ACTUALITAT


CCOO denuncia que Albiol ha fixat unilateralment els dos festius d’obertura comercial a Badalona


Recorden que el Consell Econòmic i Social va decidir el 10 de gener de 2019 que seria aquest organisme qui fixaria els festius laborables comercialment a la ciutat.


passatge-de-la-salut-un-dels-centres-comercials-de-badalona--foto-wikipedia
 Passatge de la Salut, un dels centres comercials de Badalona foto: Wikipedia


Redacció - 22/10/20         

twitter share   facebook share

Comissions Obreres al Barcelonès Nord ha fet pública la seva indignació davant del fet que l’equip de govern municipal que encapçala Xavier Garcia Albiol, hagi decidit de manera unilateral fixar les dues fetes en què a Badalona es poden obrir els comerços, segons un comunicat emès pel referent del sindicat a la zona, Ovidi Huertas.

 

Explica Huertas que quan l’alcalde de la ciutat era Álex Pastor, aquest va aprovat també de manera unilateral fixar les festes amb obertura comercial, una de les quals l’11 de maig, Sant Anastasi, festa major de Badalona. El líder de CCOO afegeix que després d’una agra discussió al si del Consell Econòmic i Social (CES), el 10 de gener de 2019 es va decidir que a partir d’aquell any seria el Consell Econòmic i Social local qui decidiria les dues dates de festa laboral a la ciutat.

 

«Ara el govern del PP ho ha tornat a fer, ha decidit unilateralment quins dies seran d’obertura comercial al 2021, triant el 24 de maig i el 27 de juny. CCOO va fer fa més d’un mes una proposta i no hem tingut resposta», afirma Huertas.

 

Segons CCOO, «la decisió unilateral, adoptada pel govern conservador del PP, trenca amb l’acord del CES del 10 de gener de 2019, a més posar la data del 24 de maig, dilluns de festa local, crea un perjudici als milers de treballadors i treballadores del sector del comerç. Aquests treballadors/es poques vegades poden tenir un cap de setmana de dos dies per gaudir de la família i del lleure, per això posar el 24 de maig dilluns d’obertura comercial ens sembla del tot inacceptable i no trobem cap motiu per fer-ho».

 

Per mirar de revertir la decisió que en opinió del sindicat perjudica els interessos de milers de treballadors i treballadors del comerç de Badalona, ha demanat la convocatòria urgent de la Comissió sectorial de comerç del CES per debatre i esmenar la decisió unilateral denunciada.

 


HABITATGE

02/12/20

la-parella-va-tenir-el-fill-dimarts-i-te-anunciat-el-desnonament-dijous-3-de-desembre-foto-srsb

Insten el desallotjament judicial del pis a Sant Roc d’una parella dos dies després de tenir una criatura

La situació és delicada perquè la dona pateix covid-19 i a la llar hi viu també la sogra amb minusvalidesa
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

30/11/20

albiol-ha-tret-pit-en-la-presentacio-de-l-enquesta-sociopolitica-de-badalona-2020-foto-tomeu-ferrer

La població de Badalona, satisfeta de viure-hi, mentre creix la percepció de mala imatge exterior de la ciutat

L’equip de govern de l’ajuntament s’atorga la millora en seguretat i neteja tot i que l’enquesta recull tot el 2020 i no pregunta en concret pel mandat actual
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

30/11/20

la-presencia-de-lleal-ha-presidit-la-concentracio-a-la-placa-de-la-vila-foto-tomeu-ferrer

La concentració a Plaça de la Vila en favor dels presos polítics esdevé un homenatge a Jordi Lleial i Giralt

Centenars de persones omplen la plaça com en els moments àlgids de la demanda popular contra la repressió i en favor de l’amnistia
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/11/20

poliesportiu-de-casagemes-foto-badalona-cat

Detecten nous brots de legionel·losi a instal·lacions esportives de Bufalà i de Casagemes

En aquests llocs es va detectar l’any 2019 els primers casos d’afectació causada pel bacteri i llavors l'ajuntament va aplicar un pla d’urgència en tres mesos
Llegir l'article complet