ACTUALITAT


Més d’un miler de manifestants exigeix al carrer una solució de futur pel pavelló del Sant Pep


La marxa ha comptat amb el suport d’entrenadors i jugadors que han dut el nom de Badalona arreu del món i també ha rebut la solidaritat de molts clubs esportius locals i de la resta del país


els-equips-joves-del-sant-pep-lideraven-la-manifestacio
 Els equips joves del Sant Pep lideraven la manifestació


Tomeu Ferrer - 13/09/21         

twitter share   facebook share

Més d’un miler de manifestants han sortit al carrer a Badalona per reclamar una solució que permeti al Club de Bàsquet Sant Pep utilitzar el pavelló de bàsquet on fa gairebé 80 anys que es formen nois i noies en esport i ciutadania.

 

La marxa estava encapçalada per diversos equips de joves vestits amb l’equipament del Sant Pep. També hi havia mares i pares de jugadors i jugadores. Els colors groc i lila de l’equip eren els predominants.

 

A la plaça Doctor Rifé minuts abans de l’inici de la manifestació es podien veure cares de persones que han dut el nom de Badalona arreu del món: l’actual entrenador del BAXI Manresa, Pedro Martínez; l’exentrenador de la Penya, Salva Maldonado; l’antic jugador de la Penya, Ferran Laviña, o l’actor Lluís Marco, que és pare del jugador Carles Marco, format també al Sant Josep, entre altres.

 

El suport a l’històric club de Badalona ha omplert Internet, on molts clubs d’altres poblacions i de Badalona han mostrat la seva solidaritat i el suport a una solució justa.

 

Una batucada que habitualment anima els equips del Sant Pep, ha fixat la banda sonora de la protesta. Centenars de joves vestits amb l’uniforme de l’equip i amb pilotes de bàsquet han seguit la convocatòria, que en algun moment ha superat el miler de persones. Contra el que és habitual en les manifestacions, els vianants que observaven l’acció des de les voreres han aplaudit als manifestants.

 

Tot i que no s’han fet discursos, entre els manifestants es notava el malestar de pares, esportistes i monitors voluntaris davant la posició adoptada per l’equip de govern de l’Ajuntament de Badalona. En un comunicat l’executiu local afirmava que el consistori no podia fer res en el cas del Club de Bàsquet Sant Josep i carregava la responsabilitat a l’entitat esportiva.

 

El camp d’esports del Sant Pep es va tancar a conseqüència de la denúncia d’un veí, que afirmava patir el soroll dels entrenaments i els partits. Per això s’han fet projectes de millora i, segons el club, s’han invertit fins a 30.000 euros en l'adequació de l’entorn. Però, quan s’havia de certificar la millora, el veí no ha deixat entrar a casa seva la delegació judicial que havia de mesurar l’eficàcia de les obres realitzades.

 

Malestar davant la inacció d’Albiol

 

A la manifestació han assistit regidors de diversos partits amb presència a l’ajuntament: Guanyem Badalona; Esquerra Republicana de Catalunya; Badalona en Comú Podem i Junts per Badalona. Aquests representants electes en acabar han indicat que demanaran una reunió urgent amb l’alcaldia del PP per exigir una solució al cas.

 

El malestar per la manca d’iniciativa de l’equip de govern municipal del PP, que lidera Xavier Garcia Albiol era palès. Molts recordaven que quan el partit conservador estava a l’oposició advocava perquè el consistori comprés el pavelló, fes les millores imprescindibles i el cedís als clubs esportius de la ciutat. Per destacar la mala maror, la manifestació ha fet aturades a la plaça de la Vila; davant de l’edifici del Viver i del domicili del veí que boicoteja la resolució del problema.

 

 

 

 


ACTUALITAT

30/07/22

imatge-d-arxiu-del-pont-del-petroli-foto-amb

L’Independent de Badalona aixeca el peu de l’accelerador durant l’agost

Aquesta publicació redueix la seva periodicitat aprofitant l’època estival mentre prepara la represa al setembre
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

29/07/22

instal-lacio-solar-que-ocupa-el-sostre-d-un-bloc-de-pisos

Badalona té només 167 instal·lacions solars en teulades, una xifra que gairebé tripliquen altres municipis catalans amb població semblant

La ciutat perd pistonada en la construcció d’equipaments solars si es compara amb municipis com Terrassa que compta amb 449 o de Sabadell que en té 404.
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

29/07/22

grup-municipal-de-guanyem-badalona-en-una-foto-d-arxiu

Guanyem Badalona força un ple extraordinari el setembre per aprovar els ‘bons consum local’

La mesura, que ha d’injectar 200.000 euros al comerç, la restauració i els mercats municipals, no es va tirar endavant perquè es va presentar sense temps per analitzar-la
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

20/07/22

roda-de-premsa-del-grup-de-treball-de-la-mobba-foto-tomeu-ferrer

El Grup de Treball de la Mobba ofereix un acord a ajuntament i veïns per conciliar el futur parc verd i la factoria de creació cultural

El jutjat contenciós administratiu estima íntegrament el recurs presentat pels defensors de l’edifici i i el manté com a bé cultural d’interès local
Llegir l'article complet