ACTUALITAT


Desconeguts, probablement feixistes, destrossen la pancarta en honor de Salvador Allende a La Salut


Fonts del comitè cívic recorden que l’any passat ja es van robar tres pancartes de l’homenatge al Che Guevara


imatge-de-la-pancarta-que-van-destrossar-situada-a-la-rotonda-del-barri-de-la-salut
 Imatge de la pancarta que van destrossar, situada a la rotonda del barri de la Salut


Redacció - 12/09/21         

twitter share   facebook share

Uns desconeguts, probablement d’ideologia feixista, han destrossat la pancarta que unes hores abans s’havia col·locat per anunciar l’homenatge al president de Xile, Salvador Allende, al barri de la Salut, a Badalona, segons expliquen fonts del comitè cívic que cada any recorden el president de la Unitat Popular, derrocat per  un cop d’Estat dirigit pel dictador Augusto Pinochet.

 

Com cada any el comitè cívic Salvador Allende de Badalona i les entitats que en formen part commemoren l’onze de setembre, data en què va ser assassinat durant el cop d’Estat d’Augusto Pinochet el 1973, l’homenatge a Salvador Allende es fa a la plaça que duu el seu nom, al barri de la Salut.

 

La pancarta, que anunciava l’acte, es va situar a la rotonda que comunica el barri de la Salut amb l’autopista. Quan els organitzadors van arribar al lloc on havien de celebrar l’homenatge,  van trobar el cartell fet a bocins a terra, davant del monòlit al president xilè. Aquesta situació no és nova. L’any passat uns desconeguts ja van robar fins a tres pancartes que anunciaven l’homenatge a Ernesto Guevara, conegut com el ’Che’, en aquest mateix lloc. Fins i tot la Guàrdia Urbana va enxampar un home quan intentava trencar una pancarta.


 l-acte-va-comptar-amb-una-presencia-notable-de-veines-i-veins-i-representants-d-entitats-i-partits-politics-de-badalona

L’homenatge al president Salvador Allende es realitza des de fa molts anys al barri de la Salut per part del comitè que duu el seu nom, format per entitats i persones d’ideologia diversa de Badalona.

 

President derrocat per un cop d’Estat

 

Salvaldor Allende va ser el president constitucional de Xile, que va aplicar durant el seu mandat mesures en favor de la classe treballadora i els sectors més desfavorits del seu poble. Va ser derrocat per un cop d’Estat l’11 de setembre de l’any 1973. L’acte inconstitucional el va encapçalar el general Augusto Pinochet, que havia jurat fidelitat a la Constitució. Els militars xilens van aplicar una dura repressió amb milers d’assassinats. Van prohibir els sindicats i van endurir la vida de les treballadores i els treballadors del seu poble mentre afavorien els interessos de les grans multinacionals que operaven a Xile.

 

Tot i l’atemptat d’ahir, l’homenatge a Allende es va fer amb tota normalitat i gran assistència de públic. Cal recordar que el comitè organitzador està format per més d’una trentena d’entitats badalonines, entre elles les associacions veïnals de La Salut i Llefià, el Casal d’Amistat amb Cuba de Badalona i diverses entitats socials i partits polítics.

 

A l’acte va intervenir,  Patricio Alvarado Barria, escriptor,  autor del llibre: ”Edad de la ira” i doctor en estudis lingüístics i literaris per  la Universitat de Barcelona, que ha explicat el procés actual que viu Xile. S’ha pogut escoltar l’últim discurs fet per Allende des del palau presidencial mentre l’aviació facciosa bombardejava la seu de la sobirania del país.

A la fi, els concentrats han cantat dues de les cançons populars xilenes: “Venceremos“, i “El pueblo unido”, del grup Quilapayún, i finalment,  s’ha fet  l’ofrena floral individual i per les entitats i organitzacions presents.

 

ACTUALITAT

13/09/21

foto-de-la-manifestacio-espontania-que-van-fer-els-esportistes-quan-es-va-tancar-el-pavello-de-sant-pep-foto-arxiu

El Club de Bàsquet Sant Pep es manifesta avui per reclamar una solució que permeti recuperar el seu pavelló

La marxa sortirà a les 19 hores de davant de la seu del club i farà parades a la Casa de la Vila i l’Edifici del Viver per criticar l’actitud de l’equip de govern del PP que governa Badalona
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

13/09/21

els-equips-joves-del-sant-pep-lideraven-la-manifestacio

Més d’un miler de manifestants exigeix al carrer una solució de futur pel pavelló del Sant Pep

La marxa ha comptat amb el suport d’entrenadors i jugadors que han dut el nom de Badalona arreu del món i també ha rebut la solidaritat de molts clubs esportius locals i de la resta del país
Llegir l'article complet
MEDI AMBIENT

11/09/21

els-impulsors-de-transformem-l-autopista-van-mes-enlla-de-projectes-com-el-soterrament-i-avisen-que-hi-ha-propostes-d-ampliar-carrils-foto-artxiu

Neix ‘Transformem l’autopista’ una iniciativa per cosir Badalona lluitant per una ciutat més verda i cohesionada

Diversos grups de ciutadans i d’entitats socials i defensores del medi ambient proposen transformar els 200.000 metres de la via ràpida en un bulevard que uneixi els barris i atenuï l’actual illa de calor
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

05/08/21

imatge-del-cartell-de-promocio-de-l-obra-de-joel-joan-que-el-pp-va-intentar-censurar

Badalona podrà gaudir l’11 de novembre de l’obra teatral de Joel Joan que el govern del PP va censurar

El consell d’administració de l’empresa pública Badalona Cultura, on l’oposició té majoria, ha desautoritzat la decisió de la regidora del ram, la popular, Amanda Feria Chica i ha reprogramat la funció
Llegir l'article complet