ESPORTS


El club badaloní Termites de Llefià queda en cinquè lloc de la final del 26è campionat de bitlles catalanes 


La federació guardona el José Garcia com a jugador més veterà, destaca també la participació d’Elisenda Gálvez com a única dona en l’elit de l’esport tradicional català, mentre que Fernando Gómez va ser premiat com el millor jugador de la segona divisió


components-dels-equips-de-termites-celebrant-la-participacio-a-la-final-catalana-de-bitlles-foto-termites-llefia
 Components dels equips de Termites celebrant la participació a la final catalana de bitlles foto: Termites Llefià


Redacció - 08/06/21         

twitter share   facebook share

El Club de Bitlles Termites A de Llefià es va situar en cinquè lloc dels sis equips que van disputar diumenge, 6 de juny, la classificació per a la final catalana. Tot i el resultat es considera que arribar a diputar les rondes de la final implica estar en l’elit d’aquest tradicional esport català.

 

El club Termites A, de Llefià, va obtenir, després de les dues rondes, un total de 525 punts i 25 bitlles en les partides de classificació. Per poder comparar, en aquestes partides classificatòries va quedar en primer lloc l’Auto Nayox, de Tàrrega, que va aconseguir en les dues rondes 613 punts i 49 Bitlles. Aquesta part serveix per trobar els dos equips que posteriorment lluiten pel títol de campió de Catalunya. En aquest cas van ser el Club de Bitlles Penya del Bistec, de la localitat del Tordera, al Maresme, i l’Auto Nayox Seat de Tàrrega, a l’Urgell. A la gran final el guanyador va ser l’equip del Maresme amb 305 punts i 25 bitlles.

 

Badalonins destacats

 

En una final, com la que es va fer, hi ha premis a les jugadores i els jugadors que més destaquen per un motiu o l’altre. I en aquestes classificacions sí que hi va haver badalonins i badalonines que van sobresortir. El senyor José Garcia, de vuitanta-cinc anys, de Termites C,  va obtenir el guardó que premia el jugador més veterà. També en aquesta final es va distingir l’única dona que participava va ser la badalonina, Elisenda Gàlvez.

 

Miguel Lecina, també del Termites, va rebre el premi al tercer classificat en la primera divisió i Fernando Gómez, va rebre el premi al millor jugador de la segona divisió.

 

Recordar que en el procés de classificació, el Termites A, va poder arribar a la gran final després de quedar en tercer lloc. Al seu torn, Termites C va ser campió de segona divisió, cosa que es considera un resultat històric. 

 

Una institució a Llefià

 

Per als que no estiguin avesats en aquest esport tradicional, una partida de bitlles catalanes consta de 9 tirades per jugador que es divideixen en tres rondes de tirades. A cada tirada es poden llançar d'un a tres bitllots. Es planten les bitlles en dues fileres de tres columnes separades entre elles tenint en compte que ha de poder passar el bitllot més gros sense tocar-les. La distància de tir serà d'11,5 metres per als homes i 9,5 metres per a les dones, a partir de quinze anys. Els més petits poden fer-ho de més a prop, segons la seva força. L'objectiu principal és fer Bitlla, tombar cinc de les sis bitlles. Això es premia amb deu punts, segons explicava Joan Legua, president del club de Llefià.

 

El club Termites és tota una institució a Llefià. Per això ha volgut participar també en activitats ciutadanes, com la diada del Micaco de les festes de maig. També ha dut a terme moltes activitats a les escoles de Badalona amb la intenció de donar difusió a les bitlles catalanes, pràctica que anys enrere havia estat a punt de desaparèixer. En aquesta línia de difondre aquest esport, el club de Llefià també ha fet préstecs de material esportiu a a casals de gent gran.

 


TEATRE I MÚSICA

26/11/21

un-moment-de-l-actuacio-de-musica-i-pintura-foto-independent-de-badalona

Mozart i l’òpera del seu temps, inspiren la pintura de Judith Themistanjioglus als dijous del Conservatori

La sonoritat dels instruments i el 'divertimento' de la música han inspirat en directe la mà de la pintora badalonina
Llegir l'article complet
ESPORTS

26/11/21

guanyadores-i-guanyadors-de-la-cursa-de-reguliatat-del-centre-excursionista-de-badalona-foto-independentbdn

Àngels Giménez i Flora Abril dobles campiones de la 66a cursa de la regularitat del Centre Excursionista de Badalona

En la prova també ha estat guardonada la parella formada per Manel Rega i Francisco Javier Ruíz
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

25/11/21

un-grup-de-ballarines-de-l-assaig-ha-fet-un-espectacle-en-el-qual-es-mostra-la-por-i-preevencio-amb-la-qual-les-dones-s-anfronten-a-lavida-quotidiana-foto-independent

Badalona diu ‘no’ a qualsevol violència contra les dones i si a la seva llibertat plena

Un acte a la plaça de la Vila serveix per presentar la coordinadora 25N, en el dia que reivindica la fi de les agressions de tota mena contra les dones
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

24/11/21

foto-d-una-tallada-de-llum-d-inicis-del-2021-a-sant-roc-foto-arxiu

Amb l’arribada del fred es produeix la primera apagada massiva de llum a Sant Roc

La plataforma Sant Roc som Badalona pregunta on són els equips de treball promesos per Albiol l’any passat per buscar solucions als talls d’electricitat als barris de la ciutat?
Llegir l'article complet