ACTUALITAT


Front comú de tots els partits de Badalona per exigir al PP pactar el pla de recuperació per la crisi


Les forces polítiques que representen sumades 16 dels 27 regidors de la ciutat recorden que l’AMB ha comunicat que hi ha un fons de 2,3 milions disponibles per a la reconstrucció econòmica.


imatge-de-la-casa-de-la-vila-de-badalona-foto-arxiu
 Imatge de la Casa de la Vila de Badalona foto: Arxiu


Redacció - 25/09/20         

twitter share   facebook share

Els partits polítics, PSC, Guanyem Badalona en Comú, ERC, Avancem-MES, Badalona en Comú Podem i Junts per Catalunya, han publicat un comunicat conjunt en el qual exigeixen al govern municipal de la ciutat la convocatòria d’una taula conjunta on hi hagi presència del govern local, l’oposició, els agents econòmics, socials i econòmics per «consensuar els recursos possibles d’ins d’una visió conjunta de la ciutat».

 

Les organitzacions polítiques municipals que subscriuen el manifest representen la majoria dels regidors de l’ajuntament: El PSC té 6 regidors, Guanyem Badalona en Comú, 4, El grup format per ERC i Avancem MES, 3, Badalona en comú Podem, 2 i Junts per Catalunya 1, en total 16 regidors, mentre que l’equip de govern que ostenta el solitari el conservador Partit Popular, té 11 regidors, 5 menys.

 

L’Independent de Badalona ja va informar l’agost passat, que tots els partits tret de PP apostaven per una resposta conjunta per decidir mesures de xoc per afrontar la crisi causada per la pandèmia de la covid i també dissenyar un pla de reconstrucció econòmica de la ciutat que, al mateix temps serveixi per enfortir l’ocupació i el futur de Badalona.

 

En el manifest, els partits de l’oposició badalonina constaten que l’emergència sanitària ha derivat en una crisi econòmica i social de gran magnitud. En aquest sentit afirmen que molts municipis ja han treballat i aprovat plans de recuperació amb una visió integral i projectant la ciutat en el mig i llarg terminis. Aquests documents, afirmen els partits, «han estat consensuats amb la majoria de les forces polítiques i amb la societat civil».

 

En relació amb Badalona, les organitzacions afirmen que «el govern del PP no ha lidera cap projecte. Tot al contrari, ha paralitzat la feina que havien iniciat els grups de tradició democràtica durant l’abril».

 

En la presa de posició dels partits polítics es recorda que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha comunicat que hi ha un fons de 2,3 milions d’euros disponibles per a Badalona, dins del pla metropolità de suport a cohesió social, l’economia de proximitat i la coproducció de serveis (ApropAMB).

 

El manifest dels partits polítics se suma a les iniciatives endegades pels sindicats CCOO i UGT junt amb la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona.

 

També més de 40 entitats, de l’economia social i també de sectors culturals i del comerç de Badalona han fet un altre document on reclamen participar en un pla de reconstrucció social, econòmica i cultural de Badalona.

 

L’aparició de diverses iniciatives per empènyer a una actuació conjunta per redreçar l’apurada situació que pateix la ciutat, segurament confluirà en la unificació cap a un moviment que abastara des del front polític, l’econòmic, el cultural i el comerç de Badalona.

 


ACTUALITAT

01/04/23

interior-del-pavello-ausias-march-foto-by-joan-garciabadalona-own-work-cc-by-sa-4-0

El desgavell de les instal·lacions esportives de Badalona castiga la ciutadania i posa al límit el personal municipal que en té cura

La manca endèmica de treballadors se substitueix des de l’ajuntament amb ampliacions d’horaris, canvis sobtats de torn o feines en festius
Llegir l'article complet
TEATRE I MÚSICA

31/03/23

un-moment-de-l-actuacio-d-eduardo-acevedo-foto-marius-alfambra

Alejandro Escovedo i The Harlem Gospel Travelers enceten a Badalona el Blues & Ritmes amb himnes i rock d’alt voltatge

Divendres 31 de març és el torn de les londinenques Kitty, Daisy & Lewis i demà dels germans North Mississippi Allstars Duo.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

30/03/23

image1

Guanyem Badalona i Esquerra Unida i Alternativa fan públic el seu acord per presentar-se juntes a Badalona

Les dues organitzacions es mostren convençudes que la ciutat tindrà una llista a les municipals, àmplia, d’esquerres i transformadora per recuperar el govern local
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

29/03/23

la-imatge-mostra-el-terreny-industrial-que-s-urbanitzara-dins-del-pdu-de-les-3-xemeneies

El PDU de les 3 Xemeneies: una gran operació immobiliària al Besòs amb un inconcret hub audiovisual en primer pla

La polèmica persegueix la reconversió urbanística d’una gran porció terreny arran de mar de l’antiga tèrmica on fa 50 anys la policia matava un sindicalista que reclamava augment de sou
Llegir l'article complet