AGENDA


Activitats que pots fer aquesta setmana a Badalona


Agenda del 13 al 16 de febrer


rambla-de-les-floristes-barcelona-badalona-teatre-zorilla
 Obra de teatre 'La Rambla de les Floristes' (Foto: Teatre Zorrilla)


Redacció - 13/02/20         

twitter share   facebook share

Dijous 13 de febrer

- Presentació del llibre ‘El retorn de Sherlok Holmes’. Ho presentará en Josep Lluís Berbois, historiador i membre del Círculo Holmes, i na Isabel Mansó, editora de Viena Edicions. A les 19h a Saltamartí Llibres.

 

- Presentació dels primers resultats de la intervenció al solar de l’antiga fàbrica de l’Estrella, al barri de Coll i Pujol, que es va portar a terme des del mes d’octubre de 2018 fins al setembre de 2019. Durant l’excavació es va posar al descobert una vil·la de producció vitivinícola de grans dimensions, que va funcionar del segle I aC al IV dC, així com altres elements agrícoles amb una cronologia que arriba al segle XVIII. A càrrec d’Iñaki Moreno, arqueòleg de l’empresa ATICS, SL i de Clara Forn, arqueòloga del Museu de Badalona. De 19h a 20.30h al Museu de Badalona.

 

- Concert del Quartet Calders al cicle Ja és dijous! del Conservatori de Badalona. Aquests exalumnes del Conservatori oferiran un concert amb la col·laboració del seu exprofessor, Marcos Bosch, que conduirà a la música de Beethoven a través d’aquest quartet. A les 20h al Conservatori de Badalona. 

 

Divendres 14 de febrer 

- Taller d’iniciació a la meditació amb motiu de les II Jornades per la Igualtat del barri de Bufalà. A les 10h. Cal inscripció prèvia. 

 

Dissabte 15 de febrer

- (Re)volta Sant Roc. Recorregut pel barri de Sant Roc per conèixer la seva història i la comunitat que hi viu. A les 10h a la parada de metro L2 Sant Roc. Cal inscripció prèvia.

 

- Concert comentat de Don Giovanni per Ferran Compte. Aquesta ópera és una de les més aclamades de W. Amadeus Mozart. Es comptarà amb la participació de la soprano Gisela Parodi, el baríton Jaume Roda i la pianista Nadia Ruseva que interpretaran algunes de les àries més famoses d’aquesta òpera. A les 18h al Museu de Badalona. 

 

- Obra de teatre ‘La Rambla de les Floristes’. A la Rambla de les Flors, s’hi passegen amb tota promiscuïtat les múltiples facetes de la calidoscòpica realitat barcelonina. Testimoni d’excepció de les agitacions polítiques, la parada de l’Antònia ofereix perfums i colors a tothom que s’hi vol acostar, mentre resta fidel al passeig que l’ha vist créixer. I avui, vuit dècades després que Josep Maria de Sagarra escrivís la seva oda al carrer més emblemàtic de Barcelona, la Rambla continua vertebrant les confluències de la nostra realitat. A les 20:30h al Teatre Zorrilla. 

 

Diumenge 16 de febrer

- 10a calçotada de Conreu Sereny. Reserva de tiquets a conreusereny@gmail.com

 

- 50é aniversari de l’Escola Artur Martorell. Durant tot el matí es portaran a terme diferents activitats. De 10:30h a 12:30h.

 

- Espectacle de màgia  ‘Confidències d’un prestidigitador’. El mag Enric Magoo celebrarà els seus 40 anys de professió. A les 19h al Teatre Principal.

 

- Concert de Lluis Gavaldà sota el cicle de música Enjoy the Silence. El cantant de Els Pets, banda icònica del rock català des de la seva explosió a finals dels 80 presenta, juntament amb el pianista Joan-Pau Chaves un concert, en format acústic. A les 19:30h al Teatre del Círcol. 

 

Fins al 16 de febre

- Exposició que repassa la vida d’Enric Giralt, periodista badaloní de la transició. La mostra es nodreix del fons de fotografies fetes pel periodista i repassa la seva trajectòria professional. La podeu visitar al Museu de Badalona.

 

Fins al 15 de març

- Exposició ‘El Diamant de Badalona’. El Museu de Badalona presenta una exposició que posa de relleu la imatge de l’Anís del Mono, el primer que es va envasar en una ampolla diamantada, que moltes altres marques imitarien ben aviat. També s’hi podrà veure la relació amb el moviment modernista, i conèixer altres begudes que s’elaboraven a la fàbrica de Badalona.

 

Fins al 12 d’abril

- Exposició ‘Recién Pintado’. És una mostra col·lectiva que presenta l'obra de 10 artistes que tenen dos vincles en comú, la intervenció al carrer i la ciutat de Badalona. Cada setmana dos artistes, experts en grafiti, intervindran en els seus espais respectius de la sala. Es compartirà amb el públic el procés artístic que normalment es du a terme en el carrer. De dimarts a divendres de 16:30 a 20 h; dissabtes d'11 a 14 h i de 16:30 a 20 h; i diumenges d'11 a 14 h. Al Centre Cultural El Carme.

 

Si voleu publicar els vostres actes en aquesta agenda, envieu un correu electrònic a redaccio@independentbdn.cat


SANITAT

14/02/20

can-ruti-cristina-vilaplana-roger-paredes-badalona

La UE atorga 16 milions d’euros a Can Ruti per dos projectes sobre malalties infeccioses

Un dels dos estudis investigarà el paper del microbioma intestinal en els casos d’infecció pel VIH i l’altre el potencial dels antiinflamatoris com a tractament adjuvant de la tuberculosi.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/02/20

ajuntament-de-badalona

Guanyem Badalona i el PSC es reuneixen per iniciar negociacions de pressupost i de govern

La primera reunió de negociació es produirà en una setmana
Llegir l'article complet
MEDI AMBIENT

07/02/20

merce-rius-anar-a-mar

Mercè Rius proposa diferents accions locals per minimitzar l’impacte sobre el mar

La directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic de la Generalitat va participar al cicle ‘Anar a Mar’ organitzat pel Port de Badalona i l’Escola del Mar
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

06/02/20

ajuntament-badalona

Guanyem Badalona fa una crida per conformar un govern de concentració

Des del PSC descarten cedir l’alcaldia, però s’obren a negociar amb la resta de formacions polítiques
Llegir l'article complet