ACTUALITAT


Xarxa de suport a Badalona per fer front a la crisi del coronavirus Covid-19


Un grup de persones han impulsat aquesta xarxa per ajudar a la ciutadania


badalona
 Badalona (Foto: O. Marín)


Redacció - 13/03/20         

twitter share   facebook share

Davant de la situació d’alerta generada per la pandèmia del coronavirus Covid-19, membres de diverses entitats de la ciutat han creat la Xarxa de Suport Solidària de Badalona.

 

L’objectiu és crear xarxes de suport solidàries que ajudin la ciutadania a fer front a les mesures aplicades. Per tal d’aconseguir-ho, han habilitat un formulari per recollir les necessitats de les famílies i de la població de risc. Així mateix, les persones que vulguin donar un cop de mà a qui ho necessiti, es podran apuntar a través del mateix formulari.  

 

Des de la Xarxa Solidària Badalona es vol treballar per enfortir la comunitat, teixir xarxes de suport mutu, garantir la protecció d’aquelles persones i grups amb especial vulnerabilitat i defensar col·lectivament els serveis públics i els drets socials i laborals.

 

“Fins al moment, la xarxa ha rebut abundants voluntaris (prop de 150), molts més que peticions d’ajuda, i això ens dona temps per organitzar i informar millor a tothom. Desitgem que la nostra iniciativa s’escampi i arribi a qui més ho necessita” declara el portaveu Héctor Martínez. 

 

A principis d’aquesta setmana la Xarxa Solidària de Badalona ha iniciat el contacte amb els responsables de Protecció Civil a Badalona. També està treballant en un reconeixement institucional que faciliti la tasca dels voluntaris, sota el compliment estricte de les recomanacions del Departament de Salut contra el contagi del coronavirus.

 

També està en contacte amb altres iniciatives que han sorgit arreu del territori i d’altre tipus com un sistema d’alertes contra la violència masclista impulsat des del Bloc Violeta, i tenen “intenció de difondre consells de salut, també mental, per les xarxes socials. Un confinament com el que ens toca viure pot ser difícil, i ens hem de fer arribar suport encara que sigui digitalment”. 

 


ACTUALITAT

05/08/20

mural-d-homenatrge-a-neus-catala-foto-ebredigital

Joan Peiró, Valeriano Weyler i Neus Català en un carrer de Badalona

Un històric sindicalista i ministre republicà i una militant comunista i antifeixista tenen relació amb un carrer del barri del Progrés que encara manté el nom d’un militar colonial que es va fer famós per la sagnant repressió aplicada a Cuba i contra els treballadors catalans
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

05/08/20

manifest-de-suport-a-marcel

Suport ciutadà a Marcel Vivet a qui la Generalitat demana 4 anys de presó a causa d’una manifestació independentista

El Govern acusa el jove de les ferides al canell denunciades per agents fruit de la protesta amb pintura de colors del 29 de setembre de 2018
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

30/07/20

veins-de-sant-roc-protesten-contra-el-desnonament-de-persones-afectades-per-covid-foto-guanyem-badalona

Alta tensió pel desnonament d’una família amb un membre amb Covid d’un habitatge de Sant Roc

Entitats veïnals i Guanyem Badalona s’oposen a l’actuació i consideren incomprensible que es faci fora de casa sense alternativa a persones que estan en quarantena a causa de la pandèmia
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

29/07/20

mural-d-homenatge-a-la-xarxa-solidaria-a-sant-roc-foto-xarxa-solidaria-de-badalona

Mural a Sant Roc per recordar la tasca de la Xarxa Solidària de Badalona

L’artista, Ana Blue, ha fet l’obra per recordar la feina feta durant el confinament per les voluntàries i voluntaris en favor de la gent que ho necessitava
Llegir l'article complet