Per què anomenar com Albert Esteve un pavelló esportiu a Badalona?

Pablo Díaz-Flores

Mestre

Per què anomenar com Albert Esteve un pavelló esportiu a Badalona?


twitter share   facebook share

Què toca avui?, doncs parlar de l’homenatge a l’Albert Esteve, en el seu pavelló, al barri de Casagemes, que ell va transformar en una fàbrica de somnis per a molts nens i nenes de Badalona, i que a partir d’ara portarà el seu nom.

L’acte es va celebrar el 26 de maig passat al centre esportiu en el qual l’Albert va treballar tant.

Com és possible que es posi el nom a una instal·lació esportiva d’algú que no ha guanyat cap lliga, ni ha pujat a l’Himàlaia ni ha batut cap rècord? Doncs perquè estem a Badalona, una ciutat que transpira esport des de la base, que reconeix als mestres i valora als lluitadors i lluitadores en aquest àmbit.

I en el seu dia, l’Albert “no va estar sol”, totes les persones i entitats que hem tingut la sort de conèixer-lo vàrem fer pinya amb la família per compartir i participar en un acte molt esperat, solemne i a la vegada entranyable, proper i càlid que ens feia sentir que en qualsevol moment l’Albert entraria per la porta o que ens estava veient des de la cadira al costat del despatx.

I és que mentre les 24 hores o la Copa Badalona siguin vives, el marcador segueixi sumant punts de la cistella, les vambes aguantin les curses i els alumnes recordin els fonaments aportats pel seu professor d’educació física, l’Albert seguirà entre nosaltres.

Els que ens hem assegut amb ell en algun moment, hem après, sabia que tenia raó, que tenia la força i que amb un somriure ens aixecava a tots.

Albert Esteve va ser el primer continuador del llegat de Pere Gol, el seu mestre de gimnàs a les Escoles Minguella, on l’Albert va ser professor d’Educació Física durant més de 30 anys.