ACTUALITAT


Nova cassolada de la plataforma contrària al Bingo a Llefià que insta aplicar la moratòria de noves obertures a Badalona


Els veïns de la zona han obert un nou front: negocien amb forces parlamentàries perquè una norma impedeixi ubicar establiments que fomentin la ludopatia en barris amb precarietat econòmica


cartell-reivindicatiu-fet-per-la-plataforma-stopcasesapostes-llefia-org
 Cartell reivindicatiu fet per la plataforma stopcasesapostes.llefia.org


Redacció - 04/06/21         

twitter share   facebook share

Els veïns de Llefià i els barris propers tornen, divendres 4 de juny, a la càrrega en la seva protesta contra la ubicació d’un bingo al barri. La plataforma #stopcasesapostesllefia ha organitzat a les 20 hores la segona cassolada de protesta, a prop del lloc on es pretén obrir el bingo, a l’Avinguda Alfons XIII, 364.

 

La plataforma ha convocat la protesta sorollosa després de la que es va realitzar al barri fa quinze dies. La mobilització servirà també per reactivar les actuacions tendents a evitar que en aquest barri treballador obri una instal·lació que consideren pot danyar la salut econòmica i fins i tot mental de joves i grans que quedin atrapats en la ludopatia.

 

Els activistes contra el joc a Llefià reclamen a l’equip de govern que apliqui una moratòria en l’obertura de nous locals a la ciutat, tal com es va aprovar en l’últim ple municipal.

 

Festes del barri

 

L’acció reivindicativa coincideix amb la festa del barri de Llefià. Aquest cop es podran fer algunes activitats després d’un any de pandèmia. Entre aquestes accions hi ha programada una xerrada per conscienciar les veïnes i els veïns de la importància d’evitar els efectes del joc i les apostes en barris amb dificultats i precarietat laboral.

 

De manera paral·lela la plataforma té en marxa contactes amb diverses forces polítiques amb representació al Parlament de Catalunya. La idea seria tirar endavant una acció legal que impedís l’obertura de centres que fomentin la ludopatia en barris amb situacions socioeconòmiques delicades.

 

Un dels aspectes que no s’ha resolt és el fet que en l’expedient obert per autoritzar el bingo a Llefià no figurés un detall important, el local on es vol ubicar el centre de joc està situat a menys de mil metres de distància d’un establiment d’apostes que hi ha al centre comercial Màgic, cosa que ho faria inviable segons la legislació actual. 


TEATRE I MÚSICA

26/11/21

un-moment-de-l-actuacio-de-musica-i-pintura-foto-independent-de-badalona

Mozart i l’òpera del seu temps, inspiren la pintura de Judith Themistanjioglus als dijous del Conservatori

La sonoritat dels instruments i el 'divertimento' de la música han inspirat en directe la mà de la pintora badalonina
Llegir l'article complet
ESPORTS

26/11/21

guanyadores-i-guanyadors-de-la-cursa-de-reguliatat-del-centre-excursionista-de-badalona-foto-independentbdn

Àngels Giménez i Flora Abril dobles campiones de la 66a cursa de la regularitat del Centre Excursionista de Badalona

En la prova també ha estat guardonada la parella formada per Manel Rega i Francisco Javier Ruíz
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

25/11/21

un-grup-de-ballarines-de-l-assaig-ha-fet-un-espectacle-en-el-qual-es-mostra-la-por-i-preevencio-amb-la-qual-les-dones-s-anfronten-a-lavida-quotidiana-foto-independent

Badalona diu ‘no’ a qualsevol violència contra les dones i si a la seva llibertat plena

Un acte a la plaça de la Vila serveix per presentar la coordinadora 25N, en el dia que reivindica la fi de les agressions de tota mena contra les dones
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

24/11/21

foto-d-una-tallada-de-llum-d-inicis-del-2021-a-sant-roc-foto-arxiu

Amb l’arribada del fred es produeix la primera apagada massiva de llum a Sant Roc

La plataforma Sant Roc som Badalona pregunta on són els equips de treball promesos per Albiol l’any passat per buscar solucions als talls d’electricitat als barris de la ciutat?
Llegir l'article complet