CONVIURE


Campanya de l’Ateneu de Sant Roc per millorar amb petits gestos la vida de moltes persones


La fundació crida amb #perunNadalSolidari a comprar a botigues solidàries i a adquirir també productes de comerç just com una forma de millorar el barri i les seves veïnes i veïns


imatge-d-una-activitat-nadalenca-de-l-any-passat-organitzada-per-l-ateneu-de-sant-roc
 Imatge d'una activitat nadalenca de l'any passat organitzada per l'Ateneu de Sant Roc


Redacció - 19/12/20         

twitter share   facebook share

L’Ateneu de Sant Roc posa en marxa la campanya: ‘Pensa un Nadal Solidari’. El programa suggereix comprar amb responsabilitat, regalar comerç just, participar, compartir, col·laborar. Tot plegat sota el lema #pensaunNadalSolidari .

L’entitat que fa un treball remarcable a Sant Roc considera que es pot aprofitar la celebració del Nadal per incrementar la solidaritat. «La solidaritat no és previsible, cal estar amatent i deixar-se portar quan som interpel·lats, fer distàncies curtes entre el que diem i el que fem, ser conscients que formem part d’una terra única i d’una societat de les que som responsables.

D’aquí el nostre compromís, amb la gent, amb el comerç just, de proximitat i responsable, amb el medi ambient i amb totes les circumstàncies que ens empenyen a continuar aprenent, a formar part d’un món on prevalgui la generositat i on sempre ens sentim hostes i amfitrions a l’hora», afirma .

Per tant, l’ateneu fa alguns suggeriments que permeten, a més de celebrar la festivitat de Nadal, fer-ho amb contingut solidari i actiu. Així, planteja la possibilitat de compar a través de www.wapsi.org , cosa que facilita que amb la compra arribi una part dels diners de l’operació a alguna de les 260 Organitzacions no Governamentals (ONG) amb les quals col·laboren. Actualment hi ha 240 botigues que possibiliten aquestes adquisicions solidàries.

 

També, des de l’ateneu es fomenta aquest nadal la compra de productes solidaris que, usualment destinen una part del preu a la solidaritat amb aquells que més ho necessiten.

 

Emmarcat en la celebració nadalenca, l’entitat de Sant Roc crida a la participació a la mostra de pessebres, una activitat que aplega petits i grans.

 

A més, i de manera general, l’ateneu crida tothom a estar al dia de les activitats en favor dels altres que es poden seguir a les xarxes solidàries.

 

L’ateneu de Sant Roc és una fundació que s’ha fixat com a missió afavorir la cohesió social del barri de Sant Roc de Badalona, conjuntament amb els seus veïns i veïnes, a través de la promoció de diversos projectes educatius, socials i culturals adreçats a infants, joves i adults, tot incidint de manera especial en els col·lectius en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social.

 


ESPORTS

18/01/21

el-primer-equip-del-seagull-mante-l-esperancade-retornar-aviat-a-la-competicio-foto-seagull

La Covid colpeja el Seagull, l’equip de futbol femení més destacat de Badalona

La junta directiva ha informat que la situació és temporal i afirma que tornaran tant aviat com sigui possible
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/01/21

l-activitat-del-poliesportiu-esta-sota-minims-foto-tomeu-ferrer

Torna a aparèixer legionel·la al poliesportiu del barri de Casagemes

Una inspecció de l’agència de la Generalitat que vetlla per la salut detecta el bacteri en l’aigua de la instal·lació esportiva
Llegir l'article complet
SANITAT

13/01/21

equip-de-la-unitat-del-tractament-de-la-covid-persistent-pediatrica-de-can-ruti-foto-hospital-germans-trias-i-pujol

L’Hospital Germans Trias de Badalona crea la primera unitat pediàtrica per al tractament de la covid persistent de Catalunya

El servei es va posar en marxa a mitjans de desembre passat i ja atén 14 pacients dels àmbits territorials, Metropolitana Nord de Barcelona, Girona i Lleida
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

13/01/21

la-guardia-urbana-ha-actuat-davant-una-forta-pudor-de-cremat-foto-arxiu

Quatre guàrdies urbans agredits i ferits mentre investigaven un pis amb una plantació de marihuana a Sant Roc

La intervenció policial perquè a la zona s’ha notat una forta olor a cremat i han observat que un grup de persones traslladaven plantes cap a altres pisos adjacents.
Llegir l'article complet