image1


Veus i aromes sota la figuera: conversa, patrimoni i vins a Badalona

Pablo Díaz-Flores

Mestre

Veus i aromes sota la figuera: conversa, patrimoni i vins a Badalona


twitter share   facebook share

Conversar sota una figuera a Badalona pot esdevenir una autèntica aventura. S’hi crea un ambient relaxat i alhora vibrant, que obre finestres i camins on els diàlegs transcorren i flueixen al ritme del vaivé de les fulles i de les aromes penetrants de les primeres figues, madurades per Sant Joan.

 

Al llarg de tres sessions, hem parlat d’aliments de proximitat, gastronomia, vins del territori, patrimoni, paisatge, però, sobretot, de vivències i d’identitat.

 

Conduïts pel periodista Oriol Lladó, ens hem endinsat en les arrels, hem explorat conceptes com la salut integral i hem girat la mirada del patrimoni arqueològic cap al patrimoni espiritual.

 

Noves mirades ens han arribat de la mà i la cuina de Rosa Rodon, del bon fer de les escriptores Roser Vernet i Júlia Viejobueno, i de l’expertesa de Josep Maria Mallarach.

 

I quina millor manera de tancar aquest cicle que amb un tast dels vins de la Vall de Betlem: la Murtra, les Maleses i, com a novetat d’enguany, La Miranda.

 

Gràcies a la cooperativa La Sargantana per aquestes iniciatives, al peu del Monestir de Sant Jeroni i sota la figuera.