MOBILITAT


Veïns i veïnes del carrer Enric Borràs fan cinema a la fresca al carrer tallat per reclamar una pacificació efectiva amb menys ‘fum, soroll i perills’


La iniciativa pretén que ni el govern municipal sortint ni el que pugui substituir-lo es desdiguin de les actuacions a fer per humanitzar i fer compatible la circulació amb la vida de les persones


veins-amb-cinema-a-la-fresca-al-carrer-enric-borras
 Veïns amb cinema a la fresca al carrer Enric Borràs


Redacció - 03/11/21         

twitter share   facebook share

Un nombrós grup de veïns i veïnes del carrer Enric Borràs, de Badalona, van improvisar una sessió de cinema a la fresca, tallant la via, reclamant una solució al col·lapse circulatori que afecta aquest carrer. L’acció, una més de les organitzades per la plataforma reivindicativa, vol cridar l’atenció respecte als fums i sorolls que els afecten per la concentració de tràfic al carrer, tant d’autobusos com de cotxes particulars.

 

La protesta, que d’una manera o altra fa mesos que mantenen, no ha tingut resposta satisfactòria de l’equip de govern sortint del PP. Al mateix temps, l’acció posa el focus en la situació, per tal que el nou govern local de Badalona aposti per donar una solució i no es limiti a mirar cap a un altre lloc.

 

El carrer concentra el pas de bona part de les línies d’autobusos de la ciutat. L’abril passat es va arribar a un acord amb el govern de Xavier Garcia Albiol segons el qual s’havia de produir una reducció del 35% el trànsit de dues línies d’autobús per iniciar la pacificació del carrer Enric Borràs.

 

Canvis en la circulació

 

Quan es va comunicar el pacte entre veïns i ajuntament, es va reconèixer que era producte de diversos mesos de protestes per part dels afectats, que reclamaven la pacificació d’aquesta transitada artèria badalonina. Els veïns i veïnes denunciaven el mal estat de la via amb originals publicacions a les xarxes socials. Fruit de les protestes es va anunciar el canvi en el recorregut de les línies M1 i M6, anul·lant el tram que passava pels carrers Enric Borràs i mossèn Anton Romeu i substituint les parades eliminades amb la incorporació de noves. L’executiu sortint també havia anunciat una iniciativa que hauria de culminar amb la prohibició de circulació de camions per la via.

 

L’anunciat acord no ha satisfet els veïns perquè la realització d’obres al carrer ha fet que en alguns trams les voreres hagin gairebé desaparegut a la pràctica. Des de la plataforma Pacifiquem Enric Borràs van celebrar el passat octubre l’arribada de mesures, però afirmen que ningú del govern local es va posar en contacte amb els veïns per presentar el projecte i que s’han assabentat de l’inici de les obres a través del comunicat municipal. En aquest sentit, l’entitat fa una crida a la cautela i espera que les noves restriccions siguin més efectives que les senyalitzacions de prohibit circular a més de 30 km/h.


TEATRE I MÚSICA

26/11/21

un-moment-de-l-actuacio-de-musica-i-pintura-foto-independent-de-badalona

Mozart i l’òpera del seu temps, inspiren la pintura de Judith Themistanjioglus als dijous del Conservatori

La sonoritat dels instruments i el 'divertimento' de la música han inspirat en directe la mà de la pintora badalonina
Llegir l'article complet
ESPORTS

26/11/21

guanyadores-i-guanyadors-de-la-cursa-de-reguliatat-del-centre-excursionista-de-badalona-foto-independentbdn

Àngels Giménez i Flora Abril dobles campiones de la 66a cursa de la regularitat del Centre Excursionista de Badalona

En la prova també ha estat guardonada la parella formada per Manel Rega i Francisco Javier Ruíz
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

25/11/21

un-grup-de-ballarines-de-l-assaig-ha-fet-un-espectacle-en-el-qual-es-mostra-la-por-i-preevencio-amb-la-qual-les-dones-s-anfronten-a-lavida-quotidiana-foto-independent

Badalona diu ‘no’ a qualsevol violència contra les dones i si a la seva llibertat plena

Un acte a la plaça de la Vila serveix per presentar la coordinadora 25N, en el dia que reivindica la fi de les agressions de tota mena contra les dones
Llegir l'article complet
ACTUALITAT

24/11/21

foto-d-una-tallada-de-llum-d-inicis-del-2021-a-sant-roc-foto-arxiu

Amb l’arribada del fred es produeix la primera apagada massiva de llum a Sant Roc

La plataforma Sant Roc som Badalona pregunta on són els equips de treball promesos per Albiol l’any passat per buscar solucions als talls d’electricitat als barris de la ciutat?
Llegir l'article complet