ACTUALITAT


Albiol carrega contra l’oposició aprofitant la presentació de l’Estat financer de l’ajuntament


L’edil critica que es tardin 180 dies de mitjana a pagar factures mentre que l’oposició li retreu que tergiversi les dades per fer-se propaganda


roda-de-premsa-ajuntament-de-badalona-presentacio-estat-financer
 Roda de premsa de presentació de l'Estat financer de l'Ajuntament de Badalona


Redacció - 27/07/20         

twitter share   facebook share

Les arques municipals de Badalona tenen un superàvit de 45 milions d’euros (7.487,37 milions de pes antigues pessetes), segons les xifres provinents de la Intervenció Municipal i del Ministeri d’Hisenda. Pel que fa a la liquidació del pressupost de 2019, el romanent de tresoreria de l’ajuntament se situa en 92 milions d’euros. El temps que el consistori tarda a pagar les seves factures és de 180 dies, segons va declarar en roda de premsa l’alcalde de la ciutat, el conservador Xavier Garcia Albiol.

 

La trobada amb els mitjans de comunicació havia estat convocada per presentar l’estat de comptes de l’ajuntament. Va servir, però, perquè el batlle, que va arribar al càrrec després d’una accidentada moció de censura fruit de la dimissió del seu predecessor, el socialista Àlex Pastor, fes una forta crítica a la gestió dels governs que ha tingut la ciutat des del 2015 ençà.

 

L’alcalde va explicar que el superàvit de 45 milions «no és fruit de la bona gestió econòmica, sinó de la manca d’aptitud i lideratge polític que s’ha traduït en la incapacitat d’executar els pressupostos i la no prestació dels serveis que diàriament necessiten els veïns de la ciutat». També va denunciar que el romanent de tresoreria de 2019, situa en 92 milions d’euros, en realitat no és tal, perquè no inclou les més de 9.000 factures sense comptabilitzar i pendents de tramitació que sumen 28 milions d’euros. El 97% d’aquestes factures sense tramitar són posteriors a l’any 2017, va dir.

 

Durant la presentació s’ha explicat que el pressupost de l’exercici 2019 ha estat el menys executat dels darrers anys amb un 63,02% del total. L’alcalde ha destacat que aquesta xifra «fa evident que no s’han cobert les necessitats bàsiques ni s’han prestat els serveis que necessiten els veïns de Badalona». No obstant, no especificat quines necessitats no han estat cobertes.

 

L’oposició parla de forçar els números i de propaganda

 

Les reaccions a la forta carregada d’Albiol contra la seva oposició no s’han fet esperar, Jose Téllez, que va ser fins a la moció de censura a Dolors Sabater, responsable d’Hisenda, explicava en una piulada que l’augment dels dies en què es tarda a pagar els proveïdors es va produir just després de la moció de censura que van presentar PP i PSC, el segon trimestre de 2018. Tèllez afirmava també que en l’informe oficial es forcen els números per afavorir la crítica a als anteriors equips de govern.

Per la seva banda, Àlex Montornès, regidor d’ERC, ha denunciat que en la roda de premsa municipal no se l’ha deixat intervenir. També ha dit que la resta de partits del consistori no han tingut la informació feta pública per l’equip de govern i ha raonat: «Perquè tenim aquests romanents a #Badalona i tants altres municipis?» I ho ha vinculat a l’existència de Llei d'Estabilitat Pressupostària, creada pel popular Cristóbal Montoro i a la necessitat de posar al dia l'administració. El regidor republicà ha lamentat que l’equip de govern hagi fet servir la roda de premsa per «fer propaganda». «El 2015, la mitjana anual de pagament era de 42 dies, en 2016 era de 39 i el 2017 de 49, les dades de 2016 són inferiors als de 2015 -després d'un any de la coalició de Guanyem i ERC al govern -» , ha explicat Montornès.


HABITATGE

02/12/20

la-parella-va-tenir-el-fill-dimarts-i-te-anunciat-el-desnonament-dijous-3-de-desembre-foto-srsb

Insten el desallotjament judicial del pis a Sant Roc d’una parella dos dies després de tenir una criatura

La situació és delicada perquè la dona pateix covid-19 i a la llar hi viu també la sogra amb minusvalidesa
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

30/11/20

albiol-ha-tret-pit-en-la-presentacio-de-l-enquesta-sociopolitica-de-badalona-2020-foto-tomeu-ferrer

La població de Badalona, satisfeta de viure-hi, mentre creix la percepció de mala imatge exterior de la ciutat

L’equip de govern de l’ajuntament s’atorga la millora en seguretat i neteja tot i que l’enquesta recull tot el 2020 i no pregunta en concret pel mandat actual
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

30/11/20

la-presencia-de-lleal-ha-presidit-la-concentracio-a-la-placa-de-la-vila-foto-tomeu-ferrer

La concentració a Plaça de la Vila en favor dels presos polítics esdevé un homenatge a Jordi Lleial i Giralt

Centenars de persones omplen la plaça com en els moments àlgids de la demanda popular contra la repressió i en favor de l’amnistia
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/11/20

poliesportiu-de-casagemes-foto-badalona-cat

Detecten nous brots de legionel·losi a instal·lacions esportives de Bufalà i de Casagemes

En aquests llocs es va detectar l’any 2019 els primers casos d’afectació causada pel bacteri i llavors l'ajuntament va aplicar un pla d’urgència en tres mesos
Llegir l'article complet