CONVIURE


La Xarxa d’Economia Solidària presenta un pla d’acció amb mesures dirigides a les administracions públiques


El Baix Besòs Cooperatiu - XES ha fet arribar aquest pla als diferents grups municipals dels ajuntaments de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besòs.


document-xes-barcelones-nord
 Document del pla d'acció


Olaya Marín - 02/06/20         

twitter share   facebook share

Davant la crisi socioeconòmica causada per la Covid-19, la Xarxa d’Economia Solidària (XES) ha presentat un pla d’acció amb mesures dirigides a les administracions públiques. El Baix Besòs Cooperatiu - XES ha fet arribar aquest pla als diferents grups municipals dels ajuntaments de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besòs. Actualment només han rebut resposta per part del grup municipal Guanyem Badalona. 

 

Des de la XES denuncien que les administracions han “impulsat mesures pal·liatives” davant la paràlisi econòmica generada per l’estat d’alarma. És per això que han proposat mesures enfocades a transformar l’estructura productiva actual i evitar “que s’erosioni de manera irreversible” el teixit existent de l’Economia Social i Solidària (ESS).

 

Les mesures a curt termini proposades a les administracions públiques es troben relacionades amb diferents àmbits. En l’àmbit econòmic-financer, demanen el pagament immediat de factures i subvencions, la injecció directa de recursos, la creació d’una línia de crèdit específica per protegir l’ESS, l’extensió de la moratòria d’hipoteques i carència de lloguers. A més, demanen que es garanteixi que les empreses i entitats que es troben en un ERTO no perdin les subvencions en execució. Pel que fa als drets laborals, demanen la regularització de les persones migrants en situació irregular, l’exoneració en el pagament de quotes de la seguretat social per a les empreses i entitats de l’ESS i garantir que les persones treballadores en règim d'autònoms puguin acollir-se a les ajudes. També han proposat mesures de seguretat i culturals, com ara l’enviament urgent de material de protecció per a les empreses i entitats i l'exempció de l’IVA cultural. Així mateix, demanen a les administracions la creació d’una Taula de Coordinació i un reconeixement de les entitats representatives de l’ESS.

 

A mitjà i llarg termini, proposen mesures per tal de “blindar la política pública de suport a l’ESS” i per crear mecanismes per “situar a la base d’una nova matriu productiva en el mitjà termini”. Per exemple, demanen garantir la continuïtat dels processos encaminats a consolidar l’ESS, facilitar el relleu cooperatiu d’empreses en fallida, dotar un fons de contingència per garantir la continuïtat de les empreses i donar suport a la venda i comercialització dels productes i serveis de l’ESS, entre altres. 


ACTUALITAT

10/07/20

xarxa-solidaria-de-badalona

La xarxa solidària de Badalona: molt més que 40.000 àpats repartits durant pandèmia

L’epidèmia de la covid-19 ha fet aflorar les grans necessitats que tenen les persones a la ciutat i també ha fet palesa la solidaritat que, sense esperar a l’acció oficial, ha fet bó el lema: «només el poble salva el poble»
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

08/07/20

image1

L’efecte letal de la covid 19 a les residències de gent gran de Badalona i comarca

La pandèmia ha causat morts a residències de Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià. Residències que tenen grandària diferent i són privades o públiques. L’independent fa un primer recompte amb dades de la Generalitat
Llegir l'article complet
CULTURES

08/07/20

cartell-de-les-festes-confinades-de-maig

La comissió de festes titlla de «decisió política» la suspensió pel govern Albiol dels concerts de Festa Major

Critiquen que la justificació per no celebrar els actes musicals fos que a la ciutat no hi ha espais on puguin assistir els seus 224.000 veïns i veïnes
Llegir l'article complet
CONVIURE

07/07/20

platja-badalona-abocament-residus-pluja-canvi-climatic

'Bandera Negra' per a Badalona

Per primera vegada Badalona apareix a l'informe 'Banderes Negres' d'Ecologistes en Acció per la contaminació del mar causada pels abocaments d'aigües residuals
Llegir l'article complet