ACTUALITAT


Badalona pren mesures de prevenció per contribuir a la contenció del coronavirus Covid-19


S’ha habilitat el telèfon 93 483 29 25 per atendre consultes relacionades amb les mesures adoptades per l’Ajuntament de Badalona en relació amb la prevenció del coronavirus.


coronavirus-covid19-badalona-catalunya
 Covid-19


Olaya Marín - 13/03/20         

twitter share   facebook share

L’Estat espanyol ha decretat l’Estat d’Emergència per tal de contribuir a la contenció del coronavirus Covid-19. Des d’aquest divendres, l’Ajuntament de Badalona ha adoptat diferents mesures de prevenció i ha assegurat que seguiran les instruccions i recomanacions de la Generalitat de Catalunya, com ara el tancament dels equipaments educatius. El govern de la Generalitat també ha anunciat que a partir de dissabte s’hauran de tancar tots els establiments que no siguin de primera necessitat.

 

S’ha habilitat el telèfon 93 483 29 25 per atendre consultes relacionades amb les mesures adoptades per l’Ajuntament de Badalona en relació amb la prevenció del coronavirus. L’horari d’atenció serà de 8:30h a 15h.

 

El govern municipal ha demanat a les lletrades de l’administració de justícia dels jutjats de primera instància de Badalona i al Degà que suspenguin els desnonaments programats fins al 14 d’abril. Amb això es vol “garantir els drets de les possibles persones vulnerables i la seva possible indefensió”, segons han explicat des del govern municipal.

 

Quines restriccions hi ha a la ciutat?

S’ha decidit tancar al públic tots aquells equipaments municipals que no prestin serveis essencials per a la ciutadania fins al 13 d’abril. Els espais que es veuran afectats són les Oficines Municipals de Districte; els equipaments esportius municipals (piscines, camps de futbol, poliesportius, pistes d’atletisme, gimnasos, petanca, etc.); els equipaments culturals (biblioteques, les sales d’exposició, els teatres municipals, els centres cívics i el Museu Municipal de Badalona); el Badiu Jove, els Espais Joves, l’Oficina de Turisme, l’Escola del Mar, l’Escola de Natura, el Centre de Recursos i Assessorament per a les Dones (CRAD) i els casals municipals de gent gran.

 

Pel que fa al Cdiap (Centre de desenvolupament infantil i atenció precoç) i l’EAIA (Equip d’atenció a la infància i l’adolescència) de l’IMSP (Institut de Serveis Municipals Personals) mantindran un dispositiu d’atenció per a urgències i l’atenció programada, no urgent, quedarà posposada fins al 13 d’abril.

 

Activitats anul·lades

S’han ajornat les diferents activitats educatives previstes, com ara la Fira de l’Ensenyament, la trobada del Consell dels Infants, la Mobilona, les Jornades Científiques i la 6a mostra de teatre d’educació secundària de Badalona. Des del departament d’Educació de la Generalitat s’insta a la suspensió de tota activitat que organitzin els centres educatius que no sigui lectiva o curricular, que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament. Aquesta mesura de suspensió té efectes sobre fires, trobades, cantades, certàmens, etc.

 

El sector badaloní també es veu afectat, ja que s’han cancel·lat els espectacles previstos als teatres de la ciutat, com ara el Festival Blues & Ritmes de Badalona.

 

Els tres encants que se celebren a la ciutat quedaran suspesos fins al 30 de març. Així mateix, s’ajornen les fires comercials de Badaterra (del 13 al 15 de març) i la que estava prevista a la plaça de Pompeu Fabra els dies 27, 28 i 29 de març.

 

Durant els pròxims 15 dies, s’ha establert que l’aforament màxim en els establiments d’oci i restauració ha de ser d’un terç. És a dir, els comensals haurien d’estar, com a mínim, a un metre de distància. Tot i que alguns restaurants han decidit seguir aquesta mesura de prevenció, molts altres han preferit tancar o només oferir comandes a domicili.  A partir de dissabte, tots aquells  establiments que no siguin de primera necessitat o ofereixin serveis bàsics, hauran de tancar.

 

Quines mesures s’han de prendre?

Des del Departament de Salut de la Generalitat s’ha recordat diferents mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries. Per exemple, s’ha demanat rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.

 

També cal evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria i mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.

 

S’ha recordat la necessitat de tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida. Així mateix, és important evitar de compartir menjar, estris i altres objectes sense netejar-los degudament. Tanmateix, asseguren que no cal prendre cap precaució amb els animals domèstics.

 

De la mateixa manera, diferents professionals sanitaris demanen prendre precaucions, com ara sortir el menys possible i evitar reunions en grup, sobretot a espais tancats. També es recorda trucar als telèfons habilitats quan hi hagi un cas urgent, per tal de no col·lapsar les línies i els serveis.

 


ACTUALITAT

25/09/20

imatge-de-la-casa-de-la-vila-de-badalona-foto-arxiu

Front comú de tots els partits de Badalona per exigir al PP pactar el pla de recuperació per la crisi

Les forces polítiques que representen sumades 16 dels 27 regidors de la ciutat recorden que l’AMB ha comunicat que hi ha un fons de 2,3 milions disponibles per a la reconstrucció econòmica.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

23/09/20

piquet-solidari-davant-el-domicili-de-bufala-que-es-pretenia-desnonar-foto-tomeu-ferrer

Radiografia d’un desnonament a Bufalà després del confinament

L’emergència habitacional torna als barris de Badalona un cop passada la breu treva de la primera onada de la pandèmia i les mesures adoptades pel govern central per no agreujar la crisi de la vivenda
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

23/09/20

presentacio-del-manifest-de-l-economia-social-per-la-reconstruccio-economica-cultural-i-social-de-badalona-foto-xesbdn

Un total de 40 entitats de l’economia social, cultural i del comerç de Badalona reclamen un pla de xoc per lluitar contra la crisi produïda per la covid

La iniciativa de l’economia social intentarà ajuntar-se amb moviments semblants impulsats per sindicats i associacions de veïns i diverses entitat que defensen el dret a l’habitatge digne
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

22/09/20

d-esquerra-a-dreta-ovidi-huertas-ccoo-julio-molina-favb-i-reyes-solaz-ugt

CCOO, UGT i FAVB urgeixen l’ajuntament de Badalona a crear una mesa de reconstrucció amb els interlocutors socials

Els tres organismes s’ofereixen a treballar amb la patronal i el consistori aportant el seu treball i iniciatives en una perspectiva no partidista
Llegir l'article complet