AGENDA


Activitats que pots fer aquesta setmana a Badalona


Agenda del 13 al 16 de febrer


rambla-de-les-floristes-barcelona-badalona-teatre-zorilla
 Obra de teatre 'La Rambla de les Floristes' (Foto: Teatre Zorrilla)


Redacció - 13/02/20         

twitter share   facebook share

Dijous 13 de febrer

- Presentació del llibre ‘El retorn de Sherlok Holmes’. Ho presentará en Josep Lluís Berbois, historiador i membre del Círculo Holmes, i na Isabel Mansó, editora de Viena Edicions. A les 19h a Saltamartí Llibres.

 

- Presentació dels primers resultats de la intervenció al solar de l’antiga fàbrica de l’Estrella, al barri de Coll i Pujol, que es va portar a terme des del mes d’octubre de 2018 fins al setembre de 2019. Durant l’excavació es va posar al descobert una vil·la de producció vitivinícola de grans dimensions, que va funcionar del segle I aC al IV dC, així com altres elements agrícoles amb una cronologia que arriba al segle XVIII. A càrrec d’Iñaki Moreno, arqueòleg de l’empresa ATICS, SL i de Clara Forn, arqueòloga del Museu de Badalona. De 19h a 20.30h al Museu de Badalona.

 

- Concert del Quartet Calders al cicle Ja és dijous! del Conservatori de Badalona. Aquests exalumnes del Conservatori oferiran un concert amb la col·laboració del seu exprofessor, Marcos Bosch, que conduirà a la música de Beethoven a través d’aquest quartet. A les 20h al Conservatori de Badalona. 

 

Divendres 14 de febrer 

- Taller d’iniciació a la meditació amb motiu de les II Jornades per la Igualtat del barri de Bufalà. A les 10h. Cal inscripció prèvia. 

 

Dissabte 15 de febrer

- (Re)volta Sant Roc. Recorregut pel barri de Sant Roc per conèixer la seva història i la comunitat que hi viu. A les 10h a la parada de metro L2 Sant Roc. Cal inscripció prèvia.

 

- Concert comentat de Don Giovanni per Ferran Compte. Aquesta ópera és una de les més aclamades de W. Amadeus Mozart. Es comptarà amb la participació de la soprano Gisela Parodi, el baríton Jaume Roda i la pianista Nadia Ruseva que interpretaran algunes de les àries més famoses d’aquesta òpera. A les 18h al Museu de Badalona. 

 

- Obra de teatre ‘La Rambla de les Floristes’. A la Rambla de les Flors, s’hi passegen amb tota promiscuïtat les múltiples facetes de la calidoscòpica realitat barcelonina. Testimoni d’excepció de les agitacions polítiques, la parada de l’Antònia ofereix perfums i colors a tothom que s’hi vol acostar, mentre resta fidel al passeig que l’ha vist créixer. I avui, vuit dècades després que Josep Maria de Sagarra escrivís la seva oda al carrer més emblemàtic de Barcelona, la Rambla continua vertebrant les confluències de la nostra realitat. A les 20:30h al Teatre Zorrilla. 

 

Diumenge 16 de febrer

- 10a calçotada de Conreu Sereny. Reserva de tiquets a conreusereny@gmail.com

 

- 50é aniversari de l’Escola Artur Martorell. Durant tot el matí es portaran a terme diferents activitats. De 10:30h a 12:30h.

 

- Espectacle de màgia  ‘Confidències d’un prestidigitador’. El mag Enric Magoo celebrarà els seus 40 anys de professió. A les 19h al Teatre Principal.

 

- Concert de Lluis Gavaldà sota el cicle de música Enjoy the Silence. El cantant de Els Pets, banda icònica del rock català des de la seva explosió a finals dels 80 presenta, juntament amb el pianista Joan-Pau Chaves un concert, en format acústic. A les 19:30h al Teatre del Círcol. 

 

Fins al 16 de febre

- Exposició que repassa la vida d’Enric Giralt, periodista badaloní de la transició. La mostra es nodreix del fons de fotografies fetes pel periodista i repassa la seva trajectòria professional. La podeu visitar al Museu de Badalona.

 

Fins al 15 de març

- Exposició ‘El Diamant de Badalona’. El Museu de Badalona presenta una exposició que posa de relleu la imatge de l’Anís del Mono, el primer que es va envasar en una ampolla diamantada, que moltes altres marques imitarien ben aviat. També s’hi podrà veure la relació amb el moviment modernista, i conèixer altres begudes que s’elaboraven a la fàbrica de Badalona.

 

Fins al 12 d’abril

- Exposició ‘Recién Pintado’. És una mostra col·lectiva que presenta l'obra de 10 artistes que tenen dos vincles en comú, la intervenció al carrer i la ciutat de Badalona. Cada setmana dos artistes, experts en grafiti, intervindran en els seus espais respectius de la sala. Es compartirà amb el públic el procés artístic que normalment es du a terme en el carrer. De dimarts a divendres de 16:30 a 20 h; dissabtes d'11 a 14 h i de 16:30 a 20 h; i diumenges d'11 a 14 h. Al Centre Cultural El Carme.

 

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independentbdn.cat


ACTUALITAT

25/09/20

imatge-de-la-casa-de-la-vila-de-badalona-foto-arxiu

Front comú de tots els partits de Badalona per exigir al PP pactar el pla de recuperació per la crisi

Les forces polítiques que representen sumades 16 dels 27 regidors de la ciutat recorden que l’AMB ha comunicat que hi ha un fons de 2,3 milions disponibles per a la reconstrucció econòmica.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

23/09/20

piquet-solidari-davant-el-domicili-de-bufala-que-es-pretenia-desnonar-foto-tomeu-ferrer

Radiografia d’un desnonament a Bufalà després del confinament

L’emergència habitacional torna als barris de Badalona un cop passada la breu treva de la primera onada de la pandèmia i les mesures adoptades pel govern central per no agreujar la crisi de la vivenda
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

23/09/20

presentacio-del-manifest-de-l-economia-social-per-la-reconstruccio-economica-cultural-i-social-de-badalona-foto-xesbdn

Un total de 40 entitats de l’economia social, cultural i del comerç de Badalona reclamen un pla de xoc per lluitar contra la crisi produïda per la covid

La iniciativa de l’economia social intentarà ajuntar-se amb moviments semblants impulsats per sindicats i associacions de veïns i diverses entitat que defensen el dret a l’habitatge digne
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

22/09/20

d-esquerra-a-dreta-ovidi-huertas-ccoo-julio-molina-favb-i-reyes-solaz-ugt

CCOO, UGT i FAVB urgeixen l’ajuntament de Badalona a crear una mesa de reconstrucció amb els interlocutors socials

Els tres organismes s’ofereixen a treballar amb la patronal i el consistori aportant el seu treball i iniciatives en una perspectiva no partidista
Llegir l'article complet