ACTUALITAT


Denuncia sindical per l’incompliment de les mesures preventives de la Covid per part de l’Ajuntament de Badalona


Afirmen que la falta de mesures àgils fa que dia a dia hi hagi aglomeracions d’usuaris per fer gestions que en altres ajuntaments es fan telemàticament des de fa anys


edifici-del-viver-seu-dels-serveis-centrals-de-l-ajuntament-de-badalona-foto-wikipedia
 Edifici del Viver,seu dels serveis centrals de l'Ajuntament de Badalona foto: Wikipedia


Tomeu Ferrer - 20/10/20         

twitter share   facebook share

Quatre organitzacions sindicals amb presència a l’Ajuntament de Badalona: IAC-CATAC, UGT, SFP i CCOO, han denunciat en un comunicat « l'incompliment sistemàtic de les mesures preventives contra la Covid-19 del Departament de Salut, per part de l'Ajuntament de Badalona».

 

Els sindicats expliquen que el regidor de Recursos Humans de l’Ajuntament de Badalona, es va comprometre a establir noves mesures organitzatives per a estendre i millorar el conjunt d'actuacions per a fer front a la pandèmia. Segons es va dir en la darrera reunió de la Mesa General de Negociació.

 

Segons es va decidir en la darrera reunió, el govern municipal havia de presentar una nova resolució per adaptar l'organització municipal a les recomanacions de salut, tanmateix, ara com ara, aquesta resolució encara no ha estat presentada. Mentre la majoria d'administracions públiques i ens locals ja van adaptar-se a les noves recomanacions durant la setmana passada, l'Ajuntament de Badalona encara no ha efectuat cap gestió en aquest sentit, assegura el comunicat.

Una altra vegada, com ja és tristament habitual, el consistori badaloní torna a destacar-se per la

lentitud i la ineficiència gestora, en una qüestió de primer ordre, com és fer front a la pandèmia, expliquen el sindicats.

 

Els sindicats denuncien que «el desgavell organitzatiu del consistori» afecta molt negativament l’eficiència de les mesures preventives i que el consistori incompleix les mesures preventives decidides pel mateix consistori.

 

En concret, els sindicats signants afirmen que: «els diferents serveis municipals han interpretat de manera contradictòria les resolucions anteriors, que els serveis estan vulnerant el dret al teletreball de la plantilla i que molts departaments han fet incorporar-se al personal vulnerable sense cap valoració mèdica específica dels riscos en els llocs de treball. Hem denunciat que els serveis municipals no han establert en cap moment veritables plans de contingència per a garantir la continuïtat dels serveis i que la direcció del consistori es limita a anar improvisant amb una visió completament curtterminista i desvinculada de qualsevol criteri sanitari. També cal remarcar l’incompliment de les mesures preventives acordades per al personal essencial com l’ús de mascaretes FP2 i EPI adients».

 

També afirmen els sindicats que la falta de mesures sanitàries coherents afecta la ciutadania usuària dels serveis municipals. En aquest sentit expliquen que dia a dia es pot comprovar que hi ha aglomeracions de persones usuàries en diferents serveis municipals per gestionar tràmits que «en la majoria dels municipis fa anys que es poden realitzar de manera telemàtica».

 

Finalment, els quatre sindicats exigeixen al consistori el compliment de les mesures i recomanacions del Departament de Salut en matèria preventiva contra la Covid-19, l'elaboració de veritables plans de contingència dels serveis, l'establiment del teletreball en tots aquells departaments on sigui possible, i l'establiment de torns alterns del 50% entre treball presencial i teletreball en els serveis essencials, i el seguiment escrupolós de les mesures de prevenció de la salut a l'interior dels edi cis municipals.


HABITATGE

02/12/20

la-parella-va-tenir-el-fill-dimarts-i-te-anunciat-el-desnonament-dijous-3-de-desembre-foto-srsb

Insten el desallotjament judicial del pis a Sant Roc d’una parella dos dies després de tenir una criatura

La situació és delicada perquè la dona pateix covid-19 i a la llar hi viu també la sogra amb minusvalidesa
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

30/11/20

albiol-ha-tret-pit-en-la-presentacio-de-l-enquesta-sociopolitica-de-badalona-2020-foto-tomeu-ferrer

La població de Badalona, satisfeta de viure-hi, mentre creix la percepció de mala imatge exterior de la ciutat

L’equip de govern de l’ajuntament s’atorga la millora en seguretat i neteja tot i que l’enquesta recull tot el 2020 i no pregunta en concret pel mandat actual
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

30/11/20

la-presencia-de-lleal-ha-presidit-la-concentracio-a-la-placa-de-la-vila-foto-tomeu-ferrer

La concentració a Plaça de la Vila en favor dels presos polítics esdevé un homenatge a Jordi Lleial i Giralt

Centenars de persones omplen la plaça com en els moments àlgids de la demanda popular contra la repressió i en favor de l’amnistia
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/11/20

poliesportiu-de-casagemes-foto-badalona-cat

Detecten nous brots de legionel·losi a instal·lacions esportives de Bufalà i de Casagemes

En aquests llocs es va detectar l’any 2019 els primers casos d’afectació causada pel bacteri i llavors l'ajuntament va aplicar un pla d’urgència en tres mesos
Llegir l'article complet