ESPORTS


L’equip C del club Termites Llefià de bitlles renúncia a la primera divisió en solidaritat amb un jugador de 86 anys


L’ascens implicava que el senyor José hagués de tirar des d’11,5 metres de distància mentre que per edat a segona divisió es permet que ho faci des de 10,5 metres


l-equip-del-termites-amb-el-senyor-jose-amb-un-dels-guardons-obtinguts-la-temporada-passada-foto-arxiu
 L'equip del Termites, amb el senyor José, amb un dels guardons obtinguts la temporada passada foto: Arxiu


Tomeu Ferrer - 06/10/21         

twitter share   facebook share

L’equip C del Termites, del barri de Llefià, a Badalona, ha renunciat a l’ascens a primera divisió en solidaritat amb un dels seus jugadors, de 86 anys, ja que en la nova divisió hauria de tirar des d’una distància a la qual potser tindria dificultats per competir.

 

En l’esport i en la vida hi ha equips que són campions. Els romans ja ho van deixar clar. Un cos sa propicia una ment sana. El club Termites de Llefià practica a fons el principi d’esport i ciutadania. De cara enfora participant en actes i campanyes cíviques i també ho fa a dins de casa.

 

Les bitlles catalanes han estrenat aquest any la creació de diverses divisions. Igual com al futbol o al bàsquet, s’ha creat la primera divisió, i hi ha també una segona i una tercera, encara que territorialment l’activitat es limiti a Catalunya. El Termites de Llefià té dos equips: l’A i el C. En funció dels resultats aconseguits l’equip C que havia quedat en primer lloc en la classificació, havia de pujar automàticament a la primera divisió, però, finalment hi ha renunciat. El secret d’aquesta opció té dos conceptes: amistat i companyonia.

 

Distància de les tirades

 

Per les seves característiques, el joc de les bitlles precisa una certa força als braços. Les jugadores i els jugadors poden llançar d'un a tres bitllots a cada jugada. Es planten les bitlles en dues fileres de tres columnes separades entre elles tenint en compte que el bitllot més gros ha de poder passar sense tocar-les. La distància de tir és d'11,5 metres per als homes i 9,5 metres per a les dones, a partir de quinze anys. Però hi ha una excepció. A la segona divisió les persones de més de 80 anys poden llençar a una distància de 10,5 metres de distància. Però a la primera divisió tots els jugadors han de llançar des d’11,5 metres de distància.

 

A l’equip de les Termites C hi ha un jugador, el senyor José, que té 86 anys. Fins ara, a segona divisió, podia llençar des de 10,5 metres de distància. Però a la primera divisió, on l’equip ha promocionat, la norma estableix que la distància des de la qual s’ha de llençar és per a tothom, d’11,5 metres.

 

Joan Legua és un dels jugadors del Termites. Afirma: 'quan vam veure la norma vam pensar que el senyor José, que és un company molt estimat, no podria competir a primera divisió a causa de l’aplicació de la norma de la distància de llançament'. Davant d’això, l’equip ha pres una decisió inèdita: Termites C de Llefià, no puja a primera divisió per facilitar que el senyor José pugui seguir participant amb ells en aquest joc tradicional català.

 

'El José és una persona molt valorada, a l’equip i també al barri. No podíem permetre que quedés al marge. Per a nosaltres el joc és molt important, però també ho és la relació social i personal que suposen les bitlles. Preferim renunciar a pujar a primera divisió a marginar al nostre company, que a segona divisió continuarà poden tirar des dels actuals 10,5 metres de distància', assegura Joan Legua.

 

 


ACTUALITAT

26/10/21

representants-dels-partits-que-han-pactat-l-acord-de-govern-per-badalona

PSC, ERC, comuns i Junts per Catalunya arriben a un acord per governar Badalona

Guanyem per Badalona es queda fora del pacte, tot i que s’ha ofert per entrar-hi sense explicitar cap condició
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/10/21

imatge-del-foc-al-vuite-pis-de-l-avinguda-del-maresme-152-al-barri-de-sant-roc-a-badalona-foto-c-sagues

Un incendi a un pis de l’avinguda del Maresme a Sant Roc a Badalona, causa la mort d’un home

La persona afectada s’hauria llençat des d’un vuitè pis presumiblement en veure les flames arribar al seu habitatge
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

25/10/21

protesta-de-sindicats-policials-davant-del-barraco-situat-al-barri-de-sant-roc-foto-spf-fepol

Sfp-Fepol reitera la seva oposició a reobrir el mòdul policial a Sant Roc

El sindicat creu que els 100.000 euros que el govern del PP destina a l’equipament suposen un malbaratament de fons que haurien de dedicar-se a millorar altres instal·lacions policials
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

23/10/21

pont-de-petroli-trencat

Onze mesures urgents que el nou equip de govern municipal de Badalona haurà d’afrontar a partir del 8 de novembre

Recuperar la imatge de la ciutat, reforçar els Serveis Socials, posar en marxa equipaments culturals aturats i resoldre contenciosos com Sant Pep o La Mobba són algunes de les ‘patates calentes’ que haurà d’entomar el nou executiu
Llegir l'article complet