ACTUALITAT


Torrents (JuntsxCat) diu que enviar a l' ERTO per pandèmia els treballadors de la piscina municipal seria una greu irregularitat de l'Ajuntament


El regidor recorda que la instal·lació municipal es va tancar el juny passat perquè tenia maquinària malmesa i no s’han fet les obres adients, i que per tant no es pot argumentar la covid per enviar als treballadors a casa


david-torrents-davant-la-porta-de-la-piscina-municipal-que-segueix-tancada-foto-tomeu-ferrer
 David Torrents davant la porta de la piscina municipal que segueix tancada foto: Tomeu Ferrer


Redacció - 23/11/20         

twitter share   facebook share

David Torrents, regidor de Junts per Catalunya a Badalona, ha denunciat la presumpta irregularitat que estaria cometent l’equip de govern de l’ajuntament de la ciutat en relació amb els treballadors de la piscina pública Mireia Belmonte. En roda de premsa, el responsable polític ha denunciat que els treballadors de la piscina estaven «fins ahir a la nit» en Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) perquè calia fer obres indispensables en la instal·lació esportiva. En aquest sentit s’ha preguntat retòricament: «utilitzarà el govern l’excusa que la piscina no es pot obrir per la pandèmia per enviar aquests treballadors a l’ERTO?». En cas que fos així la situació seria molt greu, ha afirmat Torrents. Ha dit també que si els operaris no poden fer la seva feina no és a causa de l’Estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus, sinó perquè el consistori no ha fet en el termini que havia anunciat les obres per adequar la piscina a les condicions que fixa la normativa.

 

Els treballadors que donen servei a la piscina Mireia Belmonte formen part d’una subcontracta a la qual el consistori ha cedit la gestió de la instal·lació esportiva. «Aquí hi ha un concurs públic que ha guanyat una empresa, els treballadors no fan la seva feina directament per a l’ajuntament. En tot cas, la pregunta és: a dia d’avui ha enviat el govern a l’ERTO a unes persones que legalment haurien d’estar treballant? I, per tant, perquè no han fet les obres?». Si és així, els treballadors,una vintena, aproximadament, haurien d’estar treballant o cobrant el 100% del seu salari, segons el regidor.

 

La piscina Mireia Belmonte va aturar el juny passat la seva activitat. El govern municipal va explicar que no es podia obrir l’equipament perquè hi havia maquinària malmesa. Llavors va afirmar que fins a setembre la piscina no s’obriria. Aquell mes va indicar que la piscina estava més malmesa del que es pensaven, per la qual cosa no s’obriria fins a tres mesos més endavant. A data 23 de novembre no hi ha cap informació sobre la represa de la piscina pública de Badalona.

 

A banda de la repercussió sobre els treballadors, el fet que la piscina resti tancada i sense data de reobertura afecta molt els seus usuaris habituals. Torrent denuncia que molts d’aquests usuaris, des de escoles fins a persones individuals, estan utilitzant a hores d’ara instal·lacions de fora de la ciutat i es pregunta: «fins quan es perpetuarà la impossibilitat d’utilització de la piscina», cosa que en la seva opinió és un mal ús. I afegeix que el fet més greu és que «diners n’hi ha, hi ha molts diners però no es fa res».

 

Junts per Catalunya ha fet una pregunta sobre el cas al govern municipal de Badalona, que ostenta en solitari el conservador Partit Popular. Segons la seva percepció els treballadors de la piscina no poden estar en ERTO perquè la causa de la seva inactivitat és que no s’han acabat les obres que s’havien de fer i no l’afectació per la pandèmia.

 

Actualment no hi ha cap piscina d'utilització pública que doni servei als ciutadans i ciutadanes de Badalona. Si hi hi ha altres dues piscines públiques a Badalona, als barris de Llefià i de Sistrells, però aquestes tenen una concessió a un tercer, cosa que fa que «es privatitzi el servei» ha dit Torrents.

 

Sobre les declaracions de l’equip de govern que mostraven la seva intenció de tirar a terra la piscina de la mar mediterrània i fer-la de nou, Torrents ha afirmat «les úniques coses que sabem són la propaganda de l’alcalde Albiol i del Partit Popular. A dia d’avui no han posat cap projecte sobre la taula referit al pla d’equipaments que és el que hauria de contemplar aquesta futura piscina. Estem a finals de 2020 i això no s’ha contemplat, no s’ha negociat ni pressupostos ni pla d’inversions i anant tot bé ens anirem al 2021. El problema no és si es fa o no la nova piscina, sinó el mentrestant» ha indicat.

 

 


ESPORTS

18/01/21

el-primer-equip-del-seagull-mante-l-esperancade-retornar-aviat-a-la-competicio-foto-seagull

La Covid colpeja el Seagull, l’equip de futbol femení més destacat de Badalona

La junta directiva ha informat que la situació és temporal i afirma que tornaran tant aviat com sigui possible
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/01/21

l-activitat-del-poliesportiu-esta-sota-minims-foto-tomeu-ferrer

Torna a aparèixer legionel·la al poliesportiu del barri de Casagemes

Una inspecció de l’agència de la Generalitat que vetlla per la salut detecta el bacteri en l’aigua de la instal·lació esportiva
Llegir l'article complet
SANITAT

13/01/21

equip-de-la-unitat-del-tractament-de-la-covid-persistent-pediatrica-de-can-ruti-foto-hospital-germans-trias-i-pujol

L’Hospital Germans Trias de Badalona crea la primera unitat pediàtrica per al tractament de la covid persistent de Catalunya

El servei es va posar en marxa a mitjans de desembre passat i ja atén 14 pacients dels àmbits territorials, Metropolitana Nord de Barcelona, Girona i Lleida
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

13/01/21

la-guardia-urbana-ha-actuat-davant-una-forta-pudor-de-cremat-foto-arxiu

Quatre guàrdies urbans agredits i ferits mentre investigaven un pis amb una plantació de marihuana a Sant Roc

La intervenció policial perquè a la zona s’ha notat una forta olor a cremat i han observat que un grup de persones traslladaven plantes cap a altres pisos adjacents.
Llegir l'article complet