quan la professional i un estudiant en pràctiques van tornar amb normalitat al centre de menors, dos joves residents van sortir de l’edifici. Va ser quan el client del bar els va agredir i els va llençar diversos objectes, entre ells una cadira i una tassa de cafè. Després de rebre alguns cops i ferides, les dues víctimes van aconseguir refugiar-se al centre. Seguidament, l’agressor va començar a picar a la porta i a la finestra del centre amb un pal de mig metre. Finalment, un treballador marroquí va rebre una forta agressió en un intent de calmar l’agressor.

 

A través d’un comunicat, la plataforma UCFR denuncia que l’agressor i la resta de persones que hi havia es van aprofitar de la situació per cridar comentaris xenòfobs, mentre que la resta del veïnat va contemplar l’escena impassible. Així mateix, han donat tot el seu suport a les víctimes i ha convidat a la ciutadania, les entitats i l’administració a desmuntar i contrarestar els discursos d’odi.

 

De la mateixa manera, des de l’Associació Noves Vies, una entitat amb seu a Badalona que defensa davant dels tribunals a menors estrangers no acompanyats, denuncien els fets. “Pensem que falta una tasca de sensibilització per part de l’administració cap a la societat en general”, declaren.

 

Segons ha avançat el Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, el govern de la Generalitat es personarà com a acusació particular contra l’agressor. Així mateix, ha afegit que “al país no hi ha lloc per cap agressió racista”.

 

SANITAT

14/02/20

can-ruti-cristina-vilaplana-roger-paredes-badalona

La UE atorga 16 milions d’euros a Can Ruti per dos projectes sobre malalties infeccioses

Un dels dos estudis investigarà el paper del microbioma intestinal en els casos d’infecció pel VIH i l’altre el potencial dels antiinflamatoris com a tractament adjuvant de la tuberculosi.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/02/20

ajuntament-de-badalona

Guanyem Badalona i el PSC es reuneixen per iniciar negociacions de pressupost i de govern

La primera reunió de negociació es produirà en una setmana
Llegir l'article complet
CULTURES

13/02/20

rambla-de-les-floristes-barcelona-badalona-teatre-zorilla

Activitats que pots fer aquesta setmana a Badalona

Agenda del 13 al 16 de febrer
Llegir l'article complet
MEDI AMBIENT

07/02/20

merce-rius-anar-a-mar

Mercè Rius proposa diferents accions locals per minimitzar l’impacte sobre el mar

La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat va participar al cicle ‘Anar a Mar’ organitzat pel Port de Badalona i l’Escola del Mar
Llegir l'article complet