ACTUALITAT


Defensem Cuba crida a la màxima participació en l’acte d’homenatge al Che al barri de la Salut


La celebració s’ha convocat el 8 d’octubre a les 19 hores a la plaça del Che Guevara a prop del metro de la Salut


cartell-de-la-convocatoria-d-homenatge-al-che-a-badalona-foto-defensem-cuba
 Cartell de la convocatòria d'homenatge al Che a Badalona foto: Defensem Cuba


Redacció - 06/10/21         

twitter share   facebook share

La comissió Defensem Cuba, de Badalona, convoca el 8 d’octubre la tradicional concentració en homenatge a la figura del revolucionari Ernesto Che Guevara. L’acte es farà a les 19 hores a la plaça del Che, al barri de La Salut. Per arribar-hi es pot utilitzar el transport públic usant la línia 10 a la parada de La Salut. L’entitat solidària crida a la màxima participació dels demòcrates de la comarca per fer front cívicament a diverses amenaces aparegudes a les xarxes.

 

La celebració és un homenatge a la figura del revolucionari argentí que va participar decisivament en la revolució cubana. Més tard, tot i ser una persona de confiança del mandatari Fidel Castro, va continuar la lluita internacionalista i va formar part de la guerrilla que es va crear a Bolívia. Allà, en un enfrontament amb l’exèrcit del país andí, va ser ferit i fet presoner. Un assessor de la CIA, que formava part del destacament bolivià, va assassinar a sang freda el guerriller.

 

La mort del Che Guevara, lluny de desanimar els partidaris de l’alliberament social a Llatinoamèrica, el va convertir en un capdavanter a qui diverses generacions han emulat. L’homenatge es fa recordant el 54è aniversari del seu assassinat.

 

A banda dels parlaments i d’una ofrena floral, hi haurà un concert a càrrec del grup de rap combatiu, Facción Koba.

 

Defensem Cuba crida a la màxima participació dels demòcrates de Badalona i del Barcelonès Nord. Aquesta associació de solidaritat amb el país caribeny recorda que no fa gaire, coincidint amb l’homenatge que es fa al president de Xile, Salvador Allende, grups d’ideologia feixista van trencar la pancarta que anunciava l’acte.

 

Protecció davant provocacions

 

Els veïns i veïnes de la Salut sempre han respectat les celebracions que es fan a la plaça del Che, on s’apleguen cada any persones d’ideologies diferents que coincideixen en la seva posició solidària amb els països d’Amèrica Llatina i els seus processos d’alliberament.

 

Si en el cas de l’homenatge a Salvador Allende, president constitucional de Xile, es van robar i trencar pancartes, a les xarxes socials s’ha publicat ara convocatòries d’extrema dreta cridant a rebentar la celebració, per la qual cosa cal esperar que el govern municipal de Badalona protegirà l’acte i evitarà qualsevol actuació provocadora, vingui d’on vingui, segons fonts de la comissió.

 

 


ACTUALITAT

26/10/21

representants-dels-partits-que-han-pactat-l-acord-de-govern-per-badalona

PSC, ERC, comuns i Junts per Catalunya arriben a un acord per governar Badalona

Guanyem per Badalona es queda fora del pacte, tot i que s’ha ofert per entrar-hi sense explicitar cap condició
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/10/21

imatge-del-foc-al-vuite-pis-de-l-avinguda-del-maresme-152-al-barri-de-sant-roc-a-badalona-foto-c-sagues

Un incendi a un pis de l’avinguda del Maresme a Sant Roc a Badalona, causa la mort d’un home

La persona afectada s’hauria llençat des d’un vuitè pis presumiblement en veure les flames arribar al seu habitatge
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

25/10/21

protesta-de-sindicats-policials-davant-del-barraco-situat-al-barri-de-sant-roc-foto-spf-fepol

Sfp-Fepol reitera la seva oposició a reobrir el mòdul policial a Sant Roc

El sindicat creu que els 100.000 euros que el govern del PP destina a l’equipament suposen un malbaratament de fons que haurien de dedicar-se a millorar altres instal·lacions policials
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

23/10/21

pont-de-petroli-trencat

Onze mesures urgents que el nou equip de govern municipal de Badalona haurà d’afrontar a partir del 8 de novembre

Recuperar la imatge de la ciutat, reforçar els Serveis Socials, posar en marxa equipaments culturals aturats i resoldre contenciosos com Sant Pep o La Mobba són algunes de les ‘patates calentes’ que haurà d’entomar el nou executiu
Llegir l'article complet