ACTUALITAT


Els afectats per l'enderrocament del Passatge de la Torre decideixen no abandonar a la casa de colònies de Sant Fost


Les famílies que no tenen cap alternativa on anar a viure han decidit que es queden a la casa de la fundació Pere Tarrés on els va enviar l'ajuntament


image1
 


Redacció - 28/10/20         

twitter share   facebook share

Els afectats per l'enderrocament de l'edifici del Passat de la Torre al barri de la Salut, que s'estaven provisionalment a una casa de colònies a Sant Fost, han decidit no marxar, tot i que des de l'Ajuntament els han comunicat que ja no s'assumeix el pagament d'aquest recurs. Abans, els col·lectius socials que els donen suport havien manifestat que ells sols no podien assumir els costos i havien demanat sense èxit que la Fundació Pere Tarrès, fes un tracte solidari en quant a preu.

 

Els responsables de la casa de colònies han avisat els afectats que havien d’abandonar l’immoble després de dinar. La resposta ha estat la negativa a marxar i convertir-se en sense sostre en un moment de pandèmia i toc de queda.

 

La desena de famílies han emès un comunicat dirigit a l’opinió pública de Badalona, que l’independent reprodueix:

 

«Las familias que hemos tenido que abandonar nuestra vivienda forzados por desperfectos en la estructura y que hasta ahora no hemos podido rehacer nuestra situación anterior, queremos manifestar lo siguiente:

 

-Cuando nos instalaron en la casa de colonias nos dijeron que era provisional y que Ajuntament y Generalitat trabajarían juntos para encontrar una solución y esto no ha sido así. No teníamos donde ir a vivir y ahora tampoco, por eso nos vemos obligados a seguir aquí, lamentando mucho la situación y insistimos en que solo necesitamos un poco de ayuda para poder empezar a recuperar la vida que llevábamos antes.

 

-La responsabilidad de esta situación es del Ayuntamiento de Badalona, por eso reclamamos que mientras no exista una propuesta definitiva podamos seguir provisionalmente aquí mismo o en otra alternativa que nos permita vivir con las mínimas condiciones.

 

-Nunca nos habíamos imaginado una cosa así y nos hemos dado cuenta que cualquiera se puede encontrar en nuestra misma situación. No queremos causar problemas a nadie y agradecemos la solidaridad y ayuda que nos están prestando las plataformas y la gente de Badalona.

 

Muchas gracias por vuestra comprensión.»

 


HABITATGE

02/12/20

la-parella-va-tenir-el-fill-dimarts-i-te-anunciat-el-desnonament-dijous-3-de-desembre-foto-srsb

Insten el desallotjament judicial del pis a Sant Roc d’una parella dos dies després de tenir una criatura

La situació és delicada perquè la dona pateix covid-19 i a la llar hi viu també la sogra amb minusvalidesa
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

30/11/20

albiol-ha-tret-pit-en-la-presentacio-de-l-enquesta-sociopolitica-de-badalona-2020-foto-tomeu-ferrer

La població de Badalona, satisfeta de viure-hi, mentre creix la percepció de mala imatge exterior de la ciutat

L’equip de govern de l’ajuntament s’atorga la millora en seguretat i neteja tot i que l’enquesta recull tot el 2020 i no pregunta en concret pel mandat actual
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

30/11/20

la-presencia-de-lleal-ha-presidit-la-concentracio-a-la-placa-de-la-vila-foto-tomeu-ferrer

La concentració a Plaça de la Vila en favor dels presos polítics esdevé un homenatge a Jordi Lleial i Giralt

Centenars de persones omplen la plaça com en els moments àlgids de la demanda popular contra la repressió i en favor de l’amnistia
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/11/20

poliesportiu-de-casagemes-foto-badalona-cat

Detecten nous brots de legionel·losi a instal·lacions esportives de Bufalà i de Casagemes

En aquests llocs es va detectar l’any 2019 els primers casos d’afectació causada pel bacteri i llavors l'ajuntament va aplicar un pla d’urgència en tres mesos
Llegir l'article complet