ACTUALITAT


CCOO, UGT i la FAVB insten l’ajuntament de Badalona a crear una taula per a la reconstrucció econòmica la ciutat


La mesa hauria de comptar amb la participació dels agents socials i dels partits amb presència al consistori, segons afirmen


ovidi-huertas-referent-de-ccoo-al-barcelones-nord-en-una-foto-d-arxiu
 Ovidi Huertas, referent de CCOO al Barcelonès Nord, en una foto d'arxiu


Tomeu Ferrer - 16/09/20         

twitter share   facebook share

CCOO, UGT i la FAVB reclamen a l’ajuntament que obri una taula Els sindicats CCOO i UGT al Barcelonès nord, junt amb la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Badalona (FAV) han fet una sol·licitud oficial a l’equip de govern de la ciutat per què obri, «el més aviat possible» una taula amb l’objectiu de pactar un programa de reconstrucció econòmica de Badalona. Aquest organisme hauria de tenir la presència i participació dels agents socials, és a dir, sindicats, associacions de veïns i patronals, i de les forces polítiques amb pres¡encia al consistori, segons ha declarat a l’Independent de Badalona Ovidi Huertas, referent de CCOO en aquest territori.

 

«Vam entrar el document al registre de l’ajuntament ahir mateix» explica Huertas. No obstant això, el portaveu de CCOO recorda que «els mateixos que hem fet la petició, havíem fet una gestió en el mateix sentit davant l’exalcalde Àlex Pastor, el mateix dia que a la tarda va ser detingut en l’incident ja conegut», explica.

 

«La mesa hauria de poder parlar de la reconstrucció econòmica de Badalona on hem de participar els treballadors», diu Huertas. En aquest sentit, el sindicalista afirma que: «cal una taula d'agents econòmics i socials més enllà de lluites partidistes, volem pactar mesures necessàries per a treballadors i treballadores»

 

La iniciativa dels sindicats pren el mateix sentit que les opinions i manifestacions fetes públiques diverses vegades pels representants municipals de l’oposició: Guanyem Badalona en comú, els Partit Socialista de Catalunya, Els comuns i Junts per Catalunya. Cal recordar que el conjunt de forces polítiques esmentades té majoria tant en votants com en regidors al ple de l’Ajuntament de Badalona.

 

Badalona, molt castigada per la Covid

 

Recordar que la necessitat de crear una taula amb participació dels agents socials i polítics de la ciutat per fixar els criteris i iniciatives per un pla que permeti reconstruir part de les estructures econòmiques malmeses arran de l’epidèmia de la Covid, és una iniciativa que s’ha tirat endavant a altres localitats grans i mitjanes de Catalunya. Sense anar més lluny, a la comarca hi ha actuacions en el mateix sentit a Sant Adrià del Besòs i a Santa Coloma de Gramenet, però també s’han creat plataformes semblants a poblacions com Tarragona o Lleida, amb governs municipals de colors diversos.

 

L’existència d’una taula que consensués les passes a fer per reconstruir el teixit econòmic de Badalona seria clau per la represa, si es té en compte que l’Ajuntament té un romanent de tresoreria que algunes fonts situen en 94 milions, part del qual es podrà utilitzar per millorar la situació de la població, després de les ultimes declaracions dels responsables econòmics del govern central.

 

Segons un estudi de la Diputació de Barcelona, citat per Badalona Matí, @BadalonaMati , en un any s’han tancat el 12% de les empreses de la ciutat i a tota l'àrea del Besòs (que també inclou Sant Adrià, Santa Coloma i Tiana) s'han perdut 1.500 llocs de treball a l'hoteleria, 1300 al comerç i 700 a la construcció.

 


ACTUALITAT

25/09/20

imatge-de-la-casa-de-la-vila-de-badalona-foto-arxiu

Front comú de tots els partits de Badalona per exigir al PP pactar el pla de recuperació per la crisi

Les forces polítiques que representen sumades 16 dels 27 regidors de la ciutat recorden que l’AMB ha comunicat que hi ha un fons de 2,3 milions disponibles per a la reconstrucció econòmica.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

23/09/20

piquet-solidari-davant-el-domicili-de-bufala-que-es-pretenia-desnonar-foto-tomeu-ferrer

Radiografia d’un desnonament a Bufalà després del confinament

L’emergència habitacional torna als barris de Badalona un cop passada la breu treva de la primera onada de la pandèmia i les mesures adoptades pel govern central per no agreujar la crisi de la vivenda
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

23/09/20

presentacio-del-manifest-de-l-economia-social-per-la-reconstruccio-economica-cultural-i-social-de-badalona-foto-xesbdn

Un total de 40 entitats de l’economia social, cultural i del comerç de Badalona reclamen un pla de xoc per lluitar contra la crisi produïda per la covid

La iniciativa de l’economia social intentarà ajuntar-se amb moviments semblants impulsats per sindicats i associacions de veïns i diverses entitat que defensen el dret a l’habitatge digne
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

22/09/20

d-esquerra-a-dreta-ovidi-huertas-ccoo-julio-molina-favb-i-reyes-solaz-ugt

CCOO, UGT i FAVB urgeixen l’ajuntament de Badalona a crear una mesa de reconstrucció amb els interlocutors socials

Els tres organismes s’ofereixen a treballar amb la patronal i el consistori aportant el seu treball i iniciatives en una perspectiva no partidista
Llegir l'article complet