MOVIMENTS SOCIALS


Badalona acull el 6 de febrer la marxa de la Dignitat nascuda arran de la mort de 14 persones al Tarajal a Ceuta


L’acte es va convocar per primera vegada el 2014, el mateix any que la Guàrdia Civil va disparar pilotes de goma i gasos lacrimògens contra qui pretenien entrar a la ciutat a través de la platja


cartell-de-la-convocatoria-de-la-marxa-per-la-dignitat-a-badalona
 Cartell de la convocatòria de la Marxa per la Dignitat a Badalona


Redacció - 04/02/21         

twitter share   facebook share

Badalona acollirà aquest any la vuitena Marxa per la Dignitat que constarà d’una concentració a la platja del Coco el dissabte, 6 de febrer a les 12 del migdia. La marxa commemora el que va passar el 6 de febrer de 2014 a la platja del Tarajal a Ceuta. Allà 14 persones van morir després que la Guàrdia Civil els disparés bales de goma i gasos lacrimògens quan intentaven entrar des del Marroc.

 

Des d’aquell mateix moment es realitza a Ceuta la Marxa per la Dignitat, un acte que aplega centenars de persones i que aquest any ha rebut la solidaritat de més de 250 suports en record de les persones que van morir aquell dia i de les que moren cada dia, com a resultat de la cruenta política fronterera i de les lleis migratòries. Es tracta d’un acte de denúncia davant de les devolucions en calent, les devolucions exprés i de «la vulneració sistemàtica dels drets humans a la frontera sud espanyola» afirmen els organitzadors de l’acte en el seu manifest.

 

Com a causa de la covid-19 aquest any no es podrà fer la multitudinària concentració a Ceuta, l’equip organitzador de la VIII Marxa per la Dignitat ha organitzat celebracions alternatives que es faran descentralitzades a diferents ciutats sota el lema: «Davant les polítiques de mort, memòria, vida i drets».

Divendres, 5 de febrer se celebrarà a les 19:00 hores una taula rodona per streaming des del Facebook de la Marxa per la Dignitat @VIIIMARCHAPORLADIGNIDAD, que en algunes ciutats es retransmetrà en locals públics.

Dissabte 6 de febrer es farà la concentració, que a Badalona s’ha convocat a la Platja del Coco, a les 12 hores. Entre les entitats organitzadores a Badalona hi ha Stop Mare Mortum de Badalona, Badalona acull, Tanquem els CIE, i la caravana Obrim Fronteres, entre altres.

 

En altres poblacions catalanes també s’han preparat concentracions a: Cubelles, Sitges, Vilanova i la Geltrú i Sant Pere de Ribes, al Garraf. També n’hi hauran a Tarragona i Reus, i també a Girona i a Olot.

 

Per més informació al twitter @CoordinadoraOF i #Tarajal2021

 


MOBILITAT

22/06/22

les-tres-pancartes-penjades-des-del-pont-del-carrer-neus-catala-sobre-l-autopista-foto-tomeu-ferrer

'Transformem l’autopista' insta l’Ajuntament de Badalona a reduir la velocitat i la contaminació que produeix la C-31

Reclamen informació al vicepresident Puigneró sobre l’estat del pla urbanístic de futur que afecta la via de comunicació que travessa la ciutat.
Llegir l'article complet
ESPORTS

21/06/22

foto-oficial-de-l-equip-senior-a-femeni-de-l-ae-minguella-foto-arxiu

L’Equip Sènior A femení de l’Associació Esportiva Minguella assoleix la copa Catalunya de bàsquet

Tres ascensos d’equips d’AE Minguella mostren la puixança del bàsquetbol de base de Badalona
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

17/06/22

un-moment-de-la-preparacio-de-la-protesta-foto-tomeu-ferrer

Concentració al Viver de les famílies de @seneplacesbdn reclamant que s’acceptin les seves al·legacions per obtenir plaça a la pública

Denuncien que algunes peticions a l’ESO s’han tirat enrere perquè els nois i noies són beneficiaris de beques menjador
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

11/06/22

instantania-del-carrer-de-coll-i-pujol-foto-arxiu

L’Associació de veïns de Coll i Pujol rep ara la meitat de la subvenció municipal corresponent al 2021

L’entitat va suspendre la celebració de les festes del barri i de la festa infantil a causa de la manca de l’aportació corresponent a l’ajuntament
Llegir l'article complet