ACTUALITAT


Xarxa de suport a Badalona per fer front a la crisi del coronavirus Covid-19


Un grup de persones han impulsat aquesta xarxa per ajudar a la ciutadania


badalona
 Badalona (Foto: O. Marín)


Redacció - 13/03/20         

twitter share   facebook share

Davant de la situació d’alerta generada per la pandèmia del coronavirus Covid-19, membres de diverses entitats de la ciutat han creat la Xarxa de Suport Solidària de Badalona.

 

L’objectiu és crear xarxes de suport solidàries que ajudin la ciutadania a fer front a les mesures aplicades. Per tal d’aconseguir-ho, han habilitat un formulari per recollir les necessitats de les famílies i de la població de risc. Així mateix, les persones que vulguin donar un cop de mà a qui ho necessiti, es podran apuntar a través del mateix formulari.  

 

Des de la Xarxa Solidària Badalona es vol treballar per enfortir la comunitat, teixir xarxes de suport mutu, garantir la protecció d’aquelles persones i grups amb especial vulnerabilitat i defensar col·lectivament els serveis públics i els drets socials i laborals.

 

“Fins al moment, la xarxa ha rebut abundants voluntaris (prop de 150), molts més que peticions d’ajuda, i això ens dona temps per organitzar i informar millor a tothom. Desitgem que la nostra iniciativa s’escampi i arribi a qui més ho necessita” declara el portaveu Héctor Martínez. 

 

A principis d’aquesta setmana la Xarxa Solidària de Badalona ha iniciat el contacte amb els responsables de Protecció Civil a Badalona. També està treballant en un reconeixement institucional que faciliti la tasca dels voluntaris, sota el compliment estricte de les recomanacions del Departament de Salut contra el contagi del coronavirus.

 

També està en contacte amb altres iniciatives que han sorgit arreu del territori i d’altre tipus com un sistema d’alertes contra la violència masclista impulsat des del Bloc Violeta, i tenen “intenció de difondre consells de salut, també mental, per les xarxes socials. Un confinament com el que ens toca viure pot ser difícil, i ens hem de fer arribar suport encara que sigui digitalment”. 

 


CONVIURE

24/05/20

centre-diurn-folre

404 persones sense llar dormen en centres d'acollida, habitacions de relloguer o espais considerats d'infrahabitatge a Badalona

La Taula Sense Llar de Badalona no ha pogut fer aquest any el recompte de persones sense llar als carrers a causa del Covid-19, però n'ha comptabilitat el nombre de persones que dormen actualment a diferents espais de la ciutat
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

19/05/20

escoles-publiques-badalona

Últims dies per fer la preinscripció escolar a Badalona

Fampas ha publicat una guia per facilitar els tràmits a les famílies
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

12/05/20

xavier-garcia-albiol-partit-popular

Xavier García Albiol torna a ocupar l’alcaldia de Badalona

No s'ha consolidat cap acord entre les forces d'esquerra
Llegir l'article complet
CULTURES

10/05/20

badalona-balla

El Muba publica una cançó amb motiu de les Festes de Maig 2020

Grava't ballant la cançó i guanya dos mesos de classes al Muba!
Llegir l'article complet