ACTUALITAT


Alta tensió pel desnonament d’una família amb un membre amb Covid d’un habitatge de Sant Roc


Entitats veïnals i Guanyem Badalona s’oposen a l’actuació i consideren incomprensible que es faci fora de casa sense alternativa a persones que estan en quarantena a causa de la pandèmia


veins-de-sant-roc-protesten-contra-el-desnonament-de-persones-afectades-per-covid-foto-guanyem-badalona
 Veïns de Sant Roc protesten contra el desnonament de persones afectades per Covid foto: Guanyem Badalona


Redacció - 30/07/20         

twitter share   facebook share

La fi del confinament ha permès que organismes públics que havien quedat frenats tornin a actuar. Un d’aquests és l’aparell judicial, que ha tornat a funcionar i això provoca situacions paradoxals. Els desnonaments tornen, i amb ells les seves conseqüències per una part de la població.

 

Al barri de Sant Roc s’ha produït un fet que posa a debat diverses situacions. Els mossos d’esquadra ha efectuat el desnonament d’un habitatge al barri de Sant Roc de Badalona, amb tres dones, sense cap mena d’alternativa habitacional per als afectats. El fet és que treure una família al carrer, en època de pandèmia implica un perill no només per ells, sinó per al conjunt de la societat, més quan almenys una dona, entre als afectats té símptomes de patir la Covid-19, segons han denunciat diverses entitats del barri. Això, de confirmar-se posaria en perill també altres veïns i veïnes del barri.

 

L’actuació de les forces policials ha causat l’oposició de veïns de Sant Roc, de la Plataforma d’Afectats per la Crisi (PAC), el sindicat de llogaters de Badalona i també del partit polític Guanyem Badalona en Comú.

 

Segons informa Badalona Comunicació, la família afectada estava passant en l’habitatge desallotjat la quarantena fruit de patir la Covid-19.

 

L’ex alcaldessa i regidora de Guanyem Badalona, Dolors Sabater, ha fet una piulada on planteja: «S'han de contestar dues preguntes. Perquè no s'han aturat els desnonaments com a mínim atenent a les mesures de prevenció de rebrots i contagis, i perquè es produeixen llançaments sense alternativa habitacional on no hi ha acompanyament social municipal».

 

Per la seva banda, la plataforma, Sant Roc som Badalona, destacava que en la concentració que intentava evitar el desnonament de tres dones, almenys una de les quals té símptomes de patir Covid, s’ha pogut escoltar crits de la gent preguntant: «on són els serveis socials?», en una clara referència a la posició del consistori de la ciutat, governat pel partit conservador PP, que els activistes veïnals qualifiquen d’inhibició davant precisament de problemes socials que afecten els veïns més vulnerables.

 

A les portes de l’edifici, al carrer de Huelva a Sant Roc, els veïns plantejaven la seva oposició al desnonament, segons es pot veure al video de Badalona 24 hores.

 

La situació plantejada a Sant Roc posa en primer pla reflexions que haurien de ser almenys debatudes. Una és quin és el dret a preservar: la salut i la supervivència de les persones i dels veïns o el de la propietat privada. I davant d’aquesta situació què hauria de fer el poder públic que ha de defensar la majoria dels ciutadans d’una població?


ACTUALITAT

25/09/20

imatge-de-la-casa-de-la-vila-de-badalona-foto-arxiu

Front comú de tots els partits de Badalona per exigir al PP pactar el pla de recuperació per la crisi

Les forces polítiques que representen sumades 16 dels 27 regidors de la ciutat recorden que l’AMB ha comunicat que hi ha un fons de 2,3 milions disponibles per a la reconstrucció econòmica.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

23/09/20

piquet-solidari-davant-el-domicili-de-bufala-que-es-pretenia-desnonar-foto-tomeu-ferrer

Radiografia d’un desnonament a Bufalà després del confinament

L’emergència habitacional torna als barris de Badalona un cop passada la breu treva de la primera onada de la pandèmia i les mesures adoptades pel govern central per no agreujar la crisi de la vivenda
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

23/09/20

presentacio-del-manifest-de-l-economia-social-per-la-reconstruccio-economica-cultural-i-social-de-badalona-foto-xesbdn

Un total de 40 entitats de l’economia social, cultural i del comerç de Badalona reclamen un pla de xoc per lluitar contra la crisi produïda per la covid

La iniciativa de l’economia social intentarà ajuntar-se amb moviments semblants impulsats per sindicats i associacions de veïns i diverses entitat que defensen el dret a l’habitatge digne
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

22/09/20

d-esquerra-a-dreta-ovidi-huertas-ccoo-julio-molina-favb-i-reyes-solaz-ugt

CCOO, UGT i FAVB urgeixen l’ajuntament de Badalona a crear una mesa de reconstrucció amb els interlocutors socials

Els tres organismes s’ofereixen a treballar amb la patronal i el consistori aportant el seu treball i iniciatives en una perspectiva no partidista
Llegir l'article complet