SANITAT


Sanitat inicia un cribratge massiu contra la Covid-19 a l’àrea del CAP Gran Sol de Badalona


Es faran testos antigènics ràpids a la població asimptomàtica de més de 16 anys que estigui assignada al centre d’atenció primària de la zona. Les persones amb símptomes podran seguir fent les proves PCR al seu Cap de referència


imatge-del-cap-de-gran-sol-foto-google-estreet
 Imatge del Cap de Gran Sol foto: Google estreet


Redacció - 23/11/20         

twitter share   facebook share

L’Institut Català de la Salut ha posat en marxa aquest dilluns, 23 de novembre, un cribratge massiu al Centre d’Atenció Primària (CAP) Gran Sol, que durarà fins dissabte vinent, 28 de novembre. La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. En els propers dies, les persones que estan cridades al cribratge massiu rebran un SMS informatiu, segons informa l’ICS.

Una operació similar s’inicia a la població veïna de Santa Coloma de Gramenet. Allà les proves es faran al centre cívic Els Pins i també durarà fins al 28 de novembre.

Pel que fa a l’operació anunciada a Badalona, la realització dels testos antigènics ràpids (TAR) es farà de dilluns a dissabte, de les 9 h a les 14 h i de les 15 h a les 19 h. És important que tothom porti la targeta sanitària per facilitar el tràmit de la realització de la prova.

Pel que fa als resultats del test, si és positiu es tindrà de manera ràpida. Si és negatiu, s’enviarà un SMS en les properes hores i també es penjarà a plataforma La Meva Salut.

 

El Departament de Salut convida a la població a participar activament en aquestes proves, que han de servir per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes persones no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

 

Per la seva banda, les proves per a la detecció de la Covid-19 a les persones amb símptomes es

continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària.


ESPORTS

18/01/21

el-primer-equip-del-seagull-mante-l-esperancade-retornar-aviat-a-la-competicio-foto-seagull

La Covid colpeja el Seagull, l’equip de futbol femení més destacat de Badalona

La junta directiva ha informat que la situació és temporal i afirma que tornaran tant aviat com sigui possible
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/01/21

l-activitat-del-poliesportiu-esta-sota-minims-foto-tomeu-ferrer

Torna a aparèixer legionel·la al poliesportiu del barri de Casagemes

Una inspecció de l’agència de la Generalitat que vetlla per la salut detecta el bacteri en l’aigua de la instal·lació esportiva
Llegir l'article complet
SANITAT

13/01/21

equip-de-la-unitat-del-tractament-de-la-covid-persistent-pediatrica-de-can-ruti-foto-hospital-germans-trias-i-pujol

L’Hospital Germans Trias de Badalona crea la primera unitat pediàtrica per al tractament de la covid persistent de Catalunya

El servei es va posar en marxa a mitjans de desembre passat i ja atén 14 pacients dels àmbits territorials, Metropolitana Nord de Barcelona, Girona i Lleida
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

13/01/21

la-guardia-urbana-ha-actuat-davant-una-forta-pudor-de-cremat-foto-arxiu

Quatre guàrdies urbans agredits i ferits mentre investigaven un pis amb una plantació de marihuana a Sant Roc

La intervenció policial perquè a la zona s’ha notat una forta olor a cremat i han observat que un grup de persones traslladaven plantes cap a altres pisos adjacents.
Llegir l'article complet