ACTUALITAT


Guanyem Badalona fa una crida per conformar un govern de concentració


Des del PSC descarten cedir l’alcaldia, però s’obren a negociar amb la resta de formacions polítiques


ajuntament-badalona
  Casa de la Vila (Foto: O. Marín)


Redacció - 06/02/20         

twitter share   facebook share

Guanyem Badalona ha fet una crida a conformar un govern de concentració amb totes les formacions “democràtiques de Ple” i sense el PP, ja que alerten que el govern local en minoria del PSC i Badalona en Comú ha entrat en una “autèntica fallida tècnica i política” deguda a la desgovernança, la manca de projecte i de lideratge.

 

A través d’un comunicat, lamenten que el govern actual “no hagi respectat cap dels compromisos” i assegura que la interlocució política amb el PSC “és pràcticament inexistent o ineficaç”. 'Només aquest govern majoritari de concentració de 16 regidors dels 27 totals pot tenir la força i el lideratge necessari per a sortir de l'actual bancarrota tècnica', han augurat, i han fet una crida a totes les forces a seure 'de manera urgent' per consensuar 'un pla de xoc'. A més, avancen que aquest nou govern 'només pot estar liderat per Dolors Sabater', però que les responsabilitats han de ser compartides de manera proporcional.

 

També es queixen que no se'ls ha fet arribar el pla de govern 'perquè no existeix' i denuncien que en set mesos 'no s'ha impulsat cap pla d'ordenances fiscals ni s'ha posat en marxa un nou pressupost'. 'Però pitjor que la inacció política absoluta és el pas enrere que s'ha fet en múltiples àmbits de la gestió municipal', continuen, i posen com a exemple l'impagament a proveïdors i entitats, 'bloqueig' del manteniment d'instal·lacions i 'col·lapse total' dels serveis.

 

La resposta de la resta de grups municipals  

Des del PSC descarten cedir l’alcaldia de Badalona, però no tanquen la porta a negociar amb altres formacions algunes propostes pel bé de la ciutat, segons va avançar l’alcalde accidental Rubèn Guijarro a Badalona Comunicació.

 

La formació d’ERC Avancem – MES va publicar un comunicat on asseguren que aquest debat “no s’havia d’encarar de forma precipitada”. A més, consideren que abans de plantejar-ho “és imprescindible millorar les sinergies necessàries entre les forces de progrés establint un marc de treball i confiança compartit que permeti fer front als grans reptes que Badalona té a davant”. Tot i això, asseguren que la inoperància del govern es deu al fet que des del PSC i Catalunya en Comú “s’han prioritzat polítiques electoralistes en lloc de fer front als problemes de la gent, portant la ciutat a una paràlisi evident”.

 

Badalona En Comú, socis de govern del PSC, asseguren que no creuen que el govern estigui en fallida. La líder dels comuns, Aïda Llauradó, recorda que sempre “han defensat l’opció d’un govern ampli d’esquerres” i assegura que per aconseguir-ho “cal millorar les relacions i no posar com a línia vermella qui hauria d’ocupar l’alcaldia”.

 

L’únic regidor de JxCat, David Torrents, aposta per trobar un consens per desbloquejar la situació, tot i que dubta que es pugui fer un canvi d’alcaldia. D’altra banda, des del PP critiquen la proposta de Guanyem Badalona i asseguren que l’única manera “de recuperar Badalona i de tornar a tenir un projecte de ciutat” és amb l’alcaldia de Xavier Albiol.

 


CONVIURE

24/05/20

centre-diurn-folre

404 persones sense llar dormen en centres d'acollida, habitacions de relloguer o espais considerats d'infrahabitatge a Badalona

La Taula Sense Llar de Badalona no ha pogut fer aquest any el recompte de persones sense llar als carrers a causa del Covid-19, però n'ha comptabilitat el nombre de persones que dormen actualment a diferents espais de la ciutat
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

19/05/20

escoles-publiques-badalona

Últims dies per fer la preinscripció escolar a Badalona

Fampas ha publicat una guia per facilitar els tràmits a les famílies
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

12/05/20

xavier-garcia-albiol-partit-popular

Xavier García Albiol torna a ocupar l’alcaldia de Badalona

No s'ha consolidat cap acord entre les forces d'esquerra
Llegir l'article complet
CULTURES

10/05/20

badalona-balla

El Muba publica una cançó amb motiu de les Festes de Maig 2020

Grava't ballant la cançó i guanya dos mesos de classes al Muba!
Llegir l'article complet