ACTUALITAT


Els veïns de Sant Roc tallen carrers després d’un nou cap de setmana d’interrupcions del servei elèctric


Nombroses persones es van concentrar diumenge a vespre a l’Avinguda Marquès de Mont-Roig i van impedir la circulació després de més de 12 hores de talls elèctrics


els-veins-es-van-concentrar-a-l-avinguda-de-montroig-durant-dues-hores-foto-sant-roc-som-badalona
 Els veïns es van concentrar a l'Avinguda de Montroig durant dues hores foto: Sant Roc som Badalona


Redacció - 11/01/21         

twitter share   facebook share

El malestar a Badalona pels talls del subministre d’electricitat creix. I on més ho fa és al barri de Sant Roc. Durant tot el cap de setmana es van mantenir les interrupcions del servei essencial. Això va ocasionar protestes al carrer, que van culminar amb tallades del tràfic per part de ciutadans indignats amb la companyia elèctrica Endesa i amb l’Ajuntament que consideren que no pressiona prou l’empresa multinacional que hauria d’assegurar el subministre.

 

Diumenge les interrupcions del servei de llum es van iniciar a Sant Roc cap a les 12 del migdia. Les mostres d’indignació al carrer van començar cap a les 22 hores. Abans, com ha passat cada dia, els veïns i veïnes han intentat posar-se en contacte sense resultats pràctics amb la companyia elèctrica.

 

A les deu del vespre, davant la perspectiva de passar una altra nit sense electricitat en una de les jornades amb les temperatures més baixes de l’any, grups de veïns s’han concentrat a prop d’on hi ha a Badalona l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) i han tallat la circulació igual com dies abans s’havia fet al barri de La Pau en les mateixes circumstàncies. Durant dues hores s’han produït moments de tensió sense incidents. La Guàrdia Urbana de Badalona i els Mossos d’Esquadra han fet acte de presència. Només els mossos van fer un conat d'intervenció, segons fonts de l’entitat Sant Roc som Badalona.

 

Els talls d’electricitat a Badalona des de 2016 i ara fa més d’un mes que se succeeixen i és Sant Roc el barri més afectat. El primer tall es va produir el 4 de desembre i des d’aquell moment, de manera intermitent, gairebé cada dia se n’ha anat la llum. També de manera intermitent s’han vist empleats enviats des d’Endesa que han fet reparacions. A Sant Roc és conegut que hi ha veïns que connecten il·legalment la llum a la xarxa general. Aquesta circumstància es va argumentar des de fonts properes a l’equip de govern de l’ajuntament. No obstant, els talls són indiscriminats i afecten també les persones que paguen els seus rebuts i, el que és més preocupant, perjudiquen persones que necessiten del fluid elèctric per mantenir la salut.

El PSC anuncia una denúncia

Un més després de l’inici dels talls de llum a Badalona, i just quan van afectar al barri del Centre i més tard a La Pau, l’alcalde, Xavier Garcia Albiol es va presentar als llocs on els veïns protestaven. Va assegurar que dilluns, 11 de gener es reuniria amb Endesa per exigir que reforcés la infraestructura i si cal canviés un transformador. Albiol va dir que si la companyia elèctrica no atenia les exigències de Badalona l’ajuntament presentaria denuncies judicials. A la Pau, l’alcalde es va enfrontar amb veïns que havien travessat un contenidor i els va amenaçar amb denunciar-los amb beure al carrer sinó retiraven el contenidor.

 

Precisament el Partit Socialista de Catalunya (PSC) va anunciar divendres que denunciaria Endesa si no regularitzava el servei a Badalona. Les altres forces polítiques amb presència a l’ajuntament: Guanyem Badalona, ERC, En Comú Podem i Junts per Catalunya han criticat durament Albiol pel que consideren una actitud tova i permissiva amb la companyia Endesa.

 


ESPORTS

18/01/21

el-primer-equip-del-seagull-mante-l-esperancade-retornar-aviat-a-la-competicio-foto-seagull

La Covid colpeja el Seagull, l’equip de futbol femení més destacat de Badalona

La junta directiva ha informat que la situació és temporal i afirma que tornaran tant aviat com sigui possible
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

14/01/21

l-activitat-del-poliesportiu-esta-sota-minims-foto-tomeu-ferrer

Torna a aparèixer legionel·la al poliesportiu del barri de Casagemes

Una inspecció de l’agència de la Generalitat que vetlla per la salut detecta el bacteri en l’aigua de la instal·lació esportiva
Llegir l'article complet
SANITAT

13/01/21

equip-de-la-unitat-del-tractament-de-la-covid-persistent-pediatrica-de-can-ruti-foto-hospital-germans-trias-i-pujol

L’Hospital Germans Trias de Badalona crea la primera unitat pediàtrica per al tractament de la covid persistent de Catalunya

El servei es va posar en marxa a mitjans de desembre passat i ja atén 14 pacients dels àmbits territorials, Metropolitana Nord de Barcelona, Girona i Lleida
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

13/01/21

la-guardia-urbana-ha-actuat-davant-una-forta-pudor-de-cremat-foto-arxiu

Quatre guàrdies urbans agredits i ferits mentre investigaven un pis amb una plantació de marihuana a Sant Roc

La intervenció policial perquè a la zona s’ha notat una forta olor a cremat i han observat que un grup de persones traslladaven plantes cap a altres pisos adjacents.
Llegir l'article complet