ACTUALITAT


El sindicat SFP-FEPOL afirma que la regidora de seguretat de Badalona menteix per dir que hi ha un protocol contra la covid per a la Guàrdia Urbana


En un dur comunicat l’associació assegura que a instancies de la superioritat es les feien reunions de fins a 40 agents en dependències no preparades


les-dependencies-de-la-guardia-urbana-es-van-comencar-a-desinfectar-dijous-5-de-novembre-foto-sfp-fepol
 Les dependències de la Guàrdia Urbana es van començar a desinfectar dijous, 5 de novembre foto: SFP-FEPOL


Redacció - 06/11/20         

twitter share   facebook share

La denuncia del Sindicat de Funcionaris i Policia (SFP-FEPOL) en la qual indicava que aproximadament una quarta part dels policies locals de Badalona estan de baixa i la principal motivació de la malaltia és la manca de protocols de protecció que hauria d’haver fet l’equip de govern ha suscitat una tempesta entre l’equip de govern de Badalona, del conservador PP, i l’organització majoritària entre la guàrdia urbana, SFP-FEPOL.

El govern municipal de PP a Badalona va acusar els agents de la Guàrdia Urbana de ser els responsables del brot de covid-19 al cos, que sumava dimecres passat 21 positius i 26 agents més confinats. La regidora de Seguretat, Irene González, apuntava a un 'relaxament' dels agents a l'hora de dur la mascareta i d'adoptar mesures preventives davant la pandèmia. La regidora, a més, acusava al sindicat SFP-FEPOL d'utilitzar el brot de la Guàrdia Urbana per generar un 'conflicte de motivacions polítiques contra el PP .

 

El sindicat ha reaccionat amb duresa contra les acusacions de l’equip de govern de l’ajuntament de Badalona. En una nota pública ha criticat cadascuna de les afirmacions de la regidora Irene González.

 

  • La senyora González menteix de manera conscient quan afirma públicament l’existència d’un protocol específic de prevenció i protecció anti-COVID a la Guàrdia Urbana. És indignant acusar als treballadors i treballadores afectats pel COVID de ser els responsables dels contagis, obviant cínicament la seva responsabilitat directa en la inexistència durant aquests mesos de protocol de prevenció, d’equips de protecció individual (EPI’s) adequats a la nostra tasca i de desinfecció del nostre centre de treball.

 

  • La senyora González també falta a la veritat quan afirma que la culpa és dels agents perquè no han respectat els “grups bombolla” de la Guàrdia Urbana. Aquests “grups bombolla” no existeixen, entre d’altres raons perquè l’exigència de la Regidora d’escenificar de cara a la galeria la posada en marxa de la “Policia de Barri” ha implicat el canvi de torn i unitat de nombrosos agents (amb el conseqüent pagament d’hores extres amb diners públics) i la celebració de “brifings” multitudinaris de fins a quaranta (40) persones en dependències no adequades a la normativa de riscos laborals.

 

  • La senyora González no diu la veritat quan manté que durant la segona quinzena d'agost, “es van establir una sèrie de mesures correctores per a minimitzar el risc de contagi que van ser aplicades immediatament” i que “es va fer una inspecció el 28 d'octubre, després de detectar-se el primer positiu al cos, i es va determinar que les mesures de prevenció adoptades i implantades, encara avui vigents, eren les adequades”.

 

  • La senyora Irene González i el Coordinador de Servei de la Guàrdia Urbana, Sr. Alberto Villagrasa, trenta minuts abans de la seva compareixença pública, van convocar a una reunió els representants dels sindicats representatius del Ajuntament de Badalona. En aquesta reunió, la senyora González va instar als sindicats a signar un protocol per exhibir-lo a la seva compareixença, obtenint la negativa unànime de totes les forces sindicals, tant per el seu contingut, com pel fet de trobar una manca de respecte i un intent d’instrumentalització efectuar aquesta proposta a pocs minuts de la convocatòria de premsa.

 

  • Per ordre del Govern Municipal, es va impedir l’accés als representants del nostre sindicat a les dependències municipals on es celebrava aquest acte públic, fet gravíssim i sense precedents que atempta contra l’exercici de la llibertat sindical dels treballadors i treballadores de la Guàrdia Urbana i del que qüestionem la seva legalitat.

 

  • Trobem absolutament incoherent i irresponsable que la senyora González parli de relaxació en l’ús de les mascaretes per part dels agents (“lo que es importante, y lo digo porque lo he vivido, es que todos llevemos las mascarillas puestas”) en una roda de premsa.. en la qual és la única persona que no la porta !

 


HABITATGE

02/12/20

la-parella-va-tenir-el-fill-dimarts-i-te-anunciat-el-desnonament-dijous-3-de-desembre-foto-srsb

Insten el desallotjament judicial del pis a Sant Roc d’una parella dos dies després de tenir una criatura

La situació és delicada perquè la dona pateix covid-19 i a la llar hi viu també la sogra amb minusvalidesa
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

30/11/20

albiol-ha-tret-pit-en-la-presentacio-de-l-enquesta-sociopolitica-de-badalona-2020-foto-tomeu-ferrer

La població de Badalona, satisfeta de viure-hi, mentre creix la percepció de mala imatge exterior de la ciutat

L’equip de govern de l’ajuntament s’atorga la millora en seguretat i neteja tot i que l’enquesta recull tot el 2020 i no pregunta en concret pel mandat actual
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

30/11/20

la-presencia-de-lleal-ha-presidit-la-concentracio-a-la-placa-de-la-vila-foto-tomeu-ferrer

La concentració a Plaça de la Vila en favor dels presos polítics esdevé un homenatge a Jordi Lleial i Giralt

Centenars de persones omplen la plaça com en els moments àlgids de la demanda popular contra la repressió i en favor de l’amnistia
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/11/20

poliesportiu-de-casagemes-foto-badalona-cat

Detecten nous brots de legionel·losi a instal·lacions esportives de Bufalà i de Casagemes

En aquests llocs es va detectar l’any 2019 els primers casos d’afectació causada pel bacteri i llavors l'ajuntament va aplicar un pla d’urgència en tres mesos
Llegir l'article complet