HABITATGE


Entitats del Consell Municipal de l’Habitatge afirmen que la inoperància de l’ajuntament pot costar 20 llocs de treball a Serveis Socials i Vivenda


En un manifest fet públic repassen els anuncis fets per Garcia Albiol, com els 256 pisos que havia de cedir la SAREB a Badalona, dels quals no se n’ha sabut res des del juliol de 2020


imatge-d-una-exposicio-feta-a-can-cabanyes-sobre-el-dret-a-l-habitatge-juan-lemus-arrels-fundacio
 Imatge d'una exposició feta a Can Cabanyes sobre el dret a l'habitatge . Juan Lemus/Arrels fundaciò


Redacció - 26/04/21         

twitter share   facebook share

Diverses entitats defensores del dret a l’habitatge de Badalona reclamen a l’ajuntament de la ciutat la convocatòria urgent del Consell Municipal de l’Habitatge. Les organitzacions criden l’atenció respecte al fet que en pocs dies 20 persones que treballen en les àrees de serveis socials i habitatge del consistori perdran la feina, tot i que les necessitats en aquests àmbits no paren de créixer.

 

L’Aliança contra la pobresa energètica, Sant Roc som Badalona, el Sindicat de Llogaters i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca han emès un comunicat conjunt en el qual critiquen 'la inoperància de l’ajuntament, la manca de propostes i la desinformació que es genera des de l’Ajuntament de Badalona'.

 

Les associacions signants no es queden en crítiques genèriques. Posen el dit a la nafra en aspectes molt concrets, com la possibilitat que el 9 de maig es perdin 20 llocs de treball a les àrees de serveis socials i d’habitatge de Badalona. Això seria un efecte d’una gestió municipal sense cap tipus de planificació i que es basa, afirmen, en anuncis i comunicats que es dilueixen i s’obliden amb el pas del temps, mentre persisteix una realitat dura, molt dura que afecta centenars de famílies de Badalona.

 

Promeses i declaracions sense contingut

 

Les entitats han recollit un seguit d’anuncis fets per l’equip de govern de l’Ajuntament de Badalona, que després no s’han concretat.

 

– El Juliol 2020, l’alcalde Xavier Garcia Albiol va anunciar un pacte amb SAREB (entitat pública coneguda com el banc dolents, que gestiona molts habitatges cedits pels bancs) pel que Badalona disposaria de 256 pisos. Mai s’ha explicat el contingut concret de l’acord. Es va negar la informació als membres del Consell Municipal de l’Habitatge i ara 9 mesos després, Badalona segueix sense pisos i sense cap informació oficial.

 

– Sobre els programes de la Generalitat de suport a l’habitatge ‘60/40’ al qual fa mesos les entitats signants de comunicat demanaven l’adhesió municipal i el més recent: ‘Reallotgem.cat’. L’Ajuntament s’hi ha adherit? Si ho ha fet, quan i com ho pensa gestionar?, es pregunten els defensors del dret a l’habitatge de Badalona.

 

– El gener de 2021, l’alcalde Garcia Albiol va anunciar la creació d’equips de treball per afrontar la problemàtica dels talls de llum a la ciutat. Quatre mesos després no se sap res d’aquests hipotètics equips.

 

-El 29 de març passat, gràcies a la pressió dels moviments socials, es va signar l’acord entre la Generalitat i Endesa, per regularitzar i condonar deutes del subministrament d’electricitat. Les entitats pregunten a l’ajuntament, com es gestionarà el que afecta Badalona?

 

Qui pregunta ja respon

 

Les associacions segueixen fent preguntes, atès que no es convoca el consell municipal de l’habitatge. Així qüestionen què se n’ha fet del que es va aprovar fa uns mesos en el Ple Municipal respecte a la creació d’un reglament de sancions pel cas que hi hagi incompliments de la legislació d’habitatge (lloguers socials, preus de referència...).

 

També pregunten si el govern municipal exerceix el dret de tempteig i retracte previst a la legislació, per l’adquisició d’habitatges? Quins criteris te al respecte?, plantegen.

 

--Els pocs pisos adquirits els darrers anys, s’han cedit?, si és així, en quines condicions?

 

– D’altra banda, també recorden el que es va acordar en els darrers consells municipals d’habitatge i es va confirmar posteriorment en relació amb la creació de comissions de treball, i es pregunten si aquestes comissions es pensen convocar abans que acabi el mandat municipal?

 

Davant totes les preguntes abans esmentades, les tres organitzacions es refermen en la seva voluntat de treballar de forma conjunta amb l’administració per la millora de les condicions de vida de la ciutadania. Per això, les persones que formen part de les entitats, dediquen el seu temps a participar en els organismes sectorials i territorials previstos, asseguren.

 

Finalment, L’Aliança contra la pobresa energètica, Sant Roc som Badalona, el Sindicat de Llogaters i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca  acaben el seu manifest indicant que si no es deixa que participin 'no tindria cap sentit seguir formant part d’un organisme, que fins ara ha estat abandonat i menystingut per qui l’ha d’impulsar', en al·lusió a l’equip de govern del PP a Badalona.

 


ESPORTS

14/05/21

cartell-anunciant-el-partit-dels-badalona-dracs

Els Badalona Dracs disputen la cinquena final consecutiva del campionat d’Espanya de futbol americà

El partit se celebrarà al camp municipal Badalona Sud a partir de les 19 hores, després d’un intent no reeixit de fer-ho a l’Estadi on habitualment juga el Club de Futbol Badalona
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

10/05/21

imatge-de-la-cremada-reivindicativa-de-la-polvora-que-una-actuacio-policia-va-impedir-encendre-als-diable-de-badalona

Els diables titllen l’alcalde Albiol de ‘feixista’ i ‘racista’ en els ‘versots’ de l’acte sacramental de Sant Anastasi

Els representants del PP abandonen la tradicional celebració satírica de Badalona mentre els grups de cultura tradicional se solidaritzen i el públic present fa un llarg aplaudiment
Llegir l'article complet
TEATRE I MÚSICA

09/05/21

la-canco-de-badalona-d-enguany-es-pot-trobar-a-youtube-foto-muba

“No hi ha lloc igual que tu” dóna el tret de sortida a les festes de Maig de Badalona

La cançó d’aquest any, està disponible des de el 7 de maig per retornar a la ciutat la festivitat que el confinament va arrabassar
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

07/05/21

l-anastasi-i-la-maria-els-gegants-mes-estimats-de-badalona-foto-arxiu

Les entitats de cultura popular emeten per 'YouTube' els seus actes de les festes de maig de Badalona davant l’oposició de l’ajuntament

Els actes es faran també en directe al Parc de Can Soley, però limitats a 3000 entrades que es podien demanar a través del web Agenda Cultural de Badalona
Llegir l'article complet