ESPORTS


Els treballadors de l’Ajuntament de Badalona decidiran si fan vaga per reclamar més personal per mantenir les instal·lacions esportives


Denuncien que la manca d’una gestió eficaç propicia l’aparició de legionel·losi en els poliesportius de Bufalà, Casagemes i Països Catalans


el-gener-passat-ja-es-va-detectar-legionel-losi-al-poliesportiu-de-casagemes-foto-arxiu
 El gener passat ja es va detectar legionel·losi al poliesportiu de Casagemes foto: Arxiu


Redacció - 03/06/21         

twitter share   facebook share

Els oficials d’ofici, que s’encarreguen del manteniment de les instal·lacions esportives de Badalona, han anunciat que la setmana vinent decidiran en assemblea si fan una vaga en una data no determinada encara si l’equip de govern de la ciutat no destina més personal a aquest element essencial.

 

Els treballadors de l’àrea de manteniment decidiran la setmana vinent en assemblea si declaren vaga, segons ha informat Badalona Comunicació. Els operaris han explicat que per mantenir amb correcció les instal·lacions esportives de la ciutat farien falta 45 persones i que el consistori només n’ha dedicat a aquestes tasques una trentena.

 

Els oficials d’ofici posen com a exemple de l’impacte que la manca de manteniment té en les instal·lacions esportives i, el que és més important, en la ciutadania de Badalona, que tres poliesportius de la ciutat: Bufalà, Casagemes i Països Catalans, estan afectats per legionel·la, cosa que posa en perill usuaris i treballadors.

 

El problema de fons, que denuncien els treballadors, és la manca de manteniment que des de fa molts anys afecta les instal·lacions esportives de Badalona. Aquesta situació s’ha afrontat en mandats anteriors subcontractant la vigilància i el manteniment de calderes i element com les dutxes a empreses especialitzades. No obstant això, el problema és que la dispersió que es dona i el grau de deteriorament que pateixen alguns serveis municipals no fa rendible aquesta solució, ja que els contractes es fan per durades curtes.

 

Formar i ampliar la plantilla

 

L’alternativa que defensen els treballadors municipals seria, per una banda, reforçar amb més personal les actuals dotacions que fan els manteniments dels camps de futbol, poliesportius i altres indrets on es practiquen esports. Un segon element en aquesta estratègia seria contractar alguna empresa especialitzada que doni formació als treballadors de manteniment. Un aspecte final seria establir protocols com llibres de manteniment que servissin perquè quan es donessin els primers símptomes d’un deteriorament es poguessin reparar sense haver de demanar que una empresa externa ho faci.

 

 

Alguns treballadors oficials d’ofici, denuncia que hi ha una voluntat política de privatitzar el manteniment i la gestió de les instal·lacions esportives de la ciutat. Ara bé, aquesta voluntat, que no s’ha fet explícita, topa amb el greu deteriorament de les esmentades instal·lacions, que no faria rendible la seva explotació sense unes fortes inversions prèvies. Per tant, la falta d’una decisió, sigui la que reclamen els sindicats de l’Ajuntament o la que soto vocce voldrien algunes forces polítiques locals, implica que els ciutadans pateixin el deteriorament d’uns serveis que paguen puntualment amb els impostos, però dels quals no poden gaudir.

 

Superàvit per incapacitat de gestió?

 

Una explicació clàssica seria pensar que la raó per la qual no es fan millores als serveis es per falta de diners. Això a Badalona no es pot argumentar perquè l’any 2020 el pressupost municipal es va tancar amb un superàvit de 35 milions d’euros, cosa que sumat als romanents anteriors fan que la tresoreria municipal tingui disponibles 120 milions per a despeses generals i un excedent total de tresoreria de 189 milions, segons les informacions oficials.

 

Recordar que l’actual alcalde, Xavier Garcia Albiol, quan estava a l’oposició, acusava els governs locals per tenir superàvit i vinculava els diners no gastats a incapacitat de gestió o no tenir projectes per millorar la vida de les badalonines i badalonins.

 

Preocupació de la FAVB

 

La Federació d’Associacions de Veïns de Badalona, (FAVB), ha emès un comunicat en el qual aquest organisme mostra la seva «gran preocupació per les informacions que ens arriben per la situació de centres cívics, biblioteques i altres edificis municipals». En aquest sentit reclama al «govern de la nostra ciutat que faci el necessari perquè tots els edificis municipals tinguin les condicions necessàries per fer que la ciutat i tots els seus ciutadans puguin utilitzar com mereixen» els esmentats edificis públics.


TEATRE I MÚSICA

26/11/21

un-moment-de-l-actuacio-de-musica-i-pintura-foto-independent-de-badalona

Mozart i l’òpera del seu temps, inspiren la pintura de Judith Themistanjioglus als dijous del Conservatori

La sonoritat dels instruments i el 'divertimento' de la música han inspirat en directe la mà de la pintora badalonina
Llegir l'article complet
ESPORTS

26/11/21

guanyadores-i-guanyadors-de-la-cursa-de-reguliatat-del-centre-excursionista-de-badalona-foto-independentbdn

Àngels Giménez i Flora Abril dobles campiones de la 66a cursa de la regularitat del Centre Excursionista de Badalona

En la prova també ha estat guardonada la parella formada per Manel Rega i Francisco Javier Ruíz
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

25/11/21

un-grup-de-ballarines-de-l-assaig-ha-fet-un-espectacle-en-el-qual-es-mostra-la-por-i-preevencio-amb-la-qual-les-dones-s-anfronten-a-lavida-quotidiana-foto-independent

Badalona diu ‘no’ a qualsevol violència contra les dones i si a la seva llibertat plena

Un acte a la plaça de la Vila serveix per presentar la coordinadora 25N, en el dia que reivindica la fi de les agressions de tota mena contra les dones
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

24/11/21

foto-d-una-tallada-de-llum-d-inicis-del-2021-a-sant-roc-foto-arxiu

Amb l’arribada del fred es produeix la primera apagada massiva de llum a Sant Roc

La plataforma Sant Roc som Badalona pregunta on són els equips de treball promesos per Albiol l’any passat per buscar solucions als talls d’electricitat als barris de la ciutat?
Llegir l'article complet