ACTUALITAT


Alta tensió pel desnonament d’una família amb un membre amb Covid d’un habitatge de Sant Roc


Entitats veïnals i Guanyem Badalona s’oposen a l’actuació i consideren incomprensible que es faci fora de casa sense alternativa a persones que estan en quarantena a causa de la pandèmia


veins-de-sant-roc-protesten-contra-el-desnonament-de-persones-afectades-per-covid-foto-guanyem-badalona
 Veïns de Sant Roc protesten contra el desnonament de persones afectades per Covid foto: Guanyem Badalona


Redacció - 30/07/20         

twitter share   facebook share

La fi del confinament ha permès que organismes públics que havien quedat frenats tornin a actuar. Un d’aquests és l’aparell judicial, que ha tornat a funcionar i això provoca situacions paradoxals. Els desnonaments tornen, i amb ells les seves conseqüències per una part de la població.

 

Al barri de Sant Roc s’ha produït un fet que posa a debat diverses situacions. Els mossos d’esquadra ha efectuat el desnonament d’un habitatge al barri de Sant Roc de Badalona, amb tres dones, sense cap mena d’alternativa habitacional per als afectats. El fet és que treure una família al carrer, en època de pandèmia implica un perill no només per ells, sinó per al conjunt de la societat, més quan almenys una dona, entre als afectats té símptomes de patir la Covid-19, segons han denunciat diverses entitats del barri. Això, de confirmar-se posaria en perill també altres veïns i veïnes del barri.

 

L’actuació de les forces policials ha causat l’oposició de veïns de Sant Roc, de la Plataforma d’Afectats per la Crisi (PAC), el sindicat de llogaters de Badalona i també del partit polític Guanyem Badalona en Comú.

 

Segons informa Badalona Comunicació, la família afectada estava passant en l’habitatge desallotjat la quarantena fruit de patir la Covid-19.

 

L’ex alcaldessa i regidora de Guanyem Badalona, Dolors Sabater, ha fet una piulada on planteja: «S'han de contestar dues preguntes. Perquè no s'han aturat els desnonaments com a mínim atenent a les mesures de prevenció de rebrots i contagis, i perquè es produeixen llançaments sense alternativa habitacional on no hi ha acompanyament social municipal».

 

Per la seva banda, la plataforma, Sant Roc som Badalona, destacava que en la concentració que intentava evitar el desnonament de tres dones, almenys una de les quals té símptomes de patir Covid, s’ha pogut escoltar crits de la gent preguntant: «on són els serveis socials?», en una clara referència a la posició del consistori de la ciutat, governat pel partit conservador PP, que els activistes veïnals qualifiquen d’inhibició davant precisament de problemes socials que afecten els veïns més vulnerables.

 

A les portes de l’edifici, al carrer de Huelva a Sant Roc, els veïns plantejaven la seva oposició al desnonament, segons es pot veure al video de Badalona 24 hores.

 

La situació plantejada a Sant Roc posa en primer pla reflexions que haurien de ser almenys debatudes. Una és quin és el dret a preservar: la salut i la supervivència de les persones i dels veïns o el de la propietat privada. I davant d’aquesta situació què hauria de fer el poder públic que ha de defensar la majoria dels ciutadans d’una població?


ACTUALITAT

05/08/20

mural-d-homenatrge-a-neus-catala-foto-ebredigital

Joan Peiró, Valeriano Weyler i Neus Català en un carrer de Badalona

Un històric sindicalista i ministre republicà i una militant comunista i antifeixista tenen relació amb un carrer del barri del Progrés que encara manté el nom d’un militar colonial que es va fer famós per la sagnant repressió aplicada a Cuba i contra els treballadors catalans
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

05/08/20

manifest-de-suport-a-marcel

Suport ciutadà a Marcel Vivet a qui la Generalitat demana 4 anys de presó a causa d’una manifestació independentista

El Govern acusa el jove de les ferides al canell denunciades per agents fruit de la protesta amb pintura de colors del 29 de setembre de 2018
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

29/07/20

mural-d-homenatge-a-la-xarxa-solidaria-a-sant-roc-foto-xarxa-solidaria-de-badalona

Mural a Sant Roc per recordar la tasca de la Xarxa Solidària de Badalona

L’artista, Ana Blue, ha fet l’obra per recordar la feina feta durant el confinament per les voluntàries i voluntaris en favor de la gent que ho necessitava
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

27/07/20

roda-de-premsa-ajuntament-de-badalona-presentacio-estat-financer

Albiol carrega contra l’oposició aprofitant la presentació de l’Estat financer de l’ajuntament

L’edil critica que es tardin 180 dies de mitjana a pagar factures mentre que l’oposició li retreu que tergiversi les dades per fer-se propaganda
Llegir l'article complet