ESPORT


El CB Sant Josep presenta els seus equips a la plaça de la Vila exercint sense cap incident el seu dret constitucional de reunió


L’Equip de govern de l’Ajuntament, presidit per Garcia Albiol, havia prohibit l’acte perquè considerava que es tallaria el trànsit a Francesc Layret, cosa que no ha passat.


els-equips-han-fet-una-rotllana-per-mostrar-la-seva-unitat-en-aquests-moments-de-dificultat-foto-l-independent
 Els equips han fet una rotllana per mostrar la seva unitat en aquests moments de dificultat foto: L'Independent


Redacció - 07/10/21         

twitter share   facebook share

La totalitat dels equips del Club de Bàsquet Sant Josep de Badalona han estat presentats a la ciutadania en un acte celebrat a la plaça de la Vila. La presentació havia estat prohibida per l’equip de govern de l’Ajuntament de la ciutat, que presideix Xavier Garcia Albiol, del PP.

 

La plaça de la Vila de la ciutat s’ha omplert totalment amb centenars de nois i noies de l’històric club de bàsquet de Badalona. La directiva de l’entitat ha decidit exercir el seu dret de reunió, que garanteix la Constitució Espanyola, tot i que la presentació havia estat desautoritzada pel grup de govern de l’Ajuntament de Badalona, format en solitari pel Partit Popular.

 

En un comunicat fet públic abans de la concentració l’ajuntament afirmava: 'El club no ha demanat formalment permís a l’Ajuntament, únicament el passat 4 d’octubre va convidar al Govern municipal a assistir a la presentació. Només un dia després, el 5 d’octubre, l’Ajuntament va respondre no autoritzant la celebració d’aquesta activitat a la plaça de la Vila per motius de seguretat i oferint realitzar-la a la plaça de la Plana'.

 

Els motius de seguretat argumentats pel consistori badaloní es concretaven la presumpció que per realitzar la presentació s’havia de tallar el carrer Francesc Layret en una hora punta. Això no es va demanar en cap moment i efectivament no s’ha fet.

 

La presentació dels equips del Sant Josep s’ha fet sense cap alteració de l’ordre públic. L’únic canvi respecte al que havien preparat els directius del club ha estat que no s’ha pogut muntar l’escenari i la megafonia amb la qual es volia adaptar la presentació, atès que l’Ajuntament havia prohibit l’acte. En les intervencions dels directius s’ha ressaltat el fet que el consistori de Badalona, en lloc d’ajudar a la tasca que realitza aquest històric club sembla que se centra a posar traves al salvament en què des de fa mesos treballen tots els membres de la comunitat del club: pares, mares, entrenadors, jugadors, directius i també molts antics esportistes que han donat suport al Sant Pep.

 

La prohibició de realitzar la presentació dels equips del Sant Josep, en opinió de de lletrats consultats per l’Independent de Badalona, contravé el dret de reunió i manifestació que contempla la Constitució i que només permetria a una autoritat prohibir-lo en cas que hi hagués presumpció d’actes que impliquessin alteració d’ordre públic, cosa que efectivament no ha passat ni en l’acte de dijous ni en les manifestacions que el club ha fet per reclamar una solució que permeti que continuïn utilitzant l’esportiu que ara està clausurat a causa de l’actitud d’un veí.

 

Sense autoritat per prohibir

 

Guanyem Badalona havia fet una crida a les forces socials de la ciutat a concentrar-se davant de la casa de la Vila afirmant que: 'Ni el govern del PP d'@Albiol_XG, ni l' @AjBadalona, no tenen autoritat per vulnerar el dret fonamental a la manifestació. 

 

Al seu torn, el regidor de Junts per Catalunya, David Torrents, ha fet una piulada indicant que la Guàrdia Urbana ha aixecat acta de la concentració. També ha dit, citant els directius del CB Sant Josep, que la presentació havia estat comunicada al Departament d’Interior de la Generalitat, igual com ho havien estat les anteriors manifestacions del club badaloní en les quals no es va produir mai cap incident.


ACTUALITAT

26/10/21

representants-dels-partits-que-han-pactat-l-acord-de-govern-per-badalona

PSC, ERC, comuns i Junts per Catalunya arriben a un acord per governar Badalona

Guanyem per Badalona es queda fora del pacte, tot i que s’ha ofert per entrar-hi sense explicitar cap condició
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

26/10/21

imatge-del-foc-al-vuite-pis-de-l-avinguda-del-maresme-152-al-barri-de-sant-roc-a-badalona-foto-c-sagues

Un incendi a un pis de l’avinguda del Maresme a Sant Roc a Badalona, causa la mort d’un home

La persona afectada s’hauria llençat des d’un vuitè pis presumiblement en veure les flames arribar al seu habitatge
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

25/10/21

protesta-de-sindicats-policials-davant-del-barraco-situat-al-barri-de-sant-roc-foto-spf-fepol

Sfp-Fepol reitera la seva oposició a reobrir el mòdul policial a Sant Roc

El sindicat creu que els 100.000 euros que el govern del PP destina a l’equipament suposen un malbaratament de fons que haurien de dedicar-se a millorar altres instal·lacions policials
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

23/10/21

pont-de-petroli-trencat

Onze mesures urgents que el nou equip de govern municipal de Badalona haurà d’afrontar a partir del 8 de novembre

Recuperar la imatge de la ciutat, reforçar els Serveis Socials, posar en marxa equipaments culturals aturats i resoldre contenciosos com Sant Pep o La Mobba són algunes de les ‘patates calentes’ que haurà d’entomar el nou executiu
Llegir l'article complet