ACTUALITAT


El Club de Bàsquet Sant Pep es manifesta avui per reclamar una solució que permeti recuperar el seu pavelló


La marxa sortirà a les 19 hores de davant de la seu del club i farà parades a la Casa de la Vila i l’Edifici del Viver per criticar l’actitud de l’equip de govern del PP que governa Badalona


foto-de-la-manifestacio-espontania-que-van-fer-els-esportistes-quan-es-va-tancar-el-pavello-de-sant-pep-foto-arxiu
 Foto de la manifestació espontània que van fer els esportistes quan es va tancar el pavelló de Sant Pep foto: Arxiu


Redacció - 13/09/21         

twitter share   facebook share

El Club Bàsquet Sant Josep de Badalona convoca avui, 13 de setembre, una manifestació per reclamar una solució que permeti que els més de 300 nens, nenes i usuaris de les instal·lacions esportives de la plaça Doctor Rifé.

 

La marxa sortirà a les 19h des de davant del pavelló i recorrerà els carrers d'Enric Borràs, Martí Pujol, Francesc Layret fins a la plaça de la Vila, segons els convocants. Després, continuarà per Francesc Layret fins l'edifici del Viver. I finalment, tornarà fins a la històrica seu de l’entitat esportiva pels carrers de Via Augusta, Martí Pujol i Enric Borràs per tornar al pavelló.

 

La manifestació, igual com va passar fa uns mesos quan es va clausurar el pavelló, comptarà segurament amb la presència dels esportistes que estan cridats a participar duent pilotes de basquet i xiulets per fer palès el seu malestar.

 

El veí no deixa comprovar els sorolls

 

A ningú se li escapa que la protesta té dos punts d’especial atenció, ja que farà parada davant la Casa de la Vila i de l’edifici del Roser. La mala maror dels responsables del club i de molts ciutadans que durant dècades s’han sentit vinculats amb el Sant Pep, s’ha incrementat des que, tot i els esforços fets pel club, no es va poder aixecar la clausura de les instal·lacions perquè, tot i haver-se fet algunes de les reformes que judicialment es van reclamar, no s’ha pogut fer la comprovació legal perquè el veí que històricament va denunciar que des de casa seva sentia molèsties causades pel soroll, no ho ha permès.

 

La indignació dels centenars d’esportistes, de les seves famílies i també dels milers de veïns que senten solidaritat amb Sant Pep es va incrementar després que l’equip de govern de l’Ajuntament de Badalona, que gestiona el PP de Xavier Garcia Albiol, fes un comunicat en el qual s’espolsava la responsabilitat de trobar una solució al conflicte ciutadà i culpava el club badaloní de la situació que implica que les instal·lacions esportives segueixin tancades per ordre judicial.

 

Promesa incomplida d’Albiol

 

Molts recorden el vídeo fet públic per Albiol quan el seu partit polític estava a l’oposició en el qual donava una solució al conflicte consistent en què l’ajuntament comprés les instal·lacions que un cop remodelades es destinarien a la pràctica de l’esport. Quan el PP ha arribat al poder no ha fet res del que predicava en aquest cas. És un fet.

 

En el fons del conflicte, tot i que s’explica poc, hi ha l’interès que el propietari de les instal·lacions, l’Arquebisbat de Barcelona, té un projecte de crear una residència d’ancians en el solar ocupat pels camps de bàsquet i de hoquei.

 

 

 


 

Malestar davant la inacció d’Albiol

A la manifestació han assistit regidors de diversos partits amb presència a l’ajuntament: Guanyem Badalona; Esquerra Republicana de Catalunya; Badalona en Comú Podem i Junts per Badalona. Aquests representants electes en acabar han indicat que demanaran una reunió urgent amb l’alcaldia del PP per exigir una solució al cas.

 

El malestar per la manca d’iniciativa de l’equip de govern municipal del PP, que lidera Xavier Garcia Albiol era palès. Molts recordaven que quan el partit conservador estava a l’oposició advocava perquè el consistori comprés el pavelló, fes les millores imprescindibles i el cedís als clubs esportius de la ciutat. Per destacar la mala maror, la manifestació ha fet aturades a la plaça de la Vila; davant de l’edifici del Viver i del domicili del veí que boicoteja la resolució del problema.

 

 

molts-dels-joves-esportistes-han-fet-cartells-que-expliquen-l-esperit-de-la-seva-reivindicacio-foto-tomeu-ferrer
ACTUALITAT

30/07/22

imatge-d-arxiu-del-pont-del-petroli-foto-amb

L’Independent de Badalona aixeca el peu de l’accelerador durant l’agost

Aquesta publicació redueix la seva periodicitat aprofitant l’època estival mentre prepara la represa al setembre
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

29/07/22

instal-lacio-solar-que-ocupa-el-sostre-d-un-bloc-de-pisos

Badalona té només 167 instal·lacions solars en teulades, una xifra que gairebé tripliquen altres municipis catalans amb població semblant

La ciutat perd pistonada en la construcció d’equipaments solars si es compara amb municipis com Terrassa que compta amb 449 o de Sabadell que en té 404.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

29/07/22

grup-municipal-de-guanyem-badalona-en-una-foto-d-arxiu

Guanyem Badalona força un ple extraordinari el setembre per aprovar els ‘bons consum local’

La mesura, que ha d’injectar 200.000 euros al comerç, la restauració i els mercats municipals, no es va tirar endavant perquè es va presentar sense temps per analitzar-la
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

20/07/22

roda-de-premsa-del-grup-de-treball-de-la-mobba-foto-tomeu-ferrer

El Grup de Treball de la Mobba ofereix un acord a ajuntament i veïns per conciliar el futur parc verd i la factoria de creació cultural

El jutjat contenciós administratiu estima íntegrament el recurs presentat pels defensors de l’edifici i i el manté com a bé cultural d’interès local
Llegir l'article complet