No al racisme i a la discriminació institucional

La forja Badalona Guanyem Badalona en comú CUP Badalona Anti Capitalistes Barcelonès Nord Casal Antoni Sala i Pont Sindicat de llogaters de Badalona Bloc Violeta Stop Mare Mortum Plataforma Antifeixista Badalona Acull Fampas Badalona Sant Roc som Badalona Joven Republicà Badalona AeiG Jaume Ortiz

No al racisme i a la discriminació institucional


twitter share   facebook share

El 9 de desembre de 2020, Badalona va patir una nova tragèdia, es va incendiar una nau abandonada al Gorg on hi havia un assentament de persones. La gran majoria eren persones migrants que van arribar a Badalona fugint de la pobresa i de la guerra als seus països d’origen. Són persones que venen a casa nostra a refugiar-se. Hem de posar sobre la taula les condicions d’abandonament que estan patint al nostre país. Hi han tres persones que no han mort, sinó que han estat assassinades per un sistema polític i econòmic profundament xenòfob i racista que exclou i nega el dret a l’habitatge i a la dignitat humana.

 

Als nostres companys i companyes que viuen sense papers a casa nostra els afecta de forma duríssima el racisme institucional sobretot en matèria d’habitatge i es veuen obligats a viure en condicions precàries i perilloses. Estem davant d’una tragèdia amb víctimes mortals i no podem tolerar que s’estigui criminalitzant i deshumanitzant aquestes persones. Són víctimes de la pobresa més crua. Havien de viure en una nau industrial a causa de la poca eficiència de la nostra institució . Des de la societat civil exigim a les institucions que deixin de criminalitzar la pobresa i que treballin per erradicar-la. S’ha de treballar de forma de real i efectiva per una societat més justa i equitativa.

 

Des de la solidaritat i el suport mutu els veïns i veïnes de Badalona s’han organitzat per donar suport a les persones afectades per la tragèdia. Les entitats socials de Badalona rebutgen i denuncien el discurs deshumanitzador i d’odi del PP d’Albiol i s’exigeix l’ajuntament de complir amb la seva tasca de fer el seguiment a les víctimes i no abandonar-les al seu destí, sense allotjament ni recursos, tal com ha insinuat l’alcalde davant la premsa.

 

Reclamem una resposta real de la institució i que deixi de criminalitzar la pobresa de les persones migrants, una actitud que incita el racisme dins de la nostra ciutat. Les mesures que s’han aplicat per part de les institucions han estat insuficients i calen solucions a les necessitats de les persones afectades per l’incendi.

Davant del racisme institucional i els discursos d’odi de la dreta de la ciutat, ens veiem aquesta tarda donant suport a les afectades per l’incendi a la plaça de la vila.

central-termica-de-sant-adria-de-besos-foto-viquipedia

Jorge Fabra Utray

Membre fundador d'Economistes Enfront de la Crisiconcentracio-ciutadana-per-la-tragedia-de-l-incendi-de-la-nau-del-gorg-foto-arxiu

Sindicat de Llogateres de Badalona , Plataforma Afectats per la Crisis (PAC) Badalona, Badalona pel Clima, Plataforma Badalona Acull, StopMaremortum Badalona, Grup Local Badalona de Som Energia Cooperativa, PAH Badalona, Els Verds de Badalona, Solidaritat Obrera, CGT Barcelonès Nord, Plataforma Sant Roc Som Badalona, Casal d'amistat amb Cuba de Badalona, CDR Badalona, Associació Cultural L'Independent de Badalona, Plataforma Antifeixistes Badalona,Casal Antoni Sala i Pont, Aliança contra la pobresa energètica (APE, Observatori ciutadà municipal de Badalona Marea pensionista Badalona