ESPORTS


Denuncien partits de futbol en clubs de barri a Badalona que incompleixen la normativa anticovid


La pràctica implica que es juguen partits amistosos amb clubs externs i també que es fan encontres entre equips de categories diferents del mateix club, quan només es permeten els entrenaments


un-partit-que-es-va-jugar-sense-respectar-les-mesures-anticovid-fa-dues-setmanes-foto-arxiu
 Un partit que es va jugar sense respectar les mesures anticovid fa dues setmanes, foto: Arxiu


Redacció - 09/12/20         

twitter share   facebook share

Diversos clubs de barri de Badalona han celebrat partits de futbol que no seguien la normativa destinada a prevenir contagis de la covid-19. Aquestes situacions han afectat els clubs de Llefià, Bufalà i Lloreda, segons explica el president dels clubs de Badalona, Diego Justícia.

 

El problema denunciat té a veure amb que alguns clubs han celebrat partits de futbol amistosos amb altres entitats. Una altra situació incorrecta seria la celebració de partits entre franges d’edat diferents dins del mateix club. En els dos casos esmentats es barrejarien les bombolles de seguretat i cas d’haver-hi contagis, es podrien descontrolar, segons les fonts consultades per l’Independent de Badalona.

 

La normativa és clara: només es poden fer entrenaments, de dilluns a divendres, que afectin el mateix grup de jugadors. El fet és que fa dos caps de setmana es van celebrar partits irregulars. A més de relacionar grups bombolla diferents hi havia públic al camp i en algún cas els serveis de bar funcionaven, tot i que de manera limitada.

 

Les denuncies van fer que la Guàrdia Urbana es personés al camp del Bufalà i va fer un advertiment als responsables. Per tot plegat, l’Ajuntament de Badalona va dirigir un comunicat en el qual informaven els clubs que «el no compliment» de la normativa podia significar «l’aixecament d’actes sancionadores per part dels cossos de seguretat de la nostra ciutat».

 

Les fonts consultades expliquen que en el relaxament de les mesures de seguretat influeixen, per una banda, les pressions dels pares i mares dels esportistes, que veuen com no han pogut fer esport des del març passat. Una altra de les explicacions seria la supervivència econòmica dels clubs, que en algún cas depèn de les aportacions dels serveis de bar que es subarrenden i que ajuden al sosteniment econòmic de les entitats.

 

Un equip que saluda un company confinat

 

En el cas dels clubs Pere Gol i Sistrells, no s’han donat casos com els denunciats. En aquests casos els directius s’han limitat a fer jugar els nois dins la seva bombolla de seguretat. A més, es dóna una altra circumstància, ja que els dos camps esmentats no tenen habilitats els canviadors ni les dutxes perquè, tot i que s’han fet les obres previstes contra l’aparició de legionel·la, encara estan pendent que la Generalitat faci les anàlisis que assegurin que tot està sanitàriament en ordre.

 

Però, en el relaxament es donen circumstàncies més paradoxals, com el cas recollit en un video en què l’entrenador d’un equip anima els nois a saludar un company que està confinat. Però tot el grup segueix entrenant sense mascaretes ni altres mesures que assegurin que no es produirà un contagi.

 

 


ESPORTS

18/01/21

el-primer-equip-del-seagull-mante-l-esperancade-retornar-aviat-a-la-competicio-foto-seagull

La Covid colpeja el Seagull, l’equip de futbol femení més destacat de Badalona

La junta directiva ha informat que la situació és temporal i afirma que tornaran tant aviat com sigui possible
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/01/21

l-activitat-del-poliesportiu-esta-sota-minims-foto-tomeu-ferrer

Torna a aparèixer legionel·la al poliesportiu del barri de Casagemes

Una inspecció de l’agència de la Generalitat que vetlla per la salut detecta el bacteri en l’aigua de la instal·lació esportiva
Llegir l'article complet
SANITAT

13/01/21

equip-de-la-unitat-del-tractament-de-la-covid-persistent-pediatrica-de-can-ruti-foto-hospital-germans-trias-i-pujol

L’Hospital Germans Trias de Badalona crea la primera unitat pediàtrica per al tractament de la covid persistent de Catalunya

El servei es va posar en marxa a mitjans de desembre passat i ja atén 14 pacients dels àmbits territorials, Metropolitana Nord de Barcelona, Girona i Lleida
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

13/01/21

la-guardia-urbana-ha-actuat-davant-una-forta-pudor-de-cremat-foto-arxiu

Quatre guàrdies urbans agredits i ferits mentre investigaven un pis amb una plantació de marihuana a Sant Roc

La intervenció policial perquè a la zona s’ha notat una forta olor a cremat i han observat que un grup de persones traslladaven plantes cap a altres pisos adjacents.
Llegir l'article complet