ACTUALITAT


PSC, ERC, comuns i Junts per Catalunya arriben a un acord per governar Badalona


Guanyem per Badalona es queda fora del pacte, tot i que s’ha ofert per entrar-hi sense explicitar cap condició


representants-dels-partits-que-han-pactat-l-acord-de-govern-per-badalona
 Representants dels partits que han pactat l'acord de govern per Badalona


Redacció - 26/10/21         

twitter share   facebook share

Quatre dels partits polítics que van presentar la moció de censura a Xavier Garcia Albiol: PSC, ERC, Badalona en Comú Podem i Junts per Badalona, han comunicat que formaran govern municipal a la ciutat. Plegats suposen 12 regidors i regidores, un més dels 11 del PP.

 

Queda fora del pacte Guanyem per Badalona. Aquesta organització municipalista es va descartar de participar en el govern municipal just abans de conformar-se la moció que descavalcarà Albiol de l’alcaldia. Cal recordar que també es va descartar com a membre del govern el regidor de Junts per Catalunya que, no obstant això, ha rectificat.

 

Des de Guanyem per Badalona, que es va descomptar de formar part del govern quan aquesta posició hauria posat en perill la moció, ara es postulen per entrar en l’executiu, sense explicitar cap condició. Afirmen que el que cal a la ciutat és un govern de concentració, és a dir, un executiu on hi hagi presents tots els partits que han format durant el període més dur l’oposició al govern local del PP.

 

La presència dels quatre regidors de Guanyem faria que el govern municipal tingués 16 representants, dos més de la majoria absoluta, cosa que facilitaria l’aprovació dels Pressupostos i altres decisions que requereixen majories qualificades.

 

En tot cas el ple municipal que ha de debatre la moció de censura s’ha convocat pel 8 de novembre. Hi ha temps, doncs per, si hi ha voluntat, arribar a un acord amb Guanyem, partit que les darreres hores, també s’hi ha posat bé.

 

El grup de partits que han anunciat el seu acord, comunicaran els pròxims dies el programa a partir del qual sols o amb Guanyem governaran Badalona.

 

Mentrestant, Xavier Garcia Albiol segueix passejant pels barris i afirmant que el seu govern representa la majoria dels badalonins i badalonines i anunciant que es vol presentar a les municipals de l’any 2023.

 

 


TEATRE I MÚSICA

26/11/21

un-moment-de-l-actuacio-de-musica-i-pintura-foto-independent-de-badalona

Mozart i l’òpera del seu temps, inspiren la pintura de Judith Themistanjioglus als dijous del Conservatori

La sonoritat dels instruments i el 'divertimento' de la música han inspirat en directe la mà de la pintora badalonina
Llegir l'article complet
ESPORTS

26/11/21

guanyadores-i-guanyadors-de-la-cursa-de-reguliatat-del-centre-excursionista-de-badalona-foto-independentbdn

Àngels Giménez i Flora Abril dobles campiones de la 66a cursa de la regularitat del Centre Excursionista de Badalona

En la prova també ha estat guardonada la parella formada per Manel Rega i Francisco Javier Ruíz
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

25/11/21

un-grup-de-ballarines-de-l-assaig-ha-fet-un-espectacle-en-el-qual-es-mostra-la-por-i-preevencio-amb-la-qual-les-dones-s-anfronten-a-lavida-quotidiana-foto-independent

Badalona diu ‘no’ a qualsevol violència contra les dones i si a la seva llibertat plena

Un acte a la plaça de la Vila serveix per presentar la coordinadora 25N, en el dia que reivindica la fi de les agressions de tota mena contra les dones
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

24/11/21

foto-d-una-tallada-de-llum-d-inicis-del-2021-a-sant-roc-foto-arxiu

Amb l’arribada del fred es produeix la primera apagada massiva de llum a Sant Roc

La plataforma Sant Roc som Badalona pregunta on són els equips de treball promesos per Albiol l’any passat per buscar solucions als talls d’electricitat als barris de la ciutat?
Llegir l'article complet