ACTUALITAT


Onze mesures urgents que el nou equip de govern municipal de Badalona haurà d’afrontar a partir del 8 de novembre


Recuperar la imatge de la ciutat, reforçar els Serveis Socials, posar en marxa equipaments culturals aturats i resoldre contenciosos com Sant Pep o La Mobba són algunes de les ‘patates calentes’ que haurà d’entomar el nou executiu


pont-de-petroli-trencat
 Badalona ha de recuperar l'orgull de ciutat evitant imatges com el pont del petroli trencat o biblioteques tancades foto: arxiu


T. Ferrer - 23/10/21         

twitter share   facebook share

Si finalment el 8 de novembre hi ha canvi d’alcalde a Badalona, la persona que substitueixi a Albiol i l’equip de govern que formi tenen un grapat feines, d’assignatures, pendents, més enllà del retorn del bon nom a la ciutat.

 

Una de les tasques és aclarir la situació econòmica de la Casa de la Vila. Saber quants diners hi ha disponibles. L’equip que lidera Albiol ha arribat a afirmar que al calaix hi ha desenes de milions de romanent. Altres fonts explicaven que aquesta situació es deu al gran nombre de factures pendents de pagar. Per tant, el suposat superàvit caldria comprovar-lo.

 

Els regidors i regidores de l’oposició havien reclamat molts cops que es dotés de més mitjans materials i humans els Serveis Socials de la ciutat. Badalona és una localitat treballadora amb grans necessitats de suport a les famílies i als que tenen necessitats urgents. Els Serveis Socials i la seva implicació no solucionaran els grans problemes causats per les crisis, però poden ajudar a fer-los menys sagnants per als afectats.

 

Hi ha actuacions que afecten la ciutat i fer-les milloraria l’autoestima i la imatge de Badalona. Reparar el Pont del petroli i obrir-lo als ciutadans seria una acció possible. Una altra actuació en aquest sentit seria reparar i obrir als veïns i veïnes la biblioteca de Can Casacuberta. Aquest seria un senyal que mostraria que l’ajuntament de la ciutat es preocupa per l’ensenyament i la cultura.

 

I també tindria un efecte salvífic trobar una solució favorable als equips i als nois i noies del Club de Bàsquet Sant Josep. L’ajuntament pot fer molt en favor de l’esport i l’educació. Pot fer molt més que mirar cap a un altre lloc. Així doncs, pot instar el veí denunciant a que obri les portes de casa seva i faciliti la comprovació de si la insonorització feta pel club és satisfactòria i obrir una via de solució al conflicte. I més enllà, apostar pel món associatiu de Badalona.

 

Més que bosses de propaganda

 

Segur que el nou ajuntament podrà pactar un pla de reactivació econòmica per a la ciutat que sigui una mica més substanciós que repartir bosses de propaganda als clients dels mercats. Per fer-ho seria bo que el consistori arribés acords amb els partits polítics i també amb les organitzacions econòmiques de la ciutat. No pot ser que Badalona sigui menys que Santa Coloma de Gramenet o Sant Adrià de Besòs.

 

El cas de la Mobba segur que es poden adoptar mesures que no siguin simplement enderrocar l’edifici. Entre aquesta postura radical i no fer res hi ha altres actuacions possibles. Conservar una part de l’edifici per hostatjar entitats culturals i destinar a una plaça verda una part de la superfície ocupada per la factoria podria ser una solució dialogada a aquest conflicte, ara judicialitzat. Això seria fer política amb majúscules.

 

Hi ha coses que estan en marxa i que potser caldria no aturar. Una és la millora de les instal·lacions esportives com els camps d’atletisme i rugbi que reclama l’UGE. I ja posats, es podria destinar una dotació econòmica suficient perquè les instal·lacions esportives de la ciutat tinguin un manteniment que faciliti el seu ús per la gent dels barris on estan situades.

 

I també es podria adjudicar definitivament la neteja de la ciutat aclarint qualsevol aspecte poc clar que hagi pogut afectar l’actual concessió. Tenir uns carrers més nets també afectaria positivament l’anim de badalonins i badalonines.

 

Un ajuntament preocupat per la seva gent segur que evitarà, fent a normativa adient, que Badalona sigui el pol d’atracció de les cases de joc i apostes.

 

La solució a la paràlisi que pateixen els serveis administratius de la ciutat potser no es podrà afrontar en el període que resta fins a les pròximes eleccions locals, però segur que es poden aplicar alguns remeis que millorin la situació de bloqueig actual.

 

Totes les mesures esmentades poden tirar-se endavant des de la Casa de la Vila. No n’hi ha cap que legalment no sigui possible afrontar, ni tampoc que els partits polítics de tradició democràtica no puguin assumir en benefici dels badalonins i badalonines. Després, les eleccions ja diran a qui vol la ciutadania.

 


TEATRE I MÚSICA

26/11/21

un-moment-de-l-actuacio-de-musica-i-pintura-foto-independent-de-badalona

Mozart i l’òpera del seu temps, inspiren la pintura de Judith Themistanjioglus als dijous del Conservatori

La sonoritat dels instruments i el 'divertimento' de la música han inspirat en directe la mà de la pintora badalonina
Llegir l'article complet
ESPORTS

26/11/21

guanyadores-i-guanyadors-de-la-cursa-de-reguliatat-del-centre-excursionista-de-badalona-foto-independentbdn

Àngels Giménez i Flora Abril dobles campiones de la 66a cursa de la regularitat del Centre Excursionista de Badalona

En la prova també ha estat guardonada la parella formada per Manel Rega i Francisco Javier Ruíz
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

25/11/21

un-grup-de-ballarines-de-l-assaig-ha-fet-un-espectacle-en-el-qual-es-mostra-la-por-i-preevencio-amb-la-qual-les-dones-s-anfronten-a-lavida-quotidiana-foto-independent

Badalona diu ‘no’ a qualsevol violència contra les dones i si a la seva llibertat plena

Un acte a la plaça de la Vila serveix per presentar la coordinadora 25N, en el dia que reivindica la fi de les agressions de tota mena contra les dones
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

24/11/21

foto-d-una-tallada-de-llum-d-inicis-del-2021-a-sant-roc-foto-arxiu

Amb l’arribada del fred es produeix la primera apagada massiva de llum a Sant Roc

La plataforma Sant Roc som Badalona pregunta on són els equips de treball promesos per Albiol l’any passat per buscar solucions als talls d’electricitat als barris de la ciutat?
Llegir l'article complet